Individuele Georgië reis van 8 dagen per auto met chauffeur, die als uitgangspunt kan dienen voor een zelf samen te stellen reis en als self drive worden geboekt.

 

Van dag tot dagOvernachtingen
1 t/m 2 Tbilisi2 nachten
3 Akhaltsikhe1 nacht
4 Kutaisi1 nactht
5 Gudauri1 nacht
6 t/m 8 Tbilisi2 nachten

Vertrek dagelijks

 

Georgië, reis door land van wijn en honing

Prijs is gebaseerd op 3* accommodatie met ontbijt, in Kutaisi guesthouse, en drie diners en de goedkoopste boekingsklasse bij Georgian Airlines, of als deze niet vliegt Turkish Airlines. Mocht dit tarief niet meer beschikbaar zijn dan nemen we alvorens de boeking definitief te maken, hierover contact op. Bekijk het dag tot dag programma. De reis kan op veel manieren worden uitgebreid, bijvoorbeeld met de kloosters van David Gereja en de wijnstreek Kagheti. Ook is het mogelijk tijdens deze Georgië rondreis bij mensen thuis te slapen. Desgewenst kan de rondreis aangeboden worden met mee reizende Engels sprekende gids, of als self drive. Ook is een upgrade van accommodatie mogelijk. Neem contact op over de mogelijkheden.

 • Vertrek
  Terug
  Prijs
  Personen
   
 • Vertrek
  Terug
  1.455,00
  Per Persoon
   

Inbegrepen:

Vlucht,  luchthaventax, alle airconditioned vervoer, genoemde excursies, 3* hotels met ontbijt, twee diners, auto met chauffeur en organisatie met dekking door garantiefonds GGTO (geen visum nodig).

Niet inbegrepen:

Verzekering, fooien, entrees, boekingsbijdrage, etc


Vluchtschema:

Het meest gangbare vluchtschema is met KLM (Georgian Airways) – het betreft een rechtstreekse vlucht.

Heen: KL 3108 Amsterdam – Tbilisi  10.40 –  17.15 uur

Terug: KL 3109 Tbilisi – Amsterdam  05.00 –  07.45 uur

VLUCHT NAAR TBILISI

Vlucht naar de hoofdstad van Georgië; Tbilisi. Onze lokale agent wacht je op en brengt je naar het hotel in het hartje van de oude stad. Al deze avond kun je kennis maken met de lokale keuken en het bruisend uitgaansleven,dat zich voor een groot gedeelte afspeelt in de open lucht.

 

STADSVERKENNING

Verken de stad. De bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en zijn makkelijk bereikbaar, zo nodig neem je een taxi, of pak je de metro. Zo is er de 13e eeuwse Metekhi kerk, strategisch gelegen aan de rivier de Mtkvari, de badhuizen met zwavelhoudend water, de burcht, de synagoge en natuurlijk de houten huizen met bewerkte balkonnetjes. De oude binnenstad is voor 'happen en stappen', de Rustavali Avenues voor ‘lopen en kopen’. In de historische binnenstad zijn voldoende restaurants en terrassen. Voor vleeseters zijn de Kaukasisch shaslicks, sappige stukjes vlees aan een grote spies. Maar er zijn ook volop vegetarische gerechten, zoals in dunne plakjes gesneden gebakken aubergine.

 

NAAR VARDZIA

Vandaag krijg je het binnenland van Georgië te zien. De vlakke weg voert langs diverse meren. Het uiteindielijk doel van vandaag is het imposante grottencomplex van Vardzia. Over een lengte van bijna een halve kilometer en 6 verdiepingen hoog vind je hier zo’n 3000 in de rotsen uitgehakte grotten. De kern van het complex is de Assumption kerk. De gevel hiervan is bij een aardbeving verdwenen maar de fresco’s uit de 12e eeuw worden tot de mooiste van de regio gerekend. Het bij de kerk horend klooster is ook vandaag de dag nog in gebruik. In hoogtijdagen woonden hier zo'n 2000 monniken. De overnachting is in Akjaltsikhe, een plaats die door een groot fort wordt gedomineerd. Zelfs in de zomer kan het hier nog fris zijn.

 

KUTAISI

Een niet al te lange rit via Borjomi (bekend van het bronwater), langs wouden en kleine gehuchten brengt je naar Kutaisi. Hier bekijk je de Bagrarti Kathedraal en het Gelati klooster. Beide gebouwen behoren tot het door de UNESCO opgestelde werelderfgoed. Bijna elk dorp heeft een weekmarkt waar groenten, fruit en bloemen worden verkocht, grote kans dat je dit en-route mee kunt pikken. Er wordt overnacht in een guesthouse, een klein familiehotel waar je ook de maaltijd gebruikt.

 

GORI - OEPLISTSIKHE - ANANURI COMPLEX - GUDAURI

Je verlaat Kutaisi. Het land van Kolchis, de naam waarmee dit gebied in de oudheid werd aangeduid. De streek is bekend uit het verhaal van de Griekse mythe Jason en de Argonauten die hier het Gulden Vlies kwamen halen. Naast landschappelijk schoon zie je veel Russisch erfgoed; lege en vervallen, kolossale fabriekscomplexen en tientallen gesloten tankstationnetjes.

Gori, is de eerste halteplaats. Tot voor kort kon je hier een standbeeld van Jozeph Stalin treffen Het is dan ook de stad waar zijn geboortehuis staat. Het beeld moest twee jaar geleden plots wijken, maar er is besloten dat er toch weer een beeld komt te staan. Ook is er het door hemzelf ter meerdere eer en glorie neergezette en ingerichte ‘Stalinmuseum’, en kun je tegen betaling zijn gepantserde treinstel bezoeken. De route gaat dan verder langs het oudste grottendorp van Georgië: Oeplistsikhe. Dit in de rotsen uitgehouwen complex is duizenden jaren oud, en er zijn resten terug te vinden van een troonzaal, een theater, wijnkelders en een 10e eeuwse kerk. De volgende etappe leidt naar het Ananuri complex. Met late avondzon baadt de burcht in de laatste zonnestralen, mooi moment voor een foto-stop. Via de Military Highway kom je uiteindelijk in Gudauri, ook Gudauri is een typisch skioord. Hier overnacht je in een hotel om morgen de 'Drievuldigheidskerk' te bezoeken.

 

DRIEVULDIGHEIDSKERK - TBILISI

Prachtig gelegen, volledig geïsoleerd op een heuveltop met als achtergrond de besneeuwde Mount Kazbek (ruim 5000 meter en één van de hoogste berg in de Kaukasus) vind je de Gergeti Trinity kerk. Vanuit het hotel is het een rit van ruim een uur over een slecht begaanbare en kronkelende weg met besneeuwde bermen. Vanuit het dorp tot waar de chauffeur kan komen is het een klimmetje van ongeveer anderhalf uur naar de drie-eenheids-kathedraal. Het alternatief dat door dorpsbewoners geboden wordt is paard en fourwheeldrive. Na het bezoek wordt de daling naar Tbilisi ingezet. Onderweg de nodige stops, waarvan er in ieder geval één is bij het ietwat vervallen ‘Russisch-Georgisch vriendschapsmonument’ en bij de UNESCO sites van Mitskheta, in een grijs verleden de hoofdstad van het land.

 

TBILISI

Terug in de hoofdsstad, terug in dat bruisende Tbilisi. Waar de oude stad op diverse locaties naadloos overgaat in de 21e eeuw. Geniet van het uitbundig stadsleven vol straatmuziek, wijnkelders en terrasjes. Is Tbilisi, het nieuwe Beiroet? Neem de stoeltjes lift naar de oude citadel, in 360 gebouwd door de Perzen. Zie hoe strategische de stad zich uitstrekt langs de oevers van de rivier Mtkvari. Maak een keuze uit de diverse musea. Daarvan mag vooral het Kunst Museum niet gemist worden, met veel iconen, juwelen en een kleine Egyptische sectie. Zie wat je nog niet gezien hebt, doe wat je nog niet gedaan hebt.  's Avonds is tijd voor een laatste wodka, wijn, of cognac, als slaapmutsjes, want morgen is het vroeg dag.

 

VLUCHT TERUG

Na een korte nacht in Tbilisi is er de vlucht terug naar Amsterdam. Ook in de vroege ochtend domineren de St Nicolaaskerk en de Narikalavesting het stadsbeeld. De chauffeur brengt je in een half uurtje naar de internationale luchthaven Novo Alexeyevka, voor de vlucht naar Amsterdam, Brussel, of welke andere stad vanwaar je vertrokken bent.

De reis wordt uitgevoerd per AC auto met chauffeur. Indien je met meer dan 3 boekt is dit een AC busje. De chauffeur heeft elementaire kennis van de Engelse taal en is geen gids. Standaard wordt gevlogen met Georgia Airlines (KLM), het betreft een rechtstreekse vlucht. Mocht je meer dan 8 dagen willen dan kan het zijn dat de heen, of terugvucht met een andere maatschappij gevlogen moet worden omdat de rechtstreekse vluchten niet dagelijks gaan. Rechtstreeks heen en terug naar Tbilisi is enkel mogelijk op zaterdag en maandag. Je mag 20 kilo bagage meenemen.

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels. Houd er wel rekening mee dat in Georgië niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotelkamers hebben minimaal een eigen douche/toilet en airconditioning. Wil je een éénpersoonskamer dan is de meerprijs € 285,- voor de hele reis, je moet dan echter wel met twee of meer personen boeken.

Eten

Alle reizen zijn inclusief ontbijt. Bij de overnachtingen buiten de hoofstad is het diner in Kutaisi en Gudauri inbegrepen. Voor de lunchen weet de chauffeur meestal wel iets leuks. In Tiblisi is er volop gelegenheid om zelf op pad te gaan en kennis te maken met de lokale keuken. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 15,- p.p.

Prijs

De reissommen van de reizen zoals vermeld op de website zijn per persoon op basis van indeling.

Programma

Het programma wordt zoveel mogelijk aangehouden als is aangegeven; het kan echter voorko­men dat er toch afwijkingen zijn b.v. dat een programma onderdeel in de middag wordt afgewerkt i.p.v. in de ochtend, of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis bekend, een enkele maal al voordat de reis begint. Van wezenlijke wijzigingen die bekend zijn voor de reis wordt van te voren melding gemaakt, we streven er dan na een zo goed mogelijk alternatief te bedenken.

Geld

De munteenheid in Georgië is de Georgische Lari (GEL). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen GEL’s mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer € 150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben. In Georgië is het op vele plaatsen mogelijk om te ‘pinnen’ (zorg dat pinnen-buitenland is ingeschakeld).

Reisdocumenten

Voor Georgië heb je geen visum nodig. Het is dus niet nodig om het paspoort op te sturen, ook worden hier geen pasfoto’s gevraagd. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover zijn te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zeker in de zomer regelmatig wat te drinken.

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Georgië, bekijk hiervoor onze literatuurlijst. verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:

* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes
* universele verloopstekker (altijd handig als je dit bij je hebt)
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* slippers (douche)
* zwemkleding (som kan er ergens gezwommen worden)
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes,
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds kan het fris zijn
* regenkleding
* hoofddoek voor vrouwen, een enkele keer in kerken te gebruiken.
* stevige (wandel)schoenen

Kleding

Je kunt je ‘gewone’ Europese kleding aan tijdens de reis en het is het beste om ‘laag over laag’ kleding mee te nemen. In de kerken wordt het gewaardeerd als de schouders en bovenbenen bedekt zijn. Voor vrouwen is een hoofddoek ook aan te raden op sommige plaatsen.

Excursies

Entrees zijn niet bij de genoemde excursies inbegrepen. Voor heel de reis is het echter een te verwaarlozen bedrag (circa € 25,00). Zonder compleet te willen zijn worden in ieder geval de volgende sites bezocht.

Tbilisi – kennismaking met de stad op eigen gelegenheid, grottencomplex Vardzia en Borjomi bron, In Kutaisi Gelati klooster en Bagrati kathedraal. Op weg naar Gudauri; Gori, Stalin museum, Uplistsikhe grotwoningen, Ananuri complex. Gergeti Trinity kerk, Russisch vriendschapsmonument. Mtskheta Jvari klooster en Svetiskhoveli kathedraal.

Communicatie

Telefoneren kan in Georgië ook mobiel Je kunt hierover het beste contact opnemen met je provider. Een groot deel van de hotels heeft WiFi.

Tijdsverschil

In Georgië is het in de winter drie uur later, in de zomer is het 2 uur later.

Voltage

In Georgië is het voltage 220 volt.

Klimaat

De beste tijd om te reizen in is het voor of najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is het erg koud en in de maanden juli en augustus kan het erg heet zijn. In de avonden kan het flink afkoelen. Bekijk deze website voor het weerbericht: http://www.weeronline.nl/Azie/Georgie/120

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, dus tijdens de reis weten. Eerst aan de direkt betrokkene(n), als dat niet helpt aan het kantoor in Nederland. Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.