Individuele Armenië reis waarbij een goede impressie gekregen wordt van het heden en verleden van Armenië en haar bewoners. De privé reis wordt uitgevoerd met auto met chauffeur en kan ook als self-drive geboekt worden.

 

Van dag tot dagOvernachtingen
1 t/m 4 Yerevan3 nachten
5 t/m 6 Dilijan2 nachten
7 t/m 8 Yerevan2 nachten

Vertrek: dagelijks

 

Armenië, kloosters, kerken en kathedralen

De prijs van deze Armenië reis op individuele basis, is gebaseerd op 3* accommodatie met ontbijt en de goedkoopste boekingsklasse bij Austrian Air, Lufthansa, of Urkaine Air. Mocht dit tarief niet meer beschikbaar zijn dan nemen we alvorens de boeking definitief te maken, hierover contact met je op. Bekijk het dag tot dag programma en lees hoe deze individuele Armenië rondreis kan verlopen. Onthoud wel elke reis is anders en ook Armenië is geen dag het zelfde.

 • Vertrek
  Terug
  Prijs
  Personen
   
 • Vertrek
  Terug
  1.445,00
  Per Persoon
   

Inbegrepen:

Vlucht, luchthaventaks. 3 en 4* hotels op basis van logies en ontbijt, vervoer, genoemde excursies en Nederlandse organisatie met grote ervaring in het land en garantie verzorgd door de GGTO.

Niet inbegrepen:

Verzekering, fooien, boekingsbijdrage, etc.
Zakgeldindicatie € 250,- per week

Visum: niet meer nodig voor mensen uit de EU.


Vluchtschema nog onbekend.

VLUCHT NAAR YEREVAN

Vlucht naar de hoofdstad van Armenië; Yerevan. Hier breng je drie nachten door waarbij overdag onze lokale partner voor de excursies zorgt die met een Engelssprekende gids worden uitgevoerd. Een visum is sinds enige tijd niet meer nodig.

 

CITY TOUR MET LOKALE GIDS

Verken Yerevan. Ga te voet de stad in en breng een bezoek aan het ‘monument van de genocide’. In de indrukwekkende tentoonstellingsruimte die hierbij hoort, wordt met beeldmateriaal, muziek en krantenartikelen een beeld geschetst van wat er zich zo’n honderd jaar geleden heeft afgespeeld. Verder is er de collectie manuscripten van het Maternadaran museum en de ‘Cascade’ (waterval), een betonnen versie van de Spaanse Trappen. In de Cascade is een museum van moderne kunst ondergebracht. De waterval doet ook dienst  als ontmoetingsplaats voor trendy jongeren. De sightseeing zou niet compleet zijn als je op deze dag niet ook het parlementsgebouw, de residentie van de president en de opera, gezien hebt.

 

NAAR DE KATHEDRAAL VAN ECHMIADZIN

De ochtend start met een rit van ongeveer een uur naar de plaats die je het Vaticaan van Armenië kunt noemen: Echmiadzin. Onderweg rijd je langs een groot aantal casino’s met klinkende namen als ‘Las Vegas’ en ‘Le Moulin Rouge’. Op de terugweg is er een stop bij de restanten van de 7e eeuwse ronde paleiskerk van Zvartnots. De kathedraal van Echmiadzin is het best op zondag te bezoeken als er een dienst gehouden wordt. Je bent hier zeker welkom en het wordt niet als storend ervaren als je de dienst niet uit zit, of tijdens de vieringfoto's maakt.

 

VIA DE SELIM PAS EN HET MEER VAN SEVAN NAAR DILIJAN

Bekend wordt verondersteld dat de berg Ararat, de trots van Armenië, in het oostelijk deel van Turkije te vinden is. Vandaag rijd je naar de kerk van Khor Virap. Vanaf het complex zie je de zwaarbewaakte grens. Aan beide kanten staan de nodige uitkijkposten opgesteld. Het was Sint Joris de Verlichter die hier in een diepe duistere kerker dertien jaar gevangen is gehouden, maar uiteindelijk wel in 301 de Armeense koning tot het christendom wist te bekeren. De plek is dus om twee redenen van grote nationale betekenis, en wordt dan ook veel voor schoolreisjes gebruikt. Ooit kende Armenië drie grote meren. Alleen het Sevanmeer is nu nog in Armeense handen. Door een foutief irrigatiebeleid zakte de waterspiegel in korte tijd meer dan 10 meter. Onderweg hiernaartoe bezoek je het schilderachtig gelegen klooster van Noravank en ‘Het veld van de Khachkars’. Khachkars zijn grote liggende met rozetten en kruismotieven bewerkte plaatstenen of stèles, die ter nagedachtenis dienen van een belangrijke gebeurtenis. Als je over de Selimpas rijdt (2200 meter) is er halverwege een stop bij de Selim karavanserai, pleisterplaats langs de oude zijderoute. De dag eindigt in het plaatsje Dilijan, waar je ook de nacht doorbrengt.

 

OMGEVING DILIJAN

Dilijan is een charmant plaatsje en wordt frequent door toeristen bezocht. Er is een straatje met winkeltjes en werkplaatsen waar oude ambachten worden uitgeoefend, het lijkt alsof je in de tijd terug gaat. Met het busje rijd je vervolgens naar het goed bewaard gebleven Haghartsin klooster. Langs dopjes met veel ‘Molokans’, een christelijke gemeenschap gevormd door van oorsprong Russische boeren die weigerden om de Russisch-orthodoxe kerk te gehoorzamen (‘Melkdrinkers’), rijd je het noordelijk berggebied in. Je bevindt je nu in de Lori provincie waar het riviertje de Debed stroomt. Dan is het tijd voor het klooster van Haghpat, een wandeling door het open veld brengt je vervolgens bij het Sanahin klooster. Beide kloosters dateren uit de 10e eeuw, worden altijd in één naam genoemd en komen ook voor op de UNESCO lijst van werelderfgoed. De monumenten die vandaag worden bezocht, liggen stuk voor stuk hoog in beboste bergen en gedeeltelijk verscholen.

 

NAAR YEREVAN

Terug naar Yerevan, via de hoogste bergketen van het land; Mount Asragats. Gestopt wordt bij de ruïne van wat ooit het Ambert kasteel is geweest, een tweede stop is bij het ‘Parc of Letters’. In het open veld is in gebeeldhouwd ijzer-steen het Armeense alfabet geplaatst. De locatie is niet toevallig, het is in de buurt van het graf van Mesrop Masjtots, die het alfabet ruim 1600 jaar geleden heeft geïntroduceerd. In Yerevan aangekomen zijn er nog wat te bezoeken plekken, zoals de lokale souvenirmarkt de Vernisaj. De dag eindigt meestal op één van de vele terrassen die rond het operagebouw zijn te vinden.

 

NAAR GARNI EN GEGHART KLOOSTERCOMPLEX

In de omgeving van Yerevan, gebouwd op de rand van een steile kloof staat de enige Romeinse tempel die het land rijk is; de tempel van Garni. Ooit gebruikte de koninklijke familie dit als zomerresidentie. Geniet van het fantastische uitzicht en neem ook een kijkje bij de restanten van het Romeinse badhuis. Enkele kilometers verderop bezoeken je het gedeeltelijke van boven naar beneden in de rotsen uitgehakte Geghard kloostercomplex. Het verhaal gaat dat de speer waarmee Jezus doorstoken werd, hier lange tijd is bewaard.

 

VLUCHT TERUG

Vroege transfer voor de vlucht terug naar Nederland, of België.

Vervoer

Tijdens deze reis wordt gebruik gemaakt van een eigen auto met chauffeur, het is de bedoeling dat de hele reis dezelfde auto wordt gebruikt. De chauffeur heeft in ieder geval elementaire kennis van de Engelse taal.

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in goede toeristenklasse hotels ***, bewust gekozen voor ligging of comfort . Houd er wel rekening mee dat in Armenië niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotelkamers hebben minimaal een eigen douche/toilet en airconditioning. Wil je een éénpersoonskamer dan is de meerprijs €185,- voor de hele reis.

Eten

Alle reizen zijn inclusief ontbijt. De lunches en diners zijn niet inbegrepen. Lunchen doe je soms onderweg. Voor het avondeten weet de gids of chauffeur vast wel een leuk restaurant. Er is ook een goede gelegenheid om zelf op pad te gaan en kennis te maken met de lokale keuken. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 10,- p.p.

Programma

Het programma wordt zoveel mogelijk aangehouden als is aangegeven; het kan echter voorkomen dat er toch afwijkingen zijn b.v. dat een programma onderdeel in de middag wordt afgewerkt i.p.v. inode ochtend, of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis bekend, een enkele maal al voordat de reis begint. Van wezenlijke wijzigingen die bekend zijn voor de reis wordt van te voren melding gemaakt.

Geld

De munteenheid in Armenië de Dram (AMD).  Neem geen AMD’s mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer € 150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben. In Armenië kun je op beperkt pinnen. Het is handig om gezamenlijk een ‘fooienpot’ te maken. De ervaring heeft ons geleerd dat dit iedereen veel gemak oplevert. Meer informatie hierover ontvang je drie weken voor aanvang van de reis.

Reisdocumenten

Voor Armenië koop je het visum bij aankomst op het vliegveld (circa €10). Het is dus niet nodig om het paspoort op te sturen, ook worden hier geen pasfoto’s gevraagd. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover zijn te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Kleding

Je kunt je ‘gewone’ westerse kleding aan tijdens de reis en het is het beste om ‘laag over laag’ kleding mee te nemen. In de kerken wordt het gewaardeerd als de schouders en bovenbenen bedekt zijn. Voor vrouwen is een hoofddoek ook aan te raden op sommige plaatsen.

Excursies

Entrees zijn niet bij de totaalsom inbegrepen (geschatte kosten 15 euro).

Communicatie

Telefoneren kan in Armenië we is goed bereik. Veel hotels hebben WiFi.

Tijdsverschil

In Armenië is het in de winter 3 uur later, in de zomer 2 uur later.

Voltage

In Armenië is het voltage 220 volt. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-c.

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Armenië verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:
* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes (vooral in de grote steden veel lawaai)
* universele verloopstekker
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* slippers (douche)
* wandelschoenen
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie,
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn
* regenkleding
* hoofddoek voor vrouwen

Klimaat

De beste tijd om te reizen in is het voor of najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is het erg koud en in de maanden juli en augustus kan het erg heet zijn. In de avonden kan het flink afkoelen. Armenië, met binnen zijn landsgrenzen de berg Ararat, is een klein bergachtig land met doorgaans prachtige zomers. Je kunt hier tot twaalf uur per dag van de zon en hoge temperaturen genieten, al kan het in de nacht sterk afkoelen.

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die tijdens de reis echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, eerst aan de direct betrokkene(n), als dat niet helpt aan het kantoor in Nijmegen, Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

Armine was geweldig! Ze was een goede gids en vertelde ook veel over wat we wilden weten over het dagelijks leven. Beste verblijf was in Armenië het Dilijan Guesthouse, mede door de ontvangst en goede zorgen en heerlijk eten. Niets dan lof. – Carla, mei 2022.

++++++++++

Alles klopte aan de reis. Van af de grensovergang in Noord Iran, tot aan de grens van Georgië (en ook daar weer werden we goed opgevangen). Hulde onze gids Anna, professioneel, vriendelijk en deskundige. Het is een fantastische kennismaking geweest met een prachtige bestemming – Ben (mei 2017).

++++++++++

Het was fijn dat jullie een passende vlucht voor ons konden vinden, met prettige tijden. We blijven zeer goede herinneringen overhouden aan Armenië, en de kwaliteit van de reis/de hotels/de reisbegeleiding. Ter plekke was alles goed geregeld. – Astrid Vis.