Vluchten

Rosetta Reizen levert vliegreizen en we weten dat vliegen niet milieuvriendelijk of duurzaam is. Wat we wel proberen is om waar mogelijk CO₂-uitstoot te beperken. Zo kiezen we als het even kan voor rechtstreekse vluchten en beperken het gebruik van binnenlandse vluchten tijdens onze reizen. Het reizen is bedoeld om te genieten van natuur en landschap en met lokale bevolking in contact te komen. Ook een volgende generatie moet die gelegenheid hebben. Om die reden attenderen we je graag op de mogelijkheid de uitstoot (deels) te compenseren door aanplant van nieuwe bossen en bescherming van bestaande bossen.

Door middel van GreenSeat kan je ervoor kiezen om de schadelijke CO₂-uitstoot van het vliegen te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen, en via duurzame energieprojecten wereldwijd. Zo help je het klimaatprobleem een beetje te bestrijden. Opdat iedereen kan blijven genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Door op de link te klikken kun je lezen op welke manier en met welke bedragen je via deze organisatie kunt compenseren. Indien gewenst kan deze betaling ook via Rosetta Reizen verlopen.

Accommodatie

Bij voorkeur overnachten we in kleinere hotels, gunstig gelegen ten opzichte van de sites die een plaats te bieden heeft. Te voet kunnen deze dan makkelijk bezocht worden. Omdat Rosetta Reizen naast individuele reizen ook groepsreizen aanbiedt kan dit niet altijd waar gemaakt worden. Soms is het gewoonweg niet mogelijk kleinschalige accommodatie met een centrale ligging te boeken; we kiezen dan zoveel mogelijk voor hotels die in onze ogen het meest hier aan voldoen. Wat het eten betreft worden nagenoeg alle reizen aangeboden op basis van logies met ontbijt. Het is zo mogelijk zelf een keus te maken voor een lokaal restaurant en op die manier een bijdrage te leven aan de lokale economie. Eet je vegetarisch dan lever je zelfs een extra bijdrage qua duurzaamheid. Tot slot kan de meereizende reisleiding je altijd informeren op welke manier de accommodatie verschaffer duurzaamheid nastreeft.

Onze reizen

Wij vragen onze reizigers lokale gebruiken en gewoontes te respecteren, daarnaast wordt er geadviseerd over het ondersteunen van lokale projecten en zijn er richtlijnen over fooien en donaties. Een van de projecten die wij al jarenlang ondersteunen is het Brooke Hospital for Animals, een organisatie die het leven van werkpaarden en -ezels in derde wereldlanden draaglijker maakt, en eigenaren van dieren financieel compenseert als paarden, of ezels niet inzetbaar zijn. Overigens stimuleren wij op geen enkele manier dat onze reizigers ritjes maken op de rug van dieren, of in koetsjes die door dieren getrokken worden en bezoeken om die reden ook geen attracties die op een onnatuurlijke manier met dieren werken.

Het milieu

Naast allerlei kleine milieu vriendelijke aspecten die bij de dagelijkse bedrijfsvoering in het oog worden gehouden (zo hèbben we wel een printer, maar sturen we bij boekingen niet meer automatisch informatie op papier en per post), zijn wij al enige jaren terug gestopt met het jaarlijks uitbrengen van een brochure waarin alle reizen beschreven worden. Op beurzen verstrekken wij enkel nog eenvoudige flyers met daarin de hoogst noodzakelijke informatie over het bedrijf en het aanbod van reizen op onze website, die doorlopend up to date wordt gehouden.