Georgië groepsreis, reis mee door het ruige Georgië met besneeuwde bergentoppen, groene valleien en snel stromende rivieren. Breng een toast uit op dit volbloed Europese land vol UNESCO sites

 

Van dag tot dagOvernachtingen
1 t/m 2 Tbilisi2 nachten
3 Gudauri1 nacht
4 Kutaisi1 nacht
5 Akhaltsikhe1 nacht
6 t/m 8 Tbilisi2 nachten

Vertrek: op zaterdag

 

Groepsreis Georgië 8 dagen

In een uithoek van Europa, aan de voet van de Kaukasus, om nog preciezer te zijn in Georgië, kreeg het christendom in de 4e eeuw het predicaat staatsgodsdienst. Sinds die tijd bouwde men volop kloosters, kerken en kathedralen en vandaag de dag is een aantal van deze in de loop der eeuwen ontworpen en gebouwde architectonische meesterwerkjes toegevoegd aan UNESCO’s lijst van werelderfgoed. Maar ook is een vakantie in Georgië identiek aan gastronomische maaltijden met uitstekende wijnen (Georgië wordt door deskundigen wel de bakermat van de wijncultuur genoemd) en tafels rijk gedekt: naast köfte en mixed grill, kaasbroden aubergines met gehakte walnoten (in diverse varianten) en champignonschotels. En onder leiding van de tomada (toostmeester), een typisch Georgisch fenomeen, worden de nodige toosten uitgebracht. Dit alles met daar aan toegevoegd een aantal historische badhuizen met zwavelhoudend water, natuur op haar mooist en de schilderachtige Drie Eenheids Kathedraal staan garant voor een afwisselende groepsrondreis in een frisse en fruitige regio.

Vertrek Terug Nog te boeken? Prijs Personen
 • zaterdag
  27 april 2024
  zaterdag
  4 mei 2024
  Nee Is niet te boeken
  1.545,00
  Per Persoon
 • zaterdag
  18 mei 2024
  zaterdag
  25 mei 2024
  Nee Is niet te boeken
  1.545,00
  Per Persoon
 • zaterdag
  13 juli 2024
  zaterdag
  20 juli 2024
  Nee Is niet te boeken
  1.545,00
  Per Persoon
 • zaterdag
  14 september 2024
  zaterdag
  21 september 2024
  Ja Is nog te boeken
  1.545,00
  Per Persoon

  Extra’s

  Eenpersoonskamer € 245,00
  245,00 / Persoon
  Gescheiden facturering
  Annuleringsverzekering (5,5% totale reissom)

Inbegrepen

Vluchten, luchthaventax, hotels op basis van logies en ontbijt, 2 overnachtingen half pension, vervoer, excursies, Nederlands of Engels sprekende reisleiding, diensten meereizende gids en organisatie met dekking door garantiefonds GGTO.

Niet inbegrepen

Verzekering, entrees (circa € 10,-). fooien, boekingsbijdrage, etc.

Eénpersoonskamertoeslag € 235,-
Boekingskosten € 20,- per factuur
Zakgeldindicatie € 200,- per week

Grote plus +

* Rechtstreekse vlucht

* Kleine groep, gaat al snel door

* Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

* Meereizende lokale gids

* Originele en uitgekiende route met compleet programma

Visum: geen visum nodig.


Vluchtschema gevlogen wordt met KLM (Georgian Airways) – het betreft een rechtstreekse vlucht.

Heen: KL 3108 Amsterdam – Tbilisi  10.40 –  17.15 uur

Terug: KL 3109 Tbilisi – Amsterdam  05.00 –  07.45 uur

RECHTSTREEKSE VLUCHT NAAR TBILISI

Rechtstreekse vlucht met KLM / Georgian Airways naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, waar je rond 17.00 uur lokale tijd aankomt en wordt opgewacht door onze partner die voor een vlotte transfer naar een centraal gelegen hotel zorgt. Al deze dag is je kennismaking met lokale keuken. Georgiërs eten graag vlees en vis, maar ook vegetarische gerechten zijn volop te krijgen. Er wordt veel gewerkt met hazelnoten, walnoten, verschillende soorten kaas, uien, knoflook, rode peper, zure groente, granaatappel en verse kruiden (koriander, dille, peterselie, munt). Gesprekken aan tafel worden regelmatig onderbroken door de 'tamada' of toastmeester, die steeds weer een nieuwe toast in gang zet. Ieder aan tafel draagt bij aan de toasten en voegt het liefst iets origineels of moois toe.

 

STADSVERKENNING TBILISI

Stadsverkenning, met lokale gids, van het oude deel van de stad. Welcome to the ‘Pearl of the Kaukasus’, of anders gezegd ‘Welkom in Georgië', samen met Armenië Christelijk eilanden in een verder goeddeels Islamitische regio. De bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en zijn vanuit het centraal gelegen hotel makkelijk bereikbaar. Bezoek de 13e eeuwse Metekhi kerk, strategisch gelegen aan de rivier de Mtkvari. Dan de badhuizen met zwavelhoudend water, de burcht, de synagoge en natuurlijk de houten huizen met bewerkte balkonnetjes. Het stratenplan is simpel, maar door de drukte doet het wat chaotisch aan. De Rustaveli Avenue is voor ‘lopen en kopen’ en ook de glazen 'vredesbrug' wordt bezocht. ’s Avonds is het goed toeven in het mondaine wijkje rond Chardin street, een bruisend buurtje met straatmuzikanten en bandjes die in cafeetjes en op terrassen voor live muziek zorgen. In het oude centrum heerst een levendig stadsleven waarin bars en restaurants tot laat in de nacht een actieve rol spelen.

 

VIA UNESCO WERELDERFGOED NAAR GUDAURI

Een niet al te lange rit brengt ons naar Mitskheta, de oude hoofdstad van het land. Hier krijg je de Svetiskhoveli Kathedraal en het Jvari klooster te zien. Beide gebouwen behoren tot het door de UNESCO opgestelde werelderfgoed. De volgende etappe leidt naar het Ananuri complex, een oude vesting met twee rijk gedecoreerde kerken aan een meer. Via de Military Highway kom je uiteindelijk in Gudauri, dit is een boven de boomgrens gelegen skioord. Hier overnachten we, maar dat doen we na een bezoek aan Stepantsminda en de op 2170 m. hoogte gelegen Drievuldigheidskerk. De kerk ligt prachtig, en in vroeger tijden volledig geïsoleerd op een heuveltop met als achtergrond de besneeuwde Mount Kazbek (ruim 5000 meter en één van de hoogste bergen van de Kaukasus). Daarna terug naar Gudairi, waar we in een fijn hotel eten en slapen.

 

UPLISTSIKHE - GORI - KUTAISI

Vanuit Gudauri wordt de daling naar Kutaisi ingezet. Onderweg de nodige stops, waarvan er in ieder geval één is bij het ietwat vervallen ‘Russisch-Georgisch vriendschapsmonument’. Daarna het grottencomplex van Uplistsikhe. Hier maken we een wandeling langs de in zandsteen uitgehouwen grotten. In het verleden waren het er 500, maar in de 3000 jaren dat dit complex bestaat zijn er de nodige grotten verdwenen. Op weg naar Kutiasi is er ook een stop in  Gori, de geboorteplaats van Jozef Stalin. Zijn geboortehuis staat er nog en ook is er het door hemzelf ter meerdere eer en glorie neergezette ‘Stalinmuseum'. Ook kun je zijn gepantserde treinstel bekijken. De chique met mahoniehout uitgevoerde wagon heeft een keukentje, een communicatie coupé, gastenvertrekken, een salon en een slaap- en badcoupé. We overnachten in Kutaisi in een prettig boutique hotel.

 

KUTAISI - AKHALTSIKHE

De dag begint met een aantal sites in en rond Kutaisi. Het land van Kolchis, de naam waarmee dit gebied in de oudheid werd aangeduid. De streek is bekend uit het verhaal van de Griekse mythe Jason en de Argonauten die hier het Gulden Vlies kwamen halen. Het eeuwenoude centrum van het plaatsje wordt gevormd door statige klassieke gebouwen rond een centraal plein. In de zomer vinden hier vaak openluchtconcerten plaats waar veel jongeren op afkomen. Je bezoekt de Bagrati kerk uit de 11e eeuw, waarvan de restauratie zojuist voltooid is. De ingrijpende verbouwing was voor de UNESCO reden om de kathedraal van haar lijst van erfgoed te schrappen. Kijk en oordeel zelf of dit terecht is. Ook krijg je het Gelati klooster en de daarbij gelegen academie te zien, waar de ‘vader des vaderlands’ David de Bouwer begraven ligt. Dan rijden we naar Akhaltsikhe waar we het indrukwekkende 9e eeuwse Rabatikasteel bezoeken en heerlijk huisgemaakt eten in een comfortabel guesthouse.

 

NAAR VARDZIA EN TBILISI

Tijd voor het imposante grottencomplex van Vardzia. Het klooster was een initiatief van de nu nog steeds populaire Koningin Tamar. Over een lengte van bijna een halve kilometer en 6 verdiepingen hoog vind je hier zo’n 3000 in de rotsen uitgehakte grotten. De kern van het complex is de Assumption kerk. De gevel hiervan is bij een aardbeving gedeeltelijk verdwenen maar de fresco’s uit de 12e eeuw worden tot de mooiste van de regio gerekend. Het bij de kerk horend klooster is ook vandaag de dag nog in gebruik. In hoogtijdagen woonden hier zo'n 2000 monniken. Na dit bekeken te hebben rijden we over de uitzonderlijk mooie vlakke 'Meren-route' terug naar Tbilisi. Uiteraard bezoeken we onderweg nog een klooster.

 

KAKHETI

Vandaag maken we kennis met de Katheti regio, de wijnkelder van Georgië. De streek was tijdens de bezetting de grootste wijnleverancier van de Sovjet-Unie. De karaktervolle donkere wijnen worden in dit gebied nog volop geproduceerd, vaak kleinschalig op traditionele manier. Een eerste stop is in het prachtige Sighnagi, de stad van de liefde voor de Georgiërs en misschien wel één van de leukste plekjes van het land. Wandel door dit ommuurde stadje en bewonder de uitzichten op de omringende bergen. Daarna rijden we naar een van de omliggende dorpen. Daar worden we ontvangen door een familie en zien (en oefenen) we hoe het lokale brood wordt gebakken. De lunch die daarop geserveerd wordt is heerlijk en uiteraard genieten we van de lokale wijnen. Na dit feest en in de loop van de middag keren we terug naar Tbilisi. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een vrije dag in Tbilisi (ook leuk).

 

VLUCHT TERUG NAAR AMSTERDAM

Na een laatste avond in Tbilisi resteert de vlucht terug naar thuis. Als je naar het vliegveld wordt gereden blijkt dat ook in de vroege ochtend de St. Nicolaaskerk en de Narikalavesting het stadsbeeld domineren. Het busje brengt je in een half uurtje naar de internationale luchthaven Novo Alexeyevka, voor de rechtstreekse vlucht naar Schiphol.

Vervoer

Tijdens deze reis gebruiken we een eigen bus(je) met chauffeur. Deze bus is voorzien van airconditioning. Gevlogen wordt met KLM, het betreft een rechtstreekse vlucht. .

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels. Houd er wel rekening mee dat in Georgië niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotelkamers hebben minimaal een eigen douche/toilet en airconditioning. Wil je een éénpersoonskamer dan is de meerprijs € 155,- voor de hele reis.

Eten

Alle reizen zijn inclusief ontbijt. Bij de overnachtingen buiten de hoofstad is het diner inbegrepen. Lunchen doen we soms onderweg. Voor het avondeten weet de gids of chauffeur vast wel een leuk restaurant, dit kan ook het hotel zijn. In Tiblisi is er volop gelegenheid om zelf op pad te gaan en kennis te maken met de lokale keuken. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 10,- p.p.

Prijs

De reissommen van de groepsreizen zoals vermeld op de website zijn per persoon op basis van indeling. PRIJSGARANTIE ALS JE EENMAAL GEBOEKT HEBT.  – HET KAN VOORKOMEN DAT ER FEITEN OF OMSTANDIGHEDEN ZIJN DIE STERK VAN INVLOED ZIJN OP DE OORSPRONKELIJKE PRIJS. B.V. FLINKE VERHOGING VAN DE LUCHTHAVEN TAX, OF STEVIGE WAARDEVERMINDERING VAN DE EURO. OP GROND VAN DE ANVR REISVOORWAARDEN MAG DIT AAN DE KLANT WORDEN DOORBEREKEND. ONDANKS DAT DIT DUS IS TOEGESTAAN ZULLEN WIJ HIER GEEN GEBRUIK VAN MAKEN. PRIJS IS PRIJS, GEEN RARE FRATSEN ACHTERAF!

De reissommen op onze website kunnen wel veranderen. Dit is afhankelijk van de bezetting, vluchtbeschikbaarheid en tijdstip van boeking. Het kan bijvoorbeeld ook komen doordat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven veranderen, de goedkope klasse niet meer te boeken is, of dat er sprake van een nieuwe toeslag is.

Het kan dus gebeuren dat  reizigers op dezelfde reis een andere reissom hebben betaald. Normaal gesproken geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de reis. Onze prijzen zijn dus flexibel, de gepubliceerde reissom op onze website op het moment van boeking is van toepassing voor de door jou geboekte reis.

Programma

Het programma wordt zoveel mogelijk aangehouden als is aangegeven; het kan echter voorko­men dat er toch afwijkingen zijn b.v. dat een programma onderdeel in de middag wordt afgewerkt i.p.v. in de ochtend, of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis bekend, een enkele maal al voordat de reis begint. Van wezenlijke wijzigingen die bekend zijn voor de reis wordt van te voren melding gemaakt, we streven er dan na een zo goed mogelijk alternatief te bieden.

Reisleiding

De reisleider is geen gids. Verwacht van hem/haar dus geen uitgebreide verhalen over de geschiedenis, of monumenten, maar beschouw hem/haar als aanspreekpunt en centrale figuur voor de uitvoering van de reis.  De reisleider laat je kennis maken met het hedendaagse leven, weet de restaurantjes waar je anders niet terecht zou komen, en laat je profiteren van zijn netwerk en kennis van het land.

Geld

De munteenheid in Georgië is de Georgische Lari (GEL). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen GEL’s mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer € 150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben. In Georgië is het op vele plaatsen mogelijk om te ‘pinnen’. Het is handig om gezamenlijk een ‘fooienpot’ te maken. De ervaring heeft ons geleerd dat dit iedereen veel gemak oplevert. Meer informatie hierover ontvang je drie weken voor aanvang van de reis.

Reisdocumenten

Voor Georgië heb je geen visum nodig. Het is dus niet nodig om het paspoort op te sturen, ook worden hier geen pasfoto’s gevraagd. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover zijn te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Georgië, bekijk hiervoor onze literatuurlijst. verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:

* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes (vooral in de grote steden veel lawaai), wekker, zaklamp, reserve batterijen
* universele verloopstekker (altijd handig als je dit bij je hebt)
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* slippers (douche)
* zwemkleding (sommige hotels hebben een zwembad)
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie, zakmes
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn vooral van september t/m april
* regenkleding
* hoofddoek voor vrouwen
* stevige (wandel)schoenen

Kleding

Je kunt je ‘gewone’ Europese kleding aan tijdens de reis en het is het beste om ‘laag over laag’ kleding mee te nemen. In de kerken wordt het gewaardeerd als de schouders en bovenbenen bedekt zijn. Voor vrouwen is een hoofddoek ook aan te raden op sommige plaatsen.

Excursies

Entrees zijn niet bij de genoemde excursies inbegrepen. Voor heel de reis is het echter een te verwaarlozen bedrag (circa € 15,00).

Communicatie

Telefoneren kan in Georgië ook met een GSM. Je kunt hierover het beste contact opnemen met je provider. Vooral in Tbilisi zijn er internetmogelijkheden.

Tijdsverschil

In Georgië is het in de winter drie uur later, in de zomer is het 2 uur later.

Voltage

In Georgië is het voltage 220 volt. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-c

Klimaat

De beste tijd om te reizen in is het voor of najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is het erg koud en in de maanden juli en augustus kan het erg heet zijn. In de avonden kan het flink afkoelen. Bekijk deze website voor het weerbericht: http://www.weeronline.nl/Azie/Georgie/120

Temperatuur º C (max.+min)Tbilisi
Januari6 (-2)
Februari5 (-2)
Maart11 (2)
April19 (10)
Mei23 (14)
Juni27 (17)
Juli29 (20)
Augustus30 (18)
September25 (16)
Oktober18 (10)
November10 (4)
December8 (-1)

Links

De volgende websites geven informatie over diverse aspecten van Georgië (cultuur, natuur, reizen, politiek, praktische tips, etc.):

* www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

* http://home.unet.nl/georgica/

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die tijdens de reis echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten aan ons kantoor. Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

Literatuurlijst

Literatuurlijst Rosetta Reizen

Algemeen

* ‘Georgië (Landenreeks)’, Daan van der Schriek, Kit Publishers
* ‘Georgië, traditie tragedie Kaukasus, B. Plas, Papieren Tijger
* ‘Stemmen uit de Kaukasus, Wendell Steavenson, Arbeiderspers
* ‘The first lady van Georgie’, Sandra Elisabeth Roelofs, Archipel
* ‘De man die zijn hoofd verloor’, Erlom Achvlediani, Voetnoot
* ‘Georgische Parabels’, Erlom Achvlediani, Uitgeverij Voetnoot
* ‘Born in Georgia’ Hedendaagse kunst uit Georgie, J.H. Sasse
* ‘De Kaukasus’, Yo’av Karny, Atlas

Romans & reisverhalen

* ‘Koorddansen in de Kaukasus’, Olaf Koens, Nieuw Amsterdam
* ‘Oekraïne en Georgië’, Dolf de Vries, Van Reemst
* ‘Ali en Nino’, Kurban Said, De Bezige Bij
* ‘Oneindig’, Nicholas Tshkotoua, Prometheus
* ‘In de ban van Stempelstan’, Frank van Rijn, Elmar
* ‘Kleine landjes – berichten uit de Kaukasus’, Jelle Brandt Corstius,

Reisgidsen

* ‘Georgië / Armenië – Dominicus’, Gottmer
* ‘Georgia’, Bradt Travel Guide
* ‘Georgia, Armenia, Azarbaijan’, Lonely Planet

Goedemiddag Rosetta, jullie hebben nog een evaluatie van ons te goed. We hebben een uitstekende week gehad in Georgië. Bedankt dat jullie ons de mogelijkheid hebben geboden om met zijn tweeën te gaan. Het was ons de meerprijs wel waard. We hadden een prima gids. Hij stelt zich flexibel op en weet veel leuke adresjes om te eten, of koffie te drinken. Het excursie programma is boeiend en biedt veel afwisseling.

De hotels waren allemaal prima, stonden allemaal op een mooie locatie. Wij vonden het guesthouse in Kutaisi erg leuk. Keurig netjes en een authentiek sfeer. Wat comfort betreft was het hotel in Tbilisi het beste (centrale ligging was fijn). Het verraste ons hoe goedkoop het leven in Georgië is: drankejes, ijsjes en diners zijn heel goedkoop. Kortom een verrassende vakantiebestemming en ook dichtbij. José – Veenendaal sept. 2018

++++++++++++

Het contact met Rosetta in Nederland was naar alle tevredenheid, wij kenden Rosetta niet, maar hadden goede verhalen gehoord van kennissen. Het aantal deelnemers bedroeg 10, dit was een prettige groepsgrootte en ook één van de redenen dat we de reis geboekt hadden. De bus was Oké. De hotelaccommodatie was overal prima, niets zou anders hebben moeten zijn. Ook de begeleiding was geheel naar tevredenheid. Saskia & Ernst mei 2018

==========

De reis was perfect op de vliegreis na, maar daar kunnen jullie niets aan doen. De hotels waren goed, het programma was perfect samen met de Nederlandse begeleiding, en daarom willen we verder met Rosetta en zal Ethiopië land nummer 57 worden die wij willen bezoeken.  Thomas – mei 2018

====================

Het contact in Nederland was prima. Duidelijke antwoorden op mijn vragen ontvangen. Misschien een tip: ik hoorde van veel reisgenoten dat het e-ticket niet duidelijk was en dat ze daar ook over gebeld hadden. Ik zou het in de reisbeschrijving duidelijk erbij zetten dat het e-ticket misschien wat onduidelijk overkomt, maar dat dit het toch is. De reisomschrijving van zoals deze op de website stond klopte niet helemaal. Gelukkig heeft onze professionele reisleidster in Georgië wel gezorgd voor een leuk programma.

De hotel accommodatie was een prima afwisseling tussen eenvoudig en luxe en verschillende soorten hotels. De locatie in Tbilisi is heel goed. Alle lof voor Sophie, onze fantastische reisleidster. Een ondernemende dame van 29 jaar. Zeer professioneel en ze heeft duidelijk plezier in haar vak. Als Sophie met haar telefoon bezig was, verontschuldigde ze zich. Ik heb een goede indruk gekregen van Rosetta reizen en zal zeker een volgende keer weer met jullie organisatie meegaan.

Oktober 2017 – Jaqueline

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hierbij het ingevulde formulier terug. Het was mijn eerste ervaring met Rosetta en naar ik verwacht zeker niet mijn laatste. Ik heb de reis als zeer goed ervaren op alle fronten. Prettige groep, prima begeleiding, goede hotels. Mooie reis. Aanrader!

Contact is goed en snel.  Vervoer was prima. Geen klachten, voldoende ruimte en goede chauffeurs. Hotels waren ook prima. Het hotel in Tbilisi is evenals het hotel in Bakuriani heel goed. Maar de overige hotels, alhoewel iets minder luxe voldeden ook. Het hotel in Tbilisi vond ik het beste. Tevreden over reisleiding? Absoluut. Sophie is een heel goede begeleider. Het enige minpuntje is dat ze qua timing er nog wel eens naast zit. Dan duurt iets toch wat langer dan gedacht. Maar zeker een aanrader deze vrouw! Als je de reis in z’n totaal een cijfer zou mogen geven, wat zou dit zijn op een schaal van 1 tot en met 10? Ik zou een 9,5 geven. Nog een laatste opmerking? Alle punten op het programma zijn uitgevoerd maar niet op de dagen zoals toegezonden. Op zich niet erg, alles is aan bod gekomen.  – Oktober 2016 – Francoise

++++++++++++++++++++++++

Eerst en vooral wil ik U vertellen dat ik een zeer mooie reis heb gehad naar Georgië! Gids Sophia, de chauffeur, Mr. Tiger, de route, de begeleiding, het eten, en de groep, was een succes! Georgië doet me naar meer verlangen! Het KNM Hotel in Tbilisi was een uitstekend hotel, super centraal, maar ook de ander accommodaties waren prima. Rest nog te melden dat de reisleider in alle opzichte voortreffelijk was; vriendelijk, behulpzaam, rustig en ze was op de hoogte van alles. Nog steeds denk ik terug met een glimlach op mijn gezicht! Een 10! Ik kijk uit naar mijn volgende reis met jullie naar Iran, vertrek 20/12/2015.  Betty Mooring – okt. 2015

————————-

De reisleidster Sophia (een ander dan de door u genoemde contactpersoon) was uitstekend. Ze heeft een grote kennis van heden en historie. Ze was aardig en hulpvaardig. De chauffeur was eveneens prima. De vervoersmiddelen waren goed. Het hotel in Bakuriani was verreweg het beste. De anderen ontlopen elkaar niet veel, zij het dat het hotel in Tbilisi een wat sober ontbijt had. Mijn cijfer voor de reis in z’n totaal is een 8. = Hendrik  oktober 2015

============================================================

Het was een prima reis, Sophie is een uitstekende reisbegeleidster en een eventueel mee gestuurde Nederlandse reisbegeleider had niets toegevoegd. Contact in Nederland was goed, informatie was goed, het vervoer was goed. Accommodatie was niets op aan te merken. Kortom: uitstekende reis, schitterden land, eerste klas reisbegeleiding! Hans

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Contact was goed. Alles is goed gegaan. De informatie was prima. Wat verwarring was er of de entreegelden wel of niet waren inbegrepen, maar daar was snel duidelijkheid over. Prima bus met goede stoelen. Ruim genoeg voor zeven persoenen. Bij een hoger aantal deelnemers was het mogelijk wat aan de krappe kant geweest (omdat er dan geen ruimte was om je rugzakje/tas neer te zetten), maar dan was er vast een groter busje gebruikt. Goede accommodaties. De een wat sfeervoller dan de ander maar allen van uitstekende kwaliteit. Fijn om zo veel mogelijk in een centrum te zitten. In Bakuriani zaten we in een uitstekend hotel dat eigenlijk voor wintersport bedoeld is. De reisleidster was uitstekend. Goed geïnformeerd over de reis/het land, aardig, behulpzaam, sprak uitstekend Engels (uitgebreide woordenschat en duidelijk verstaanbaar) en prettig in de omgang. Waren er maar meer van haar kaliber! – Mariannne

Het was fijn dat deze reis met een rechtstreekse vlucht gemaakt kon worden. De vlucht zelf is zowel heen als terug prima verlopen. Heen zaten we echter wel in een oud  toestel. Verder was de catering in het vliegtuig erg matig. Voor die paar uurtjes was dat allemaal geen probleem maar misschien is het handig voor jullie om te weten  Ik heb het heerlijk gehad in Georgië. Mooie bestemming en een prima reis gehad. Veel gezien Groet,  Lidwien

++++++++

Het was een comfortabele en goed georganiseerde tour door Georgie. Mooie route, fijne kleinschalige hotels, ruime bus en complimenten voor de reisleiding.- Johan