Egypte op individuele basis langs levensader met Cairo als start. De klassieke route met een duik in de Rode Zee als verfrissende afsluiting.

 

Van dag tot dagOvernachtingen
1 t/m 4 Cairo3 nachten
5 t/m 7 Aswan3 nachten
8 t/m 10 Luxor3 nachten
11 t/m 13 Hurghada3 nachten

Vertrek: dagelijks, vanaf twee personen

 

Individuele tour door het land van de Farao’s

Cairo, Luxor en Aswan zijn als zeker niet te missen plaatsen in de route opgenomen. Je maakt hier kennis met het klassieke Egypte en de culturele hoogtepunten die het land al eeuwen te bieden heeft. Als afsluiter zijn er een paar dagen aan de Rode Zee. De prijs is gebaseerd op 4/5* accommodatie met ontbijt en de goedkoopste boekingsklasse bij Egypt Air.  Mocht dit tarief niet meer beschikbaar zijn dan nemen we alvorens alles definitief te maken, hierover contact met je op. Bekijk het dag tot dag programma van de reis.

 • Vertrek
  Terug
  Prijs
  Personen
   
 • Vertrek
  Terug
  1.685,00
  Per Persoon
   

Inbegrepen

Vlucht, twee binnenlandse vluchten, luchthaventax, al het vervoer, excursies, hotels met ontbijt, diensten genoemde gidsen en organisatie met dekking door Garantiefonds GGTO.

Niet inbegrepen

Visum, verzekering, fooien, entrees, boekingsbijdrage, etc.

Eénpersoonskamer € 240,-
Boekingskosten € 20,- per factuur
Zakgeldindicatie € 250,- per week

Visum: Verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld.


Vluchtschema

Gevlogen wordt met Egypt Air het schema is als volgt (wijzigingen onder voorbehoud):

Heen
MS 758 – Amsterdam – Cairo – 16.15 – 21.55 (dag 1)
MS 383 – Cairo – Aswan – 11.15 – 12.40 (dag 4)

Terug

MS 43 –  Hurghada – Cairo – 06.55 – 08.05 (dag 13)
MS 757 – Cairo – Amsterdam – 09.40 – 14.00 (dag 13)

VLIEGEN NAAR CAIRO

Vertrek in de namiddag vanaf Amsterdam of Brussel (naar eigen keuze) met Egypt Air. Zonder over te stappen naar Cairo. Op het vliegveld kun je zelf je visum kopen en wacht de agent je bij de douane op. Hij zorgt voor een vlotte transfer naar het bijzonder gelegen hotel. Tijdens deze rit krijg je al een aardig beeld van deze metropool.

 

MEMPHIS, SAQQARA EN DE PIRAMIDES, MET GIDS

De piramides van Giza en Saqqara, de dodenstad van Memphis, staan op het programma. Natuurlijk mag de wereldberoemde Sphinx niet in de rijtje ontbreken. Tijdens de lunch is er een eerste kennismaking met de lokale keuken. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Papyrus Instituut. Lokale gids en vervoer zijn op voorhand hiervoor vastgelegd.

 

MUSEUM, CITADEL, OUDE STAD, BAZAAR, MET GIDS

Op het programma staat een uitgebreide stadsverkenning opnieuw met de lokale gids. Je begint met het het Egyptisch Museum. Een monumentaal pand in het hartje van de stad. Het gebouw is helemaal gevuld met monumenten uit het rijke verleden van Egypte. Op de boven verdieping is een aparte afdeling met rekwisieten uit het graf van Toetankhamon. Wil je echte koninklijke mummies zien, koop dan een extra kaartje voor de Roual Mummie room. Na het musuem is er tijd voor de drukke en ook wel toeristisch Khan al Khalili bazaar. Een glsasje muntthee biji Fisawi, het oudste theehuis van Cairo, is een aanrader. In de middag wordt een bezoek gebracht aan het Koptische deel van de stad en de Citadel met de indrukwekkende Mohammed Ali Moskee. Een moskee nog uit de Ottomaanse tijd. Turkse invloed is dan ook volop aanwezig. Vanaf de hoge Citadel heb je ook een mooi uitzicht op de Nijl en het islamitische deel van de stad. Bij helder weer kijk je heel Cairo over en kun je ver in de verte de piramides zien liggen.

 

VLIEGEN NAAR ASWAN

Binnenlandse vlucht naar Aswan. In de middag een boottocht op de Nijl bij Aswan op een authentieke felouka-zeilboot.

 

ABU SIMBEL

Facultatieve excursie naar het ongeveer 300 kilometer zuidelijker, midden in de woestijn gelegen Abu Simbel. De monumenten hier worden tot de indrukwekkendste van de wereld gerekend. Verder vrij in Aswan. Dwalen in de souq en de vele donkere mensen die je tegenkomt doen je beseffen dat je werkelijk in Afrika bent aangeland.

 

VRIJE DAG ASWAN

Vrije dag in Aswan. Gelegenheid om het Nubisch museum te bekijken.

 

TRANSPORT NAAR LUXOR

Per eigen vervoer (Chauffeur komt meestal met een busje) naar Luxor. Onderweg wordt er gestopt bij de tempels van Kom Ombo en Edfu.

 

WEST BANK MET GIDS

Excursie met lokale gids en eigen vervoer naar de West Bank van de Nijl. Hier in Thebe vinden we de wereldberoemde Koningsgraven, van bijvoorbeeld Toetankhamon, en de tempel van Hatsjepsoet. Verder zien we de mysterieuze Kolossen van Memnon. Ooit brachten deze beelden geluid voort, maar na een restauratie zwijgen ze nu.

 

VRIJE DAG LUXOR

Vrij. Bezoek de tempel van Karnak, de tempel van Luxor, doorkruis het plaatsje in een koets, huur een fiets, een terrasje aan de boulevard, lurken aan een waterpijp, kameel-rijden .... in Luxor is genoeg te doen. Vergeet in ieder geval niet één van deze dagen het prachtige ‘Old Winterpalace’ te bezoeken, een hotel uit het begin van de vorige eeuw; met enige fantasie waan je je in de wereld van Agatha Christie.

 

VERVOER NAAR HURGHADA

Vervoer naar Hurghada, dwars door de woestijn.

 

HURGHADA AAN DE RODE ZEE

Zon, zee en snorkelen of duiken in de Rode zee. De lokale agent zal een aantal opties aanbieden van wat deze dag en de volgende dag de mogelijkheden zijn.

 

HURGHADA AAN DE RODE ZEE

Extra dag om kennis te maken met de onderwater wereld van de Rode Zee.

 

BINNENLANDSE VLUCHT NAAR CAIRO EN DOOR NAAR AMSTERDAM, OF INDIEN GEWENST BRUSSEL

Aankomst in de middag.

Vervoer

Tijdens de Egypte reis gebruiken we voor de kortere afstanden een eigen auto met chauffeur. Van Aswan naar Luxor zal er regelmatig worden gestopt, zoals bij de tempel van Kom Ombo en de tempel van Edfu. De lange afstanden van Cairo naar Aswan (1000 km) en van  weer terug naar Cairo worden gevlogen.

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in goede 4* hotels,  Houd er wel rekening mee dat in een land als Egypte niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotels die we gebruiken beschikken nagenoeg allemaal over een zwembad en bieden (gratis) WiFi.

Eten

Alle reizen zijn inclusief ontbijt. De lunches en diners zijn niet inbegrepen. Lunchen doen we soms onderweg. Voor het avondeten weet de gids of chauffeur vast wel een leuk restaurant. Er is ook een goede gelegenheid om zelf op pad te gaan en kennis te maken met de Egyptische keuken. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 10,- p.p.

Reisleiding

Een enkele keer wordt er gebruik gemaakt van de diensten van een Egyptische, Engelssprekende gids (Cairo, Luxor). Daarnaast krijg je waar nodig ook begeleiding van onze lokale agent.

Geld

De munteenheid in Egypte is het Egyptische Pond (LE 1 = ca. € 0,13). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen Egyptische ponden mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer €150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben.  In Cairo, Aswan, Luxor en Hurghada kun je pinnen. ’n Creditcard kun je over het algemeen gebruiken in hotels en grote winkelketens. Natuurlijk bepaal je zelf voor een groot deel hoeveel je wil uitgeven, maar € 400,- p.p. per week (voor 13 dagen) voor entrees en maaltijden is misschien een indicatie.

De Egyptenaren maken gebruik van een wijd verspreid fooiensysteem. Voor elke geleverde dienst, hoe klein dan ook, verwacht men een fooi. Richtlijn hierbij is niet veel, maar wel vaak te geven. Meer informatie hierover ontvang je drie weken voor aanvang van de reis.

Reisdocumenten

Paspoort moet bij vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Het visum voor Egypte kun je bij aankomst op het vliegveld kopen. Dit kost € 20,- in euro te betalen. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover is te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Kleding

Als gast in een land worden lokale gebruiken graag gerespecteerd. In sommige plaatsen kun je je net zo kleden als bij ons. Op sommige plaatsen is men traditioneler maar ook hier wordt over het algemeen geen aanstoot genomen aan de westerse manier van kleden. Wordt er een moskee bezocht dan is gepaste kleding wel noodzakelijk, vrouwen kunnen voor de zekerheid een hoofddoek meenemen. In het voor- en najaar kan een trui of vest ’s avonds aangenaam zijn.

Excursies

Entrees zijn niet bij de totaalsom inbegrepen. De kosten van de facultatieve excursie naar. Als je er nog voor in aanmerking komt, kun je een internationale studentenkaart meenemen. Daarmee krijg je soms korting op entreeprijzen.

Communicatie

Mobiel telefoneren kan in Egypte nagenoeg over al, er is een ruim netwerk met goede dekking.

Tijdsverschil

Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland.

Voltage

Het voltage in Egypte is 220 volt. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-c

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Egypte verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:

* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes (vooral in Cairo veel lawaai)
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* muziek, boek,
* slippers (strand, douche)
* zwemkleding, snorkelspul
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn

Beste reistijd

De beste tijd om te reizen in Egypte is het voor- en najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is de temperatuur echter nog steeds aangenaam. In de avond koelt het flink af. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn warm. Toch is de hitte draaglijk in deze tijd. De droge lucht zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur dan de thermometer aangeeft. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat en het ’s middags rustig aan doet, dan is reizen in de zomer goed te doen. In de zomer zal het aanzienlijk minder druk zijn bij de vele bezienswaardigheden. Bekijk deze website voor het weerbericht:  http://www.weeronline.nl/Afrika/Egypte/28

 

Ramadan

De Ramadan heeft voor Westerse toeristen ‘leuke en minder leuke kanten’. Waar je in de praktijk mee te maken krijgt is het volgende: overdag is het zeer aan te raden niet (te opzichtig) in het openbaar te eten en te drinken en overdag zal het overal wat rustiger zijn. ‘s Avonds is het juist drukker, er heerst dan een uitgelaten stemming, vooral in de buurt van moskeeën. De openingstijden kunnen aangepast zijn en restaurants kunnen overdag gesloten zijn. Verder zal men in de landen waar alcohol geschonken wordt, ook ’s avonds terughoudender zijn.

Musea, kantoren en banken zijn vaak ’s middags gesloten. De sites zijn o.h.a. wel geopend.

Tegen zonsondergang kan het moeilijk zijn een taxi te krijgen omdat iedereen dan op tijd naar huis wil om te eten. Mocht je tijdens de Ramadan willen reizen dan is dat geen bezwaar, we attenderen we je hier op

Tijdens de Ramadan wordt iets meer gelet op gepaste kleding.

 

Links

www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Een virtueel museum met voorwerpen die gevonden zijn in Egypte. Deze voorwerpen zijn in bezit van verschillende musea over de hele wereld. Ook de topstukken van het Egyptisch museum kun je hier alvast bekijken. De site is ook in het Nederlands.

Alvast de Vallei der Koningen in Luxor bezoeken en ieder graf ontdekken in deze virtuelerondgang!     http://www.thebanmappingproject.com

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke auto/bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die tijdens de reis echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, eerst aan de direct betrokkene (n), als dat niet helpt aan het kantoor in Nederland. Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

Accommodatie
Je verblijft over het algemeen in wat luxere hotels. De hotelkamers hebben waar nodig A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Hier een impressie van de hotels die doorgaans worden gebruikt.

 

HOTELSELECTIE

Caïro – Le Meridien
Het grote pluspunt van dit hotel is het uitzicht op de piramides vanaf het terrein van het zwembad en ook bij een aantal kamers. Of zoals één van de gasten schreef; we verbleven in het hotel voor 3 nachten. Onze kamer had het meest verbluffende en adembenemend uitzicht; de grote piramides van Gizeh. Het ontbijtbuffet was erg leuk. We hebben genoten van de verscheidenheid aan mogelijkheden en heerlijk eten. De mini – winkels en een bank in de lobby waren voldoende voor onze eerste behoeften (mobile SIM-kaart en een wisselkantoor). Kortom het verblijf was perfect.

 

Aswan – Mövenpick Resort
Aswan heeft niet heel veel 5* hotels, en zeker niet met een gunstige ligging ten opzichte van de bazaar. Maar dit hotel heeft dat wel. Je moet er met een bootje heen, maar daar hoef je bijna nooit lang op te wachten. Heerlijke tuin en ook hier, waar de Mövenpicks een beetje om bekend staan, mooie tuin met veel bloemen. Vroeger was dit een saai Oberoi, maar daar is niets meer van te bekennen. Lekker strak, mooie plek.

 

Luxor –  Sonesta St. George
Het St George hotel is met het Winterpalace een accommodatie in Luxor, met veel reputatie en een lange staat van dienst. De Sonesta keten heeft dit hotel jaren geleden opgekocht en sinds die tijd is ‘Sonesta” aan de naam toegevoegd. Het hotel ligt direct aan de Nijl en op loopafstand van de Luxor tempel. Grote, ruimte kamers, prachtig zwembad dat heel het jaar door te gebruiken is, en het ligt in het trendy deel van Luxor, met veel cafeetjes, theehuizen en restaurantjes. Het hotel zelf heeft meerder restaurants, waarvan het Japanse veel geroemd wordt.

Hotel in Aswan had meeste sfeer. Luxor meeste comfort. Hurghada minste sfeer (en eten was iets minder, maar toch nog zeker goed). We hebben een fantastische vakantie gehad. De cultuur is zo anders dan thuis, dan is het wel heel fijn dat op voorhand al veel geregeld was. Dan kun je het voor jezelf nog zo spannend maken als dat je zelf wilt op dat moment. Kwaliteit van de gidsen vonden wij indrukwekkend, zo veel kennis, aardige mensen. – Familie Broeders, mei 2023.