Armenië groepsreis. Met een kleine groep van max. 17 deelnemers en deskundige reisleiding reis je door dit vroeg christelijke land, vol kloosters, kerken en kathedralen. Armenië, waar religie het dagelijks leven bepaalt.

Van dag tot dagovernachtingen
1 t/m 4 Yerevan3 nachten
5 Goris1 nacht
6 Dilijan1 nacht
7 Dzoraget1 nacht
8 t/m 9 Yerevan2 nachten

Vertrek: op zaterdag

 

Armenië, balkon van Europa

Van de voormalige Sovjetrepublieken in de Kaukasus is het Armenië dat zich hiervan het minst heeft los kunnen maken. Sommigen zien dit als een probleem, maar daar zijn de meesten wel aangewend. Het land raakte in de loop van de decennia twee van haar drie grote meren kwijt en ook het nationaal symbool, de berg Ararat, kan slechts bezocht worden via een omweg door Iran of Georgië. Het grensverkeer met Turkije is nog steeds niet hersteld en ook de relatie met Azerbeidzjan laat te wensen over. De reiziger zal van dit alles tijdens de reis weinig merken en vooral genieten van ruige natuur en eeuwenoude kerkjes, kloosters en kathedralen. Gasten worden als familie beschouwd en gevraagd aan te schuiven bij gastronomische maaltijden met veel speeches en toosten. Gastvrijheid en ongedwongenheid zijn trefwoorden tijdens deze Armenië groepsreis, begrippen die in Armenië door iedereen worden gedeeld.

Vertrek Terug Nog te boeken? Prijs Personen
 • zaterdag
  22 april 2023
  zondag
  30 april 2023
  Nee Is niet te boeken
  1.585,00
  Per Persoon
 • zaterdag
  13 mei 2023
  zondag
  21 mei 2023
  Nee Is niet te boeken
  1.585,00
  Per Persoon
 • zaterdag
  10 juni 2023
  zondag
  18 juni 2023
  Nee Is niet te boeken
  1.585,00
  Per Persoon
 • zaterdag
  29 juli 2023
  zondag
  6 augustus 2023
  Nee Is niet te boeken
  1.585,00
  Per Persoon

Inbegrepen

Vluchten, luchthaventaks, hotels op basis van logies en ontbijt, vervoer, excursies, diensten Engels of Nederlands sprekende reisleiding, genoemde gidsen en organisatie met garantie door garantiefonds GGTO.

Niet inbegrepen

Verzekering, fooien, boekingsbijdrage, etc.

Eénpersoonskamertoeslag € 285,00
Boekingskosten € 20,- per factuur
Zakgeldindicatie € 200,- per week

Visum: niet nodig


Vluchtschema

Ook vertrek van Brussel mogelijk (wijziging voorbehouden).

Heen
Zaterdag PS 102 – Amsterdam – Kiev – 13.15 – 17.05
Zaterdag PS 611 – Kiev  – Yerevan – 19.30 – 23.10

Terug
Zondag PS 518 – Yerevan – Kiev – 06.00 – 08.30
Zondag PS 101  – Kiev  – Amsterdam – 09.50 – 12.00

VLUCHT NAAR YEREVAN

Vlucht naar de hoofdstad van Armenië; Yerevan. Het verplichte visum is al weer een paar jaar afgeschaft! Na de douane maak je kennis de gids. Dan is er de rit naar het hotel, hartje stad. Opvallend is het grote aantal nachtclubs aan de verkeersweg tussen het vliegveld en de hoofdstad. Ze vallen nogal op omdat je in het donker rijdt en ze fel verlicht zijn. In Yerevan breng je drie nachten door, waarbij overdag voor diverse excursies wordt gezorgd. De stad doet redelijk modern aan. Rond het Operagebouw is een veelheid aan terrassen, waar door de jeugd volop wordt geflaneerd. Dit laatste krijg je morgen pas te zien.

 

ECHMIADZIN, ZWARTNOST, MONUMENT VAN DE 'GENOCIDE'

Met de gids start de ochtend met een rit van ongeveer een uur naar de plaats die je het Vaticaan van Armenië kunt noemen: Echmiadzin. De beste dag om dit te bezoeken is de 'rustdag'. De kathedraal die hier staat en waar elke zondag een dienst is te volgen, wordt gezien als de eerste christelijke kerk ter wereld. Met de bouw werd 17 jaar eerder begonnen dan de Sint Pieter in Rome. Onderweg rijd je opnieuw langs de nightclubs met klinkende namen als ‘Las Vegas’ en ‘Le Moulin Rouge’. In het museum van Echmiadzin is de speer van Longinus ondergebracht. Dit is de lans waarmee Jezus werd gestoken terwijl hij aan het kruis hing. Op de terugweg is er een stop bij de restanten van de 7e eeuwse ronde paleiskerk van Zwartnots, een site die eveneens geplaatst is op de lijst van werelderfgoed. Terug in Yerevan bezoek je het ‘monument van de genocide’. In de indrukwekkende tentoonstellingsruimte die hierbij hoort, wordt met beeldmateriaal, muziek en krantenartikelen een beeld geschetst van wat er zich zo’n dikke honderd jaar geleden heeft afgespeeld.

 

YEREVAN, TEMPEL VAN GARNI EN GEGHARD KLOOSTERCOMPLEX

Je verkent met de gids Yerevan in. Er wordt een keus gemaakt tussen de collectie manuscripten van het Maternadaran museum, en de ‘Cascade’ (waterval), een betonnen versie van de Spaanse Trappen, waarin een museum van moderne kunst is ondergebracht. De waterval doet ook dienst als ontmoetingsplaats voor trendy jongeren. Als de tijd het toe laat bezoek je zelfs beide. Met de bus rijd je langs de Opera, het Parlements gebouw en door de bekendste winkelstraat van de stad ‘Baghramyan Avenu’. Dan verlaat je de stad om de temple van Garni en het Gerhard Kloostercomplex te bezoeken.

Gebouwd op de rand van een steile kloof staat de enige Romeinse tempel die het land rijk is; de tempel van Garni. Ooit gebruikte de koninklijke familie dit als zomerresidentie. Geniet van het fantastische uitzicht en neem een kijkje bij de restanten van het Romeinse badhuis. Enkele kilometers verderop bezoeken we het gedeeltelijke van boven naar beneden in de rotsen uitgehakte Geghard kloostercomplex. Het klooster heeft een bijzondere akoestiek en het is al regelmatig gebeurd dat er tijdens het bezoek een koorzang was van dorpsbewoners. Ook gaat het verhaal dat de speer waarmee Jezus doorstoken werd, hier lange tijd is bewaard. Vrij vertaald is de naam van deze plaats 'De kerk met de speer', dit omdat eerder beschreven speer hier lange tijd verborgen zou zijn gehouden.

 

KHOR VIRAP KERK - SELMIN PAS - MEER VAN SEVAN

Bekend wordt verondersteld dat de berg Ararat, de trots van Armenië, in het oostelijk deel van Turkije is te vinden. Vandaag rijden we naar de kerk van Khor Virap. Vanaf het complex zie je de zwaar bewaakte grens. Aan beide kanten staan de nodige uitkijkposten opgesteld. De gids vertelt over Sint Joris de Verlichter die hier in een diepe duistere kerker dertien jaar gevangen is gehouden maar uiteindelijk in 301 de Armeense koning tot het christendom wist te bekeren. De plek is dus om twee redenen van grote nationale betekenis en wordt dan ook veel voor schoolreisjes gebruikt. Ooit kende Armenië drie grote meren. Alleen het Sevanmeer is nu nog in Armeense handen. Door een foutief irrigatiebeleid zakte de waterspiegel in korte tijd meer dan 10 meter. In de zomer is het hier druk met dagjesmensen uit Yerevan die hier picknicken en sjasliks op een rooster leggen, zwemmen, zonnen of een waterfiets huren. Buiten de zomermaanden is het stil en kun je hier uitstekend relaxen. Onderweg hiernaartoe bezoek je het schilderachtig gelegen klooster van Noravank en ‘Het veld van de Khachkars’. Khachkars zijn grote liggende met rozetten en kruismotieven bewerkte plaatstenen of stèles, die ter nagedachtenis dienen van een belangrijke gebeurtenis. Als we de Selimpas nemen (2200 meter) is er halverwege een stop bij de Selim karavanserai, pleisterplaats langs de oude zijderoute.

 

UNESCO SITES

Vandaag zie je Goshavank complex en Haghartsin, voor deze 2 kloosters gaan we richting Dilijan ook wel  het ‘Zwitserland van Armenië’ genoemd. In de Sovjettijd stond hier, omgeven door weelderige beuken- en eikenbossen, een kuuroord waar partijbonzen zich graag lieten fêteren. Dilijan is een intiem plaatsje en heeft een museum-straatje waar in 19e eeuwse huizen werkplaatsjes zijn ondergebracht en oude ambachten worden uitgeoefend. De huisjes hebben kleine ramen met houten balkonnetjes en ademen de sfeer van Antonk Piek. Er zijn de nodige restaurantjes en je kunt er zelfs in een heus ‘huiskamerrestaurant’ eten. In de omgeving zijn meerdere kloosters en kerken die bezocht kunnen worden waarvan het Hagharstin, dat in het programma is opgenomen, er één is. Het middeleeuwse klooster ligt keurig verscholen in de bossen van het DilijanNational Park.

 

KLOOSTERS VAN SANAHIN EN HAGBAT, WERELDERFGOED

Op het programma staat een Molokaner dorp. Molokanen zijn Russisch sprekende orthodoxe christenen die in enkele dorpjes in de omgeving van Diljian zijn neergestreken. De volgende stop is bij onze vriend Sergei Hij is crosstone-carver, en daar zijn er niet zo veel meer van. Trots vertelt hij altijd wat over zijn werk. Na een korte lunch is het tijd voor de kloosters van Sanahin en Hagbat, de zoveelste UNESCO sites in Armenië. Beide kloosters worden altijd in één adem genoemd. Ze liggen dan ook niet zo heel ver uit elkaar. In de loop van de middag nemen we intrek in ons hotel met zicht op de Debed-rivier.

 

NAAR YEREVAN

Terug naar Yerevan, via de hoogste bergketen van het land; Mount Asragats. Gestopt wordt bij het ‘Park of Letters’. In het open veld is op gebeeldhouwd steen het Armeense alfabet geplaatst, de letters zijn ook in ijzer geplaatst. Het alfabet was nodig om het christendom te introduceren, de gebruikelijke talen hiervoor waren Grieks, Syrisch, Perzisch. Echter geen van deze drie talen gaf uitdrukking aan alle klanken van het Armeens, vandaar een nu nog steeds gebruikt eigen alfabet. De locatie van dit monument is niet toevallig, het is in de buurt van het graf van Mesrop Masjtots, die het alfabet ruim 1600 jaar geleden heeft geïntroduceerd.

Eenmaal in Yerevan aangekomen zijn er nog wat te bezoeken plekken, zoals de lokale rmarkt de Vernisaj. Rond het operagebouw vind je de nodige terrasstoelen met tafeltjes waar je de middag af kunt ronden.

 

VRIJE DAG

Vrije dag Yerevan. Doe wat je nog niet gedaan hebt, bekijk wat je nog niet gezien hebt. Eén van de mogelijkheden deze dag is rondgeleid te worden worden in de fabriek waar Ararat cognac gestookt wordt, en die daar ook geproefd kan worden. Deze lokale brandy wordt gefabriceerd naar Frans idee. Tijdens de rondleiding wordt verteld dat als je Ararat drinkt, je je glas vast moet vasthouden met je linkerhand. De hand het dichtst bij je hart. Een andere optie is laatste souvenirs in te slaan, of te gaan hoppen en shoppen op de eerder genoemde Baghramyan Avenue.

 

VLUCHT

Vervoer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam, of Brussel, of waar je maar heen wilt.

Vervoer

Tijdens deze reis gebruiken we een eigen bus(je) met chauffeur. Deze bus is voorzien van airconditioning. De grootte van de bus hangt af van het aantal reizigers. Er zijn altijd meer zitplaatsen dan deelnemers.

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in goede toeristenklasse hotels ***, bewust gekozen voor ligging of comfort . Houd er wel rekening mee dat in Armenië niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotelkamers hebben minimaal een eigen douche/toilet en airconditioning. Wil je een éénpersoonskamer dan bedraagt de meerprijs €245,00,- voor de hele reis.

Groepsgrootte

De grootte van de groepen ligt tussen de 8 en 17 deelnemers, een kleine afwijking is mogelijk. Soms is er sprake van een andere nationaliteit maar nagenoeg altijd zijn het Nederlanders en Vlaamssprekende Belgen. De verhouding mannen/vrouwen is doorgaans gelijk en bij elke reis is er wel een aantal alleenboekers. We gaan er vanuit dat als je alleen boekt, je geen bezwaar hebt tegen kamerindeling (mannen bij mannen, vrouwen bij vrouwen).

Eten

De reis is inclusief ontbijt. De lunches en diners zijn niet overal inbegrepen. Lunchen doen we in overleg met de reisbegeleider soms onderweg. Voor het avondeten wordt er meestal een suggestie gedaan voor een bepaald restaurant; het staat iedereen echter vrij hier wel of niet aan mee te doen. Het is ook een goede gelegenheid om zelf op pad te gaan en kennis te maken met de lokale keuken. Tijdens de vlucht wordt er tegen betaling een maaltijd aangeboden, die soms snel uitverkocht zijn. Het advies is om zelf iets te eten mee te nemen aan boord.

Programma

Het programma wordt zoveel mogelijk aangehouden als is aangegeven; het kan echter voorkomen dat er toch afwijkingen zijn b.v. dat een programma onderdeel in de middag wordt afgewerkt i.p.v. in de ochtend, of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis bekend, een enkele keer al voordat de reis begint. Van wezenlijke wijzigingen die bekend zijn voor de reis wordt van tevoren melding gemaakt.

Prijs

De reissommen van de groepsreizen zoals vermeld op de website zijn per persoon op basis van indeling.De reissommen op onze website kunnen veranderen. Dit is afhankelijk van de bezetting, vluchtbeschikbaarheid en tijdstip van boeking. Het kan bijvoorbeeld ook komen doordat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven veranderen, de goedkope klasse niet meer te boeken is, of dat er sprake van een nieuwe toeslag is.

Het kan dus gebeuren dat  reizigers op dezelfde reis een andere reissom hebben betaald. Normaal gesproken geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de reis. Onze prijzen zijn dus flexibel, de gepubliceerde reissom op onze website op het moment van boeking is van toepassing voor uw reis.

Reisleiding

Bij deze korte reizen kan de meereizende gids tevens reisleider zijn. Beschouw hem/haar als aanspreekpunt en centrale figuur voor de uitvoering van de reis.  De reisleider laat je kennismaken met het hedendaagse leven, weet de restaurantjes waar je anders niet terecht zou komen en laat je profiteren van zijn netwerk en kennis van het land.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover zijn te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Beste reistijd

De beste tijd om te reizen in is het voor of najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is het erg koud en in de maanden juli en augustus kan het erg heet zijn. In de avonden kan het flink afkoelen. Armenië, met binnen zijn landsgrenzen de berg Ararat, is een klein bergachtig land met doorgaans prachtige zomers. Je kunt hier tot twaalf uur per dag van de zon en hoge temperaturen genieten, al kan het in de nacht sterk afkoelen. Bekijk deze website voor het weerbericht:

Geld

De munteenheid in Armenië de Dram (AMD). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen AMD’s mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer € 150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben. In Armenië kun je op beperkt pinnen. Het is handig om gezamenlijk een ‘fooienpot’ te maken. De ervaring heeft ons geleerd dat dit iedereen veel gemak oplevert. Meer informatie hierover ontvang je drie weken voor aanvang van de reis.

Reisdocumenten

Voor Armenië koop je het visum bij aankomst op het vliegveld (circa €10). Het is dus niet nodig om het paspoort op te sturen, ook worden hier geen pasfoto’s gevraagd. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Kleding

Je kunt je ‘gewone’ westerse kleding aan tijdens de reis en het is het beste om ‘laag over laag’ kleding mee te nemen. In de kerken wordt het gewaardeerd als de schouders en bovenbenen bedekt zijn. Voor vrouwen is een hoofddoek ook aan te raden op sommige plaatsen.

Excursies

Alle excursies zijn inbegrepen tenzij anders vermeld. Entrees zijn niet in de reissom inbegrepen. Het bedrag dat je hiervoor moet reserveren is niet noemenswaardig.

Communicatie

Mobiel telefoneren kan in Armenië, er is een goede dekking. Hotels hebben nagenoeg allemaal WiFi.

Tijdsverschil

In Armenië is het in de winter 3 uur later, in de zomer 2 uur later.

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Armenië verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes
* universele verloopstekker
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* slippers (douche)
* zwemkleding
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn
* regenkleding
* hoofddoek voor vrouwen
* stevige (wandel)schoenen

Voltage

In Armenië is het voltage 220 volt. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-c.

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die tijdens de reis echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, eerst aan de directr betrokkene(n), als dat niet helpt aan het kantoor in Nederland. Soms is er slechts sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

Voor deze korte groepsreis door Armenië hebben we de hotels met name op ligging en sfeer geselecteerd. In Yerevan is het hotel het super centraal gelegen Aviatrans, ondanks dat het in het centrum ligt heeft het geen hinder van geluidsoverlast. In de overige kleine plaatsen is er met name geselecteerd op sfeer en uitstraling. 

 

Yerevan  –  Hotel Aviatrans

 

Ruime 3+*  met super centrale ligging. Vriendelijke receptionisten, die redelijk Engels spreken en reuze behulpzaam zijn. Opvallend ruime kamers met eveneens grote bedden. Terrasjes en restaurants in de directe nabijheid en veel van de bezienswaardigheden van de stad op loopafstand. Het ontbijt is intiem, geen buffet maar er wordt van alles klaargezet dat je zelf kunt pakken. Net alsof je bij mensen thuis logeert. Heerlijk ongedwongen.

 

Dzoraget – Boutique Hotel Dzoragt

 

Het hotel ziet er uit als een oud kasteel ondanks dat het recent is gebouwd. Het ligt aan de rand van een Nationaal park met uitzicht op het snel stormende riviertje de Dzoraget. Hier heerst rust. Grote kamers, goed restaurant, aangenaam binnenzwembad. In de direct omgeving van het hotel wat klein huisje met gevoel van Armeens dorpsleven. Eén dagje chique en luxe mag er wat ons betreft tijdens zo’n reis wel bij zijn. Laat je verwennen door vriendelijkheid alom.

 

Algemeen
* ’Armenië (Landenreeks)’, Stan Termeer – Kit Publishers
* ‘De Kaukasus’, Yoav Karny, Atlas
* ‘De geschiedenis van Armenië’, Claire Mouradian Uitgeverij Voltaire
* ‘Middeleeuwse miniaturen uit het Christelijke Oosten’, Waanders
* ‘Armenia and Azarbaijan Through Peace and War’, T. de Waa
* ‘Recipes, Drinks and Lore from Armenia…’, Kay Shaw Nelson

Romans & reisverhalen
* ‘Drie appels uit de hemel’, Michelin Marcom, Cargo
* ‘Penelope’, Goar Markosyan-Kasper, Contact
* ‘Armenië’, Philip Marsden-Smedley, Atlas
* ‘Het land van mijn grootmoeder’, Peter Balakian, de Boekerij
* ‘Armeense ogen’, Nancy Kricorian, Uitgeverij Vassallucci
* ‘Gezwegen’, E. de Vasconcelos, Anthos
* ‘De terugkeer van de groene goden’, Wahé Arsèn
* ‘Het boek der fluisteringen’, Varujan Vosganian, Pegasus
* ‘De bastaard van Istanbul’, Elif Shafak, de Geus
* ‘Het huis met de leeuweriken’, Antonia Arslan, Mouria
* ‘Strijders van de steppe’, Philip Marsden – Smedley
* ‘Koorddansen in de Kaukasus’, Olaf Koens, Nieuw Amsterdam

Reisgidsen
* ‘Georgië / Armenië – Dominicus’, Gottmer
* ‘Georgia, Armenia, Azarbaijan’, Lonely Planet
* ‘Armenia’, Bradt Travel Guide

De informatie vooraf was prima. De korte reisbeschrijving kwam overeen met de werkelijk reis, een vluchtschema, namen van de hotels, en groepssamenstelling Meer is niet nodig lijkt mij. Het vervoer was uitstekend, zowel de bus als de chauffeur. De hotels, waren wat mij betreft, buiten verwachting van goede kwaliteit. Het hotel in Alaverdi (Tufenkian Avan Dzoraget) was daarbij wel echt het beste. Los van de bijna nieuwe hotels waren de badkamer vernieuwd in de oudere hotels. Goede bedden. Prima ontbijt. Schoon. Vriendelijk personeel. Daarbij hadden we een gids die uitermate goed en duidelijk Engels sprak en daarbij zeer uitvoerig uitleg gaf over de verschillende bezienswaardigheden. Een zeer fijne reis en land, waarbij Rosetta een belangrijke bijdrage heeft geleverd door de goede hotels te boeken, goede reisleiding en lokaal transport vast te leggen en ook zorgde voor het optimale vluchtschema met korte overstaptijden en prettige aankomsttijden. – Boudewijn – oktober 2019

==========================

De gestuurde info was toereikend, echter niet dubbelzijdig geprint… Vervoer was helemaal in orde. Chauffeur was goed en heel plezierig. Onze gids was uitstekend. Ze sprak goed Engels, had veel informatie en was zeer hulpvaardig. Dit was de eerste keer dat ik met Rosetta op stap ging en dat is me goed bevallen. Esther –  juli 2019

++++++++++++

Prima contact en het was fijn om al direct bij boeking te horen dat de reis door zou gaan. Hotels ware in orde, niet precies zoals op de site maar er viel niets op aan te merken. Hotel Dzoragt was erg fijn en lag prachtig met uitzicht op het riviertje. Een juweeltje. Vervoer was uitstekend, het Engels van onze lokale gids prima, maar iets meer informatie was welkom geweest. Ook fijn dat er meer mensen alleen hadden geboekt. Bedankt voor wederom een mooie reis. José  – oktober 2018

++++++++++++++++++++++

Gisteren teruggekomen van de reis. Wil even laten weten, dat ik ontzettend genoten heb van deze vakantie. Een land volbeloften. De organisatie was perfect en Anna is een ontzettende goede gids en gastvrouw. Wat een luxe met zo’n klein gezelschap zo rondgereden te worden, kwam nog een leuke verrassing bij, nl. op de heenreis vlogen we businessklasse. Ook een leuke toevoeging. Slaapadressen waren prima, eten overal heerlijk en afwisselend. Wel erg warm, maar dat heb jij niet in de hand. Al met al een bijzonder goede keus en voor elk wat wils. Helaas zit ik niet op facebook, dus ik kan jullie niet aanbevelen, maar zal wel een goede mond tot mond reclame voeren.  Helma – oktober 2018

++++++++++++

Het contact met Rosetta Reizen in Nederland was in orde (er is niet heel veel contact geweest. Dit was ook niet nodig). De informatie was goed. Het vervoer was goed. Goede bus en uitstekende chauffeur(s). De meeste hotels waren prima, het beste hotel in Yerevan (moderne luxe kamer en ligging) en hotel in Dillijan qua uitstraling, sfeer en ligging (het bekende motto “de 3 belangrijkste punten zijn locatie, locatie en locatie”). Begeleiding van onze lokale gids  en Nederlandse reisleidster Anna was uitstekend. Complimenten voor beiden. Dank voor weer een mooie reis. Rinus & Anton september 2018

+++++++++++++++++++++++++++++++

Contact was prima (per telefoon). Tegenwoordig voldoende pinautomaten aanwezig, dus dat kan aangepast worden in de algemene informatie.  Bus was ruim voor een groep van 12. Accommodatie was heel afwisselend. Maar daardoor juist leuk (bv. aan Lake Sevan). Heel goede reisbegeleidster en gids, sprak uitstekend Engels. Een tevreden klant! Els – mei 2017

+++++++++++++++++++++++++++

Goede hotels, In Alaverdi het beste, ook prima vervoer. – Ik heb genoten! Krish – oktober 2016

______________