Individuele klassieke Egypte reis langs de Nijl, levensader van het land. Met aandacht voor het al het moois dat de Farao’s ons hebben nagelaten in Cairo, Luxor en Aswan (Abu Simbel).

 

Van dag tot dagOvernachting
1 t/m 3 Cairo3 nachten
5 t/m 7 Aswan3 nachten (Abu Simbel)
8 t/m 10 Luxor3 nachten

Vertrek: dagelijks

 

Individuele reis naar Egypte, centrum van de wereld

Egypte individuele reis. De klassieke route met de belangrijkste culturele Egyptische plaatsen Cairo, Luxor, Abu Simbel en Aswan die in deze reis opgenomen. De prijs is gebaseerd op 4* accommodatie met ontbijt en de goedkoopste boekingsklasse bij Egypt Air. Mocht dit tarief niet meer beschikbaar zijn dan nemen we alvorens de boeking definitief te maken, hierover contact met je op. Bekijk het dag tot dag programma. Verlenging van de reis aan de Rode Zee kan worden bij geboekt, ook is het mogelijk een 4 daagse cruise (3 nachten) in te lassen, of in Abu Simbel op te stappen voor een cruise over het Lake Nasser Meer. Hotelaccommodatie kan in alle categorieën, met enkel ontbijt, tot vol pension.

 

 • Vertrek
  Terug
  Prijs
  Personen
   
 • Vertrek
  Terug
  1.749,00
  Per Persoon
   

Inbegrepen:

Vlucht, binnenlandse vluchten, luchthaventax, alle airconditioned vervoer, genoemde excursies, 4* hotels met ontbijt, diensten genoemde gidsen en dekking door Garantiefonds GGTO. Daarnaast, en misschien het belangrijkste: organisatie met meer dan 30 jaar ervaring in Egypte.

 

Niet inbegrepen:

Visum, verzekering, fooien, entrees, boekingsbijdrage, etc.

Uitbreiding met een luxe 5* Nijlcruise op basis van vol pension tussen Aswan en Luxor is mogelijk.


Vluchtschema

Heen
MS 758 – Amsterdam – Cairo – 16.15 – 21.55
MS 383 – Cairo – Aswan – 11.15 – 12.30

Terug
MS 758 – Luxor – Cairo – 07.15 – 08.20
MS 383 – Cairo – Amsterdam – 10.15 – 14.40

RECHTSTREEKSE VLUCHT MET EGYPT AIR NAAR CAIRO

Vertrek naar Cairo. Op het vliegveld wacht de agent; deze zorgt nadat het is geregeld voor  een vlotte transfer naar het centraal gelegen hotel.  's Avonds is er nog volop verkeer op de weg, maar geen files, die worden bewaard voor overdag.

 

MET GIDS NAAR DE PIRAMIDES

De piramides van Giza, de Sfinx, Saqqara en het kolossale beeld van Ramses in Memphis staan op het programma. De gids haalt je op bij je hotel in de wijk Dokki en over de drukke Pyramids Road, rijd je richting het Giza plateau. Opeens rijst de indrukwekkende top van de grote piramide op. Even later sta je ook in oog met de drie bekendste piramides van het land; Cheops, Chefren en Mukerinois. Er is één punt waar je ze alle drie tegelijk kunt zien, de gids brengt je hier zeker heen. Ook is er op het plateau een boot tentoongesteld die bij een van de piramides is opgegraven, het is het schip dat de dode farao naar het hiernamaals moest brengen.

Als je voldoende tijd gehad hebt voor deze wonderen uit de oudheid stap je met de gids weer het busje in om de mysterieuze Sphinx te bekijken. Deze is echt uniek, de enige in zijn soort. Opnieuw neem je het busje om over een stoffige weg langs ezelskarren met suikerriet en dadels naar Saqqara te rijden, de dodenstad van het oude Memphis. Hier krijg je wat minder bekende graven en de trappenpiramide van Djoser te zien. Op de terugweg is er, als de tijd het toelaat, nog een bezoek aan een papyrusinstituut, waar je een demonstratie krijgt hoe duizenden jaren gelegen dit perkament werd gefabriceerd.

 

MET GIDS NAAR MUSEUM EN STAD

Opnieuw met de gids op stap. Op het programma staat een uitgebreide stadsverkenning met o.a. het Egyptisch Museum en de Khan al Khalili bazaar. Het Nationaal Museum is nu nog in het centrum van de stad, het ligt aan het door de revolutie van 2011 bekend geworden Bevrijdingsplein. Dit monumentale gebouw ligt boordevol oudheden en barst bijna uit zijn voegen. De verwachting is dat de volledige collectie binnen enkele jaren wordt ondergebracht in een nieuw, al in aanbouw zijnd, museum op het plateau bij de piramides. .De bazaar is een mengelmoes van authentiek en toeristisch, een mooie plek om de handelaar in de Egyptenaar te leren kennen. In de middag wordt een bezoek gebracht aan de Citadel hier heb je een fantastisch uitzicht over de miljoenenstad en bij helder weer kun je zelfs de grote piramide van Cheops zien liggen. Als er nog tijd voor is eindig je in het Koptische deel van de stad, hier tref je onder andere kerken, kloosters en zelfs een synagoge. Misschien kun je je op de terugweg af laten zetten bij Groppi, het beroemde theehuis waar de high society in de 50e jaren gebak kwam eten (wat nog steeds mogelijk is). Met een taxi, of lopend, kun je dan terug naar het hotel.

 

VLIEGEN NAAR ASWAN

Binnenlandse vlucht naar Aswan, ook wel de 'Poort van Afrika' genoemd, omdat het de meest zuidelijke stad van Egypte is. Facultatief kan in  de middag een tochtje op de Nijl met een authentieke feloeka-zeilboot worden gemaakt. De captain vaart langs de enorme rotsblokken die de vorm hebben van olifanten (Elephantine Island), de botanische tuin van de Engelse Lord Kitchener en langs diverse Nubische dorpjes. In de avond zijn er op de Corniche uitnodigende restaurantjes met uitzicht op de Nijl.

 

ABU SIMBEL

Facultatieve excursie naar het ongeveer 300 kilometer zuidelijker, midden in de woestijn gelegen Abu Simbel (indien gewenst in Nederland al te boeken). De monumenten hier worden tot de indrukwekkendste van de wereld gerekend. Door de komst van Lake Nasser waren ze bijna onder de waterspiegel verdwenen. Door ingreep van de UNESCO is dit de tempels echter bespaard gebleven. Op de terugweg rijd je over de door de Britten aangelegde oude Dam en kun je de Philae tempel zien liggen.

 

VRIJE DAG ASWAN

Vrije dag in Aswan. De agent zal een excursie aanbieden naar de tempel van Philae, wat meestal gecombineerd wordt met een bezoek aan de onafgemaakte obelisken de dam van het Nasser Stuwmeer, met een stop bij het Russische Egyptische vriendschapsmonument in de vorm van een lotusbloem. Deze excursie is uiteraard vrijblijvend en is ook zonder tussenkomst van onze lokale partner uit te voeren, voel je tot niets verplicht.

 

NAAR LUXOR, VIA KOM OMBO- EN EDFU TEMPEL

Op weg naar Luxor wordt er zowel bij de tempel van Kom Ombo als de Horus tempel van Edfu gestopt en krijg je ruim de tijd deze tempels in je op te nemen. Vooral deze laatste tempel is goed bewaard gebleven, dat komt waarschijnlijk omdat ze jaren onder het zand heeft gelegen en niet voor het oog zichtbaar is geweest. In de loop van de middag kom je aan in Luxor.

 

MET GIDS NAAR DE WEST BANK IN LUXOR

Vroeg op want je gaat op excursie met een lokale gids naar de West Bank van de Nijl. Hier in Thebe vind je de wereldberoemde Koningsgraven, van bijvoorbeeld Toet Ankh Amon en de tempel van Hatsjepsoet. Met de gids kun je overleggen welke site je wilt bekijken, er zijn in totaal meer dan 12 locaties en meestal worden er hier drie van uitgezocht.

 

VRIJE DAG LUXOR

Vrij. Een bezoek de tempels van Karnak en Luxor is eenvoudig op eigen houtje te regelen.Ook de bazaar van Luxor is ook al een ervaring op zichzelf, het zijn nodige shopeigenaren die er van alles doen om met je in contact te komen ('Goedkoper dan de Hema').

 

VLUCHT TERUG NAAR AMSTERDAM, OF BRUSSEL

Laatste dag van deze 10 daagse reis die moeiteloos verlengd kan worden met een bezoek aan Alexandrië, één van de Oases, of enkele dagen aan de Rode Zee. Voor wie dit allemaal niet nodig is vliegt vandaag naar huis. Eerst met een binnenlandse vlucht van Luxor naar Cairo en vervolgens door naar Nederland, of desgewenst naar een andere bestemming.

Vervoer

Tijdens de Egypte reis gebruiken we voor de kortere afstanden en in de steden een eigen busje met chauffeur. Van Aswan naar Luxor zal er worden gestopt, zoals bij de tempel van Kom Ombo en de tempel van Edfu. De lange afstanden van Cairo naar Aswan (1000 km) en van Luxor weer terug naar Cairo worden gevlogen met binnenlandse vlucht van Egypt Air. De vlucht Amsterdam (Brussel) – Cairo v.v. is met Egypt Air. Er mag naast handbage 20 kilo aan ruimbagage worden meegenomen.

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in goede 4* hotels,  Houd er wel rekening mee dat in een land als Egypte niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotels die we gebruiken beschikken over een zwembad en WiFi.

Eten

Alle reizen zijn inclusief ontbijt. De lunches en diners zijn niet inbegrepen. Lunch wordt soms tijdens excursie gebruikt (Cairo). Voor het avondeten weet de gids of chauffeur, of hotelreceptie meestal we een passend restaurant. Er is ook een goede gelegenheid om zelf op pad te gaan en kennis te maken met de Egyptische keuken. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 12,- p.p.

Begeleiding

Een enkele keer wordt er gebruik gemaakt van de diensten van een Egyptische, Engelssprekende gids (Cairo, Luxor). Daarnaast krijg je waar nodig ook begeleiding van onze lokale agent.

Geld

De munteenheid in Egypte is het Egyptische Pond (LE 1 = ca. € 0,13). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen Egyptische ponden mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer €150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben.  In Cairo, Aswan, Luxor en Hurghada kun je pinnen. ’n Creditcard kun je over het algemeen gebruiken in de luxere hotels en grote winkelketens. Natuurlijk bepaal je zelf voor een groot deel hoeveel je wil uitgeven, maar €300 p.p. voor 10 dagen voor entrees en maaltijden is misschien een indicatie.

De Egyptenaren maken gebruik van een wijd verspreid fooiensysteem. Voor elke geleverde dienst, hoe klein dan ook, verwacht men een fooi. Richtlijn hierbij is niet veel, maar wel vaak te geven. Richtlijnen hierover ontvang je voor aanvang van de reis.

Reisdocumenten – Visum

Paspoort moet bij vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Het visum voor Egypte kun je bij aankomst op het vliegveld kopen. Kosten rond de €20,- en cash in euro te betalen. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover is te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Kleding

Als gast in een land worden lokale gebruiken graag gerespecteerd. In sommige plaatsen kun je je net zo kleden als bij ons. Op sommige plaatsen is men traditioneler maar ook hier wordt over het algemeen geen aanstoot genomen aan de westerse manier van kleden. Wordt er een moskee bezocht dan is gepaste kleding wel noodzakelijk, vrouwen kunnen voor de zekerheid een hoofddoek meenemen. In het voor- en najaar kan een trui of vest ’s avonds aangenaam zijn.

Excursies

Entrees zijn niet bij de totaalsom inbegrepen. De kosten van de facultatieve excursie naar Abu Simbel per bus bedragen circa € 35,-. Als je er nog voor in aanmerking komt, kun je een internationale studentenkaart meenemen. Daarmee krijg je soms korting op entreeprijzen.

Communicatie

Mobiel telefoneren kan in Egypte nagenoeg over al, er is een ruim netwerk met goede dekking.

Tijdsverschil

Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland.

Voltage

Het voltage in Egypte is 220 volt. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-c

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Egypte verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen;

* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes (vooral in Cairo veel lawaai)
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* geldbuidel voor op de heup, of onder de kleren
* slippers (strand, douche)
* zwemkleding, snorkelspul en plastic schoentjes
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie,
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn

Klimaat

De beste tijd om te reizen in Egypte is het voor- en najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is de temperatuur echter nog steeds aangenaam. In de avond koelt het flink af. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn warm. Toch is de hitte draaglijk in deze tijd. De droge lucht zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur dan de thermometer aangeeft. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat en het ’s middags rustig aan doet, dan is reizen in de zomer goed te doen. In de zomer zal het aanzienlijk mind

Ramadan

De Ramadan heeft voor Westerse toeristen ‘leuke en minder leuke kanten’. Waar je in de praktijk mee te maken krijgt is het volgende: overdag is het zeer aan te raden niet (te opzichtig) in het openbaar te eten en te drinken en overdag zal het overal wat rustiger zijn. ‘s Avonds is het juist drukker, er heerst dan een uitgelaten stemming, vooral in de buurt van moskeeën. De openingstijden kunnen aangepast zijn en restaurants kunnen overdag gentleness zijn. Verder zal men in de landen waar alcohol geschonken wordt, ook ’s avonds terughoudender zijn. Musea, kantoren en banken zijn vaak ’s middags gesloten. De sites zijn o.h.a. wel geopend.

Tegen zonsondergang kan het moeilijk zijn een taxi te krijgen omdat iedereen dan op tijd naar huis wil om te eten. Mocht je tijdens de Ramadan willen reizen dan is dat geen bezwaar, we attenderen we je hier op. Tijdens de Ramadan wordt iets meer gelet op gepaste kleding.

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke auto/bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die tijdens de reis echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z tijdens de reis weten, eerst aan de direct betrokkene(n), als dat niet helpt aan het kantoor in Nederland. Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in kleinschalige hotels. De hotelkamers hebben waar nodig A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Hier een impressie van de hotels die doorgaans worden gebruikt.

 

HOTELSELECTiE

Le Meridien Pyramids Caïro
Het grote pluspunt van dit hotel is het uitzicht op de piramides vanaf het terrein van het zwembad en ook bij een aantal kamers. Of zoals één van de gasten schreef; we verbleven in het hotel voor 3 nachten. Onze kamer had het meest verbluffende en adembenemend uitzicht; de grote piramides van Gizeh. Het ontbijtbuffet was erg leuk. We hebben genoten van de verscheidenheid aan mogelijkheden en heerlijk eten. De mini – winkels en een bank in de lobby waren voldoende voor onze eerste behoeften (mobile SIM-kaart en een wisselkantoor). Kortom het verblijf was perfect.

 

Aswan – Mövenpick Resort
Aswan heeft niet heel veel 5* hotels, en zeker niet met een gunstige ligging ten opzichte van de bazaar. Maar dit hotel heeft dat wel. Je moet er met een bootje heen, maar daar hoef je bijna nooit lang op te wachten. Heerlijke tuin en ook hier, waar de Mövenpicks een beetje om bekend staan, mooie tuin met veel bloemen. Vroeger was dit een saai Oberoi, maar daar is niets meer van te bekennen. Lekker strak, mooie plek.

 

 

Luxor – Sonesta St. George
Het St George hotel is met het Winterpalace een accommodatie in Luxor, met veel reputatie en een lange staat van dienst. De Sonesta keten heeft dit hotel jaren geleden opgekocht en sinds die tijd is ‘Sonesta” aan de naam toegevoegd. Het hotel ligt direct aan de Nijl en op loopafstand van de Luxor tempel. Grote, ruimte kamers, prachtig zwembad dat heel het jaar door te gebruiken is, en het ligt in het trendy deel van Luxor, met veel cafeetjes, theehuizen en restaurantjes. Het hotel zelf heeft meerdere restaurants, waarvan het Japanse veel geroemd wordt.

 

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! Egypte is een overweldigend mooi land en wij hebben zoveel prachtige sites gezien!

Door Rosetta was alles prima geregeld. Het klopte allemaal en wij zijn goed opgevangen door reisleiders en gidsen.

De gidsen vonden wij uitstekend. Goede opleiding en heel veel informatie. In goed overleg kon het programma ook iets worden aangepast zodat wij meer tijd hadden om bepaalde plekken rustiger te bekijken.

De hotels waren van goede kwaliteit en dicht bij het centrum zodat alles goed te lopen was. Het hotel in Aswan was het minste wat dat betreft, maar nog steeds in 5*.

De uitwijk op de laatste dag naar een ander hotel (Intercontinental) was ook geen probleem, zeker toen we zagen in wat voor kwaliteit hotel we uitkwamen.

Wij zijn zeer enthousiast over jullie organisatie. Vooral omdat alles zo goed op zo korte termijn geregeld kon worden.

Heel hartelijk dank daarvoor! Wij gaan ongetwijfeld nog een keer naar Egypte en dan zullen we jullie in gedachten houden.

Hartelijke groet  van M. L.  nov, 2018

________________

De begeleiding bij aankomst in Cairo was goed tot uitstekend: we werden opgevangen voor de douane en geholpen bij de aankoop van het visum en soepele gang door de paspoortcontrole. De gids in Cairo was ook goed en vroeg feedback over wat we wel en niet wilden zien, en was daarin flexibel. In Aswan was de begeleiding adequaat, We hadden wel een goede ingehuurde gids voor  de tempel van Philea, die ook hielp bij zaken als internettoegang en het vinden van de het goede PIN apparaat. Ook in Luxor was de gids sympathiek, De boot blonk uit in persoonlijke benadering en beleving, de maaltijden aan boord waren veel beter dan de hotels  Het Hotel in Luxor was het beste van wege het attente personeel, de locatie aan het water en de toch iets kleinere schaal.  Het was ook leuk om daar te horen dat jullie al zo lang in contact zijn met de mensen daar. Met vriendelijke groet, Joost en Gerard – oktober 2018

 

 

==============

Het contact was vlot. Het enige dat we misten was een bevestiging dat de aanbetaling was verwerkt en dat de boeking helemaal gelukt was. Maar inmiddels weten we dat dit niet gebruikelijk is. Informatie vooraf was toereikend, het boekje Te Gast in Egypte was een leuke aanvulling. Gidsen waren in alle plaatsen flexibel en hulpvaardig. De opbouw van de reis was goed. In een cijfer Ergens tussen een 8 en een 9. De temperatuur is van invloed op het cijfer, in Aswan en Luxor was het zo’n 40C (maar we hebben de onze reis periode zelf gekozen) Eric en Annet september 2018

===========================

Contacten naar tevredenheid. Transportmiddelen en personeel prima. Je  wordt wel vroeg opgehaald voor de binnenlandse vluchten waardoor het wachten wel heel lang wordt. Het eigenlijke varen op de cruise is hooguit een dag, daarna is hij op bestemming. Personeel op de boot was heel vriendelijk. Mijn dochter mocht de boot besturen, heel gaaf. Voor de gidsen toch een beetje uitkijken, het zijn wel echte Egyptenaren. Beste hotel was Sonesta met super vriendelijke en dienstbare staf. Het zwembad was een verademing en het licht een Little Brittain met goede eetgelegenheden op loopafstand en lokale winkels die je fair behandelen. Mooie reis, de opmerkingen zjjn alleen maar bedoeld om de reis nog mooier te maken – Berend 16 mei 2018

+++++++++++++++

Wij hebben werkelijk een fantastische reis gehad! Familie Martijn – Januari 2018

++++++++++++++++++++++++

Robbert van Zeeland op 13 mei 2017 bestemming: Egypte, reisperiode: mei 2017 *****

De reis was werkelijk fantastisch! Ondanks negatieve berichtgeving over het land hebben wij ons nergens onveilig gevoeld. De hoeveelheid toeristen is daardoor beperkt, en de grotere groepen Chinezen vormen de meerderheid. Wij zijn begonnen in Cairo, en bezochten de pyramides, het museum, en de bazar. Daarna zijn we naar Luxor gevlogen en hebben de tempel en de Valley of the Kings bezocht. Prachtig! Daarvandaan hebben we een cruise op de Nijl gemaakt. Stroomopwaarts naar Aswan, met onder weg stops in Edfu en Kom Ombo. De hutten en de voorzieningen aan boord waren grandioos, met name het personeel was zeer vriendelijk. Onze boot had circa 30% bezetting. In Aswan hebben we een tocht naar Abu Simbel, de dam en de tempel gemaakt. Het Movenpick (nieuwe gedeelte) heeft fantastische kamers.
Rosetta reizen had dit voor ons georganiseerd voor een zeer acceptabele prijs. We vertrokken met summiere informatie, maar de lokale begeleiding ( die soms al 25 jaar met hen samenwerkt) overtrof al onze verwachtingen. Van het moment dat we landden tot het moment dat we vertrokken deden ze alles binnen hun mogelijkheden om het ons naar de zin te maken en de gidsen waren zeer ter zake deskundig.
Wat een mooi land, en de organisatie was prima! Puntje van aandacht: soms is er geen gids (Edfu, Kon Ombo) en kan je prima zelf op pad – alleen was ons dit vooraf niet duidelijk.  Het land, de mensen, de geschiedenis, de Nijl…. Een absolute aanrader! …  Robbert – Utrecht

+++++++++++++++++++

Inmiddels zijn we weer teruggekeerd uit Egypte. Wij hebben een werkelijk fantastische reis achter de rug, en ik wil dat met jullie delen. De verzorging ook in Aswan en de professionaliteit van jullie contact aldaar (Mustafa) heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. We hebben ons zeer welkom gevoeld in Egypte en geen moment ons ergens niet veilig gevoeld. Wat een prachtige reis was dit! Dank voor de organisatie. Met vriendelijke groeten, Rob & Jolande mei 2017

==============

Graag wil ik jullie via deze weg bedanken voor de zeer goed georganiseerde reis, de hotels waren super en de locaties prachtig. De gidsen en chauffeurs waren zeer vriendelijk en enthousiast. Ze hebben hun uiterste best voor ons gedaan, ons mooie plekken laten zien en hadden veel kennis over de bezienswaardigheden. Het was echt een top reis, alle complimenten voor de lokale gidsen! Bedankt voor alle moeite, we hebben genoten van Egypte. Tamara Fins – juli 2016

==============

Prima reis, genoten van alle aspecten. Goed geregeld en eventueel gewijzigd waar nodig was.

Zeer tevreden.

Groet, Adri Kasimier – 4/5/2015

===================================

Mientie en Ad van der Lindenop

Wij hadden geboekt voor een groepsreis maar het bleek dat mijn vrouw en ik de enige deelnemers waren. Het kon desalniettemin toch doorgaan zonder direct reisbegeleiding. Wij hadden daar eigenlijk een hard hoofd in maar hadden evenwel ook geen mogelijkheid om later te gaan. We kregen veel aanwijzingen mee. Het resultaat was verbluffend, alles klopte: hotels, afhalen, brengen, gidsen, busjes, schatting van kosten p.p. etc.. Tijdens de reis kon zelfs een vlucht gewijzigd worden om het Egyptisch museum te bezichtigen (was onverwacht gesloten toen het op ons programma stond) Rosetta Reizen weet perfect waar ze mee bezig is. Een aanrader!!   12 februari 2015