Jordanië, een van de landen waar de toerist een graag geziene gast is. Reis mee door het Hashemitisch Koninkrijk, de kroonjuweel van het Midden-Oosten. Ook boekbaar als self drive.

 

Van dag tot dagOvernachtingen
1 t/m 3 Amman3 nachten
4 t/m 5 Petra2 nachten
6 Wadi Rum1 nacht
7 t/m 9 Aqaba2 nachten (vlucht)

Vertrek: dagelijks

 

Individuele maatwerk reis door Jordanië

In deze goed doordachte individuele maatwerk reis door Jordanië  zijn alle hoogtepunten van Jordanië opgenomen. Prijs is gebaseerd op middenklasse hotels met ontbijt in het laagseizoen en de goedkoopste boekingsklasse bij Royal Jordanian. Mocht dit tarief niet meer beschikbaar zijn dan nemen we, voordat we de boeking definitief maken, contact met je op. Bekijk het dag tot dag programma. De beschreven reis kan als basis dienen voor een uitgebreidere versie waar ook niet genoemde archeologische sites in worden opgenomen, of juist ontspannen afgesloten kan worden in een fijn hotel (beide kan ook). Tijdens deze individuele rondreis door Jordanië maak je kennis met diverse Nationale parken, UNESCO erfgoed en een vriendelijke bevolking. Kortom; Jordanië is een prachtige reisbestemming.

 • Vertrek
  Terug
  Prijs
  Personen
   
 • Vertrek
  Terug
  1.375,00
  Per Persoon
   
  Nog boekbaar?6

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam –  Amman v.v., binnenlandse vlucht Aqaba – Amman, luchthaventax, 3* hotels op basis van logies met ontbijt (één nacht slapen in de woestijn), genoemde excursies, organisatie met heel veel ervaring in Jordanië en dekking door garantiefonds GGTO.

Niet inbegrepen

Visum, boekingsbijdrage, verzekeringen, entrees, fooien, overige maaltijden, etc.

Zakgeldindicatie € 350,- per week


Vluchschema

bij vertrek uit Nederland op zaterdag

Heen
Zaterdag  RJ 152 – Amsterdam – Amman – 17.00 – 22.40

Terug
Zondag RJ 3309 – Aqaba – Amman –  08.45 – 09.30
Zondag RJ 151 – Amman – Amsterdam – 11.55 – 16.00

MET ROYAL JORDANIAN NAAR AMMAN

De start van de reis is een vlucht naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Je wordt bij aankomst opwacht door onze agent en door hem naar je hotel gebracht. Het visum krijg je bij aankomst. Amman anders, veel jonger,  dan de hoofdsteden van de omringende landen, zoals Cairo en Damascus, maar beschikt onmiskenbaar over een eigen identiteit.

 

NAAR JERASH EN DE DODE ZEE

In de ochtend word je naar het noordelijk  gelegen Jerash gereden waar je de opgravingen van deze Grieks-Romeinse stad bekijkt. Je krijgt hier een goede indruk van het leven rond het begin van onze jaartelling. ’s Middags heb je gelegenheid te drijven in de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Voor een snelle verjongingskuur smeer je je in met de aanwezige modder. Het ziet er gek uit, maar daarna voelt je huid aan als een perzikje. Ga ’s avonds bijvoorbeeld lekker ‘local’ eten downtown. Tip van de chef: restaurant Fattouteh (het best bewaarde geheim van Amman).

 

AMMAN

Vrije dag Amman, de stad die in circles is opgetrokken. Wat slenteren door de bazaar, thee drinken op een terrasje bij het amphitheater, het vrij nieuwe nationaal museum, de Blauwe Moskee. Of breng met een taxi een bezoek aan de mysterieuze woestijnkastelen. Architectonische hoogstandjes in de 8e eeuw gebouwd als buitenhuizen voor de heersers van Damascus. Verrassende fresco’s in Qasr Amra!

 

KING'S HIGHWAY NAAR PETRA

Een groot gedeelte van de rit naar Petra gaat over de King’s Highway, een soms lieflijk, dan weer woest berglandschap. Er worden stops gemaakt zoals bij Mount Nebo, Als je vanaf de top van deze berg het' beloofde land' in de verte ziet liggen kun je je misschien voorstellen hoe Mozes zich moet hebben gevoeld, toen hij het zag en wist dat hij hier nooit zou komen. Een volgende stop is in Madaba. In dit overwegend christelijke stadje zie je de oudste mozaïekkaart van Palestina. Aangekomen in Kerak beslist je zelf of je het stadje in gaat of het kruisvaarderskasteel gaat bekijken. De komende twee nachten slaap je in het dorp Wadi Musa van waaruit je morgen het op een steenworp gelegen Petra gaat bezoeken.

 

PETRA

Het is aan te raden vroeg op te staan om Petra te bekijken. Zo ben je de drukte voor en heb je de hele dag de tijd om te genieten van de door de Nabateeërs uitgehakte roze stad die in 1821 door de Zwitser Burckhardt werd herontdekt. Nadat je de kloof bent doorgelopen sta je oog in oog met het ‘Schathuis’, oftewel ‘al Khazne’. In Petra kun je heerlijk wandelen en misschien wel plekjes vinden die door niemand worden bezocht. Als je het graag wat hogerop zoekt kun je de stevige klim naar de Hoge Offerplaats maken. Ook ‘het Klooster’ (‘ad Deir’) is hooggelegen en de tocht hiernaartoe is eveneens de moeite waard. Voor degenen die beneden blijven is er genoeg te zien: de rotsgraven, het theater, de Romeinse cardo, etc. En dit alles in de kleuren roze, oranje rood, paars, blauw en geel.

 

OVERNACHTEN IN DE WADI RUM

Voordat je naar Wadi Rum gaat kun je eerst nog een bezoek brengen aan ‘Little Petra’. Overleg dit voor dat je gaat rijden met de chauffeur. Hier komen nog niet zoveel bezoekers en dus kun je in alle rust rondkijken. Na nog een stukje heuvelachtige King’s Highway te hebben gereden kom je weer op de Desert Highway waar je op een gegeven moment afslaat naar het ruige landschap van Wadi Rum, dat sinds kort een UNESCO World Heritage Site is. De film ‘Lawrence of Arabia’ werd hier in de 60er jaren opgenomen. Na het uitzoeken van een slaapcabine in één van de zwarte geitenharen bedoeïenententen en het drinken van een glaasje bedoeïenenthee heb je de mogelijkheid de woestijn met haar grillige rotsformaties te voet, per kameel of per terreinwagen te verkennen. Vanavond kun je ‘zarb’ eten, een maaltijd die een paar uur in een ondergrondse oven heeft staan sudderen. Bij het kampvuur worden vaak traditionele liederen gezongen door bedoeïenen die de ‘oud’ (luit), ‘darbouka’ (vaastrommel) en ‘daff’ bespelen. Als je geen genoeg kunt krijgen van de mooie sterrenhemel, zet je je bed buiten en slaap je in de open lucht.

 

WADI RUM - AQABA

Een zonsondergang in de woestijn is mooi, maar een zonsopgang zeker ook! Vroeg opstaan dus als je ook dit wilt meemaken. Na het ontbijt neem je afscheid van de woestijn en is het een uurtje rijden naar het aan de Rode Zee gelegen Aqaba.

 

AQABA

In Aqaba heerst een mediterrane sfeer en het is een prima plek om de reis af te sluiten. Er is tijd genoeg om te gaan zonnen, zwemmen, snorkelen of met een glasboot het water op te gaan. Behalve leuke souvenirwinkeltjes kun je hier voor sappige vruchtensapjes terecht op gezellige terrasjes, of genieten van een maaltijd met verse vis bij één van de vele restaurantjes.

 

VLUCHT TERUG

De laatste dag is zoals zo vaak een reisdag. Je wordt geacht in de vroege uurtjes op het kleine vliegveld van Aqaba te staan voor de vlucht naar Amman. Onze lokale partner zorgt er voor dat je hier op tijd bent. Einde van je reis door het land van koning Abdulla, terug naar Amsterdam, of elders.

 

 

Vervoer

Het vervoer is op individuele basis, aircondioned auto met chauffeur. Wil je zelf rijden dan geldt een afwjikende prijs, die deels worst bepaald door het type auto. Zonder volledig te willen zijn kan er gekozen worden uit Peugeot 208 en 301 andere auto’s Citoen C Eylsee, Madza 6, fo CX5 (4×4) en Kia Sportage. Ook andere merken kunnen we aanbieden indien dit gevraagd wordt.

Accommodatie

Je verblijft in niet al te grote hotels. Houd er wel rekening mee dat in Jordanië niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotelkamers hebben minimaal een eigen douche/toilet en airconditioning. In Wadi Rum wordt tijdens deze reis in een bedoeïenentent geslapen, douche en toilet zijn aanwezig.

Eten

De reis is inclusief ontbijt. De lunches en diners zijn niet inbegrepen. De lunch gebruik je soms onderweg in overleg met de chauffeur. Avondeten kan in het hotel, of je kunt er zelf op uit gaan. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 10,- p.p.

Tijdsverschil

Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland.

Klimaat

De beste tijd om te reizen in is het voor- en najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is de temperatuur echter nog steeds aangenaam. In de avond koelt het flink af. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn warm. Toch is de hitte draaglijk in deze tijd. De droge lucht zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur dan de thermometer aangeeft. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat en het ’s middags rustig aan doet, dan is reizen in de zomer goed te doen. In de zomer zal het aanzienlijk minder druk zijn bij de vele bezienswaardigheden. Bekijk deze website voor het weerbericht:  http://www.weeronline.nl/Midden-Oosten/Jordanie/83.

Klimaat

Temperatuur º C  (max.+min.)AmmanAqaba
Januari12 (5)20 (10)
Februari13 (5)22 (12)
Maart16 (7)25 (16)
April23 (9)30 (19)
Mei28 (14)34 (23)
Juni(17) 3731 (27)
Juli32 (18)38 (28)
Augustus32 (18)38 (28)
September31 (17)35 (26)
Oktober27 (15)32 (23)
November21 (10)26 (17)
December15 (7)21 (13)

Programma

Het programma wordt zoveel mogelijk aangehouden als is aangegeven; het kan echter voorkomen dat er toch afwijkingen zijn b.v. dat een programma onderdeel in de middag wordt afgewerkt i.p.v. in de ochtend, of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis bekend, een enkele maal al voordat de reis begint. Van wezenlijke wijzigingen die bekend zijn voor de reis wordt van te voren melding gemaakt.

Reisdocumenten

Het visum voor Jordanië is een individueel visum en eenvoudig bij aankomst te verkrijgen. Kosten circa € 35,- p.p.

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Jordanië verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:

* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes, wekker, zaklamp, reserve batterijen
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* slippers (strand, douche)
* zwemkleding (snorkelspul
* handdoek
* lakenzak (voor woestijnovernachting)
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn
* wandelschoenen
* evt. sjaal tegen het stof

Excursies

Entrees zijn niet bij de excursies inbegrepen.

Geld

De munteenheid in Jordanië is de Jordaanse Dinar (JD). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen dinars mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer € 150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben. In Jordanië is het goed mogelijk om te ‘pinnen’, de beperking “Europa” moet dan opgeheven worden en de pinpas werkt alleen bij banken met het maestro logo.

Fooi goed gebruik is dat u voor diensten die u zijn verleend (gids, chauffeur, transferman, etc.) hier een blijk van tevredenheid tegenover stelt in de vorm van baksjehs’. Om een idee te hebben voor een volle dag met twee personen, moet u denken aan zo’n 5 euro , pers stel per dag.

Communicatie

Mobiel telefoneren kan in Jordanië bijna overal. Op veel plaatsen en in de meeste hotels is WiFi.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover zijn te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken: www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Kleding

Als gast in een land worden lokale gebruiken graag gerespecteerd. In de toeristische plaatsen kun je je net zo kleden als bij ons. Korte broeken en hemdjes kunnen voor zowel vrouwen als mannen niet in de steden en dorpen, maar zijn in bv. Petra wel toegestaan. Wordt er een moskee bezocht dan is gepaste kleding wel noodzakelijk, vrouwen kunnen voor de zekerheid een hoofddoek meenemen. In het voor- en najaar kan een trui of vest ’s avonds aangenaam zijn.

Voltage

Het voltage in Jordanië is 220 volt. Naast  ‘onze’ eigen stekkers (in de meeste hotels) zijn in enkele hotels de ‘Zuid-Europa’ en ‘Groot-Brittanië’ stekkers noodzakelijk. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-f.

Ramadan

De Ramadan heeft voor Westerse toeristen ‘leuke en minder leuke kanten’. Waar je in de praktijk mee te maken krijgt is het volgende: overdag is het zeer aan te raden niet (te opzichtig) in het openbaar te eten en te drinken en overdag zal het overal wat rustiger zijn. ‘s Avonds is het juist drukker, er heerst dan een uitgelaten stemming, vooral in de buurt van moskeeën. De openingstijden kunnen aangepast zijn en restaurants kunnen overdag gesloten zijn. Verder zal men in de landen waar alcohol geschonken wordt, ook ’s avonds terughoudender zijn.

Musea, kantoren en banken zijn vaak ’s middags gesloten. De sites zijn o.h.a. wel geopend.

Tegen zonsondergang kan het moeilijk zijn een taxi te krijgen omdat iedereen dan op tijd naar huis wil om te eten.

Tijdens de Ramadan wordt extra gelet op gepaste kleding.

Tijdsverschil

Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland.

Links

De volgende websites geven informatie over diverse aspecten van Jordanië (cultuur, natuur, reizen, politiek, praktische tips, etc.):

* www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen
* www.lonelyplanet.com
* www.Jordanië.pagina.nl

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die tijdens de reis echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, eerst aan de direct betrokkene(n), als dat niet helpt aan ons kantoor/Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

Accommodatie

We verblijven over het algemeen in kleinschalige hotels. De hotelkamers hebben waar nodig A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Hier een impressie van de hotels die doorgaans worden gebruikt.

 

Hotel selectie

Amman – Belle Vue Hotel

Ruime kamers  en ‘Mooi (uit) Zicht op de stad die in cirkels is gebouwd. Maar het hotel heeft bovenal een gunstige ligging namelijk op loopafstand van het populaire Rainbouw Street. Rainbouw Street is de straat waar het allemaal gebeurt, restaurantjes, koofshops, patisserieën, waterpijpje… Modern, strak, schoon, spik en span. Een prima start voor een rondreis door Jordanië.

 

Wadi Rum – Al Zaweideh camp

Na het uitzoeken van een slaapcabine in één van de zwarte geitenharen bedoeïenententen en het drinken van een glaasje bedoeïenenthee heb je de mogelijkheid de woestijn met haar grillige rotsformaties te voet, per kameel of per terreinwagen te verkennen. ’s Avonds eet je ‘zarb’ een traditioneel gerecht, waarna bij een kampvuur klassieke Arabische liederen voor je worden gezongen. Wil je in de nacht in een ‘duizend sterren hotel’ doorbrengen, slaap dan buiten.

 

Aqaba – Ra’ed Suites

Niet al te groot hotel met wel ruime kamers en zeer gunstige ligging. Op 10 minuten lopen van het strand en vijf minuten van de stadskern vol restaurantjes en terrasjes (voldoende afstand van ‘nachtelijk vertier’). Vriendelijk en hulpvaardige receptie en uitgebreid ontbijtbuffet.  Dat gratis WiFi aanwezig is en ook werkt, hoeft in Jordanië bijna niet meer vermeld te worden.

Het contact was naar tevredenheid. Tijdens reis bleek dat we in Wadi Musa een ander hotel zaten dan eerder door jullie aangegeven. Overigens waren we daar erg blij mee omdat we dichter bij de ingang in Petra zaten. Vervoer was prima. Hotels waren prima. Movenpick  Aqaba was helemaal top. Minste was het hotel in Amman. Ben je tevreden over de manier waarop de reis ter plekke begeleid is? Zo niet, wat heb je gemist? Was helemaal goed, betrouwbare chauffeur en gids. We voelden ons veilig en hebben van de chauffeur/gids veel; geleerd over Jordanië. Als je de reis in z’n totaal een cijfer zou mogen geven, wat zou dit zijn op een schaal van 1 tot en met 10?   Een negen. – Truus – Enschede –  jan. 2019

=====================================================

We hebben een fantastische vakantie in Jordanië achter de rug. De chauffeur Sameer was prima. Het land betoverend en de mensen erg aardig. We vonden het hotel in Amman een beetje sleets, het Mövenpick in Aqaba daarentegen was geweldig. De laatste dagen in Aqaba waren prima, al hadden we wellicht een dag eerder naar Amman kunnen gaan om de citadel te bekijken. Al met al een erg leuke week.  Bedankt voor jullie organisatie en jullie hulp voor het regelen van de reserveringen en het visum. Jordanië is een erg mooi land. Fam. Peters – nov. 2018

——————————————————————–

Beste Rosetta’s,

Aan FB doen we niet maar we willen jullie op deze manier wel bedanken voor de ongelofelijk mooie en fijne reis.! Busje  was ok en een goede/vridenlijke chauffeur, Over de gids zijn we meer dan tevreden en hotel waren redelijk tot goed. Wij hebben genoten! Groeten, Monique en Karel –  oktober 2018

———————————-

We hebben erg genoten van de reis, meer nog dan verwacht met vrijwel uitsluitend positieve ervaringen. We voelden ons heel veilig in Jordanië, mensen weinig opdringerig (verkopers spraken ons wel aan, maar eenmaal zeggen dat we niet geïnteresseerd waren, resulteerde vrijwel altijd in het ons wensen van een prettige dag). Dat we allebei de paar uur verblijf aan de Dode Zee met slecht eten niet waardeerden, doet daar niets aan af: het was met een belevenis, maar de Dode Zee hoeft dus nooit weer. Alles bijeen waarderen wij deze reis met een 9Wij zijn heel positief, ook over uw organisatie. Julia en Christien – september 2018

============

Contact, informatie en middelen van vervoer; alles naar volle tevredenheid ! Mahdy is een goede chauffeur, wist veel over het land te vertellen en heeft ons veel extra laten beleven (denk aan bezienswaardigheden, geschiedenis, eten en drinken). Over de hotels; Amman/Belle Vue redelijke kamer, goed hotel. Petra/Edom keine kamer, goed hotel, centraal gelegen, Aqaba/Al Ra’ad goed, prima, centraal gelegen. Dode Zee/Ramadaluxe, leuk voor één nachtje. Wij geven de rondreis een negen. Wij hebben een heerlijke tijd gehad in Jordanië en veel gezien. Vriendelijke groete en graag tot een volgende reis. Anna en Rudie nov. 2017

++++++++++

We zijn supergoed geholpen! Informatie was toereikend. Leuk dat boekje Te gast in Jordanië erbij. Dank! Vervoer helemaal prima. Aardige chauffeurs prima auto’s. Hotels ook helemaal goed. Centrale locaties. Allemaal gelijkwaardig. Achteraf hadden we in Aqaba misschien liever een wat duurder hotel gehad. Was geen ramp. Nu gingen we gewoon daar zwemmen tegen kleine vergoeding. Kon ook. Dank voor alles en mochten we nog een keer richting midden oosten gaan dan nemen we weer contact op. Doen jullie ook Oezbekistan? (jazeker) –  Dank voor alles. Groeten van Lia en Karina  – november 2017

+++++++++++++

Wij zijn gezond weer thuis gekomen, en zien samen terug op een hele leuke reis!

 1. Goed en snel contact, ondanks ons last minute vertrek
 2. Info was prima, leuk boekje ‘Te Gast In’
 3. Heel goede, ruime en comfortabele auto, vriendelijke chauffeur.
 4. Hotels goed, bijj één hotel moesten we heel vaak vragen of we handdoeken konden krijgen.
 5. Tevreden over vervoer? Ja, zeer tevreden. Aardige chauffeur die ons veel liet zien
 6. Hotels? Beste Madaba, minste Aqaba (standaard hotel was door late boeking niet meer te krjgen. r.r.)
 7. We geven de reis een 9

Anna & Peter – oktober 2017

+++++++++++++

Contact was prima en duidelijk. Info was uitsteken en leuk reisgidsje Te Gast in Jordanië te krijgen (onverwacht). Prima, grote, auto voor 3 personen. Bellevue Hotel in Amman had prachtig uitzicht, een uitstekende ligging t.o.v. centrum en een prima ontbijt. Het hotel in Wadi Musa had geen wifi op kamers en maar wel in lobby (als bijna alle gasten weg waren). Vriendelijk personeel. Ontbijt ok. Uitstekende ligging overigens. Desert camp. Geen vergelijkingsmateriaal.Fantastische ligging, prima tenten, we waren de enige gasten. Goed verzorgd avondeten. Ra’ad suites in Aqaba was een uitstekend hotel. Goede kamers, bedden, airco, wifi en ontbijt. Sameer Alkhateeb was een uitstekende, betrouwbare en gezellige reisleider. Het was een reis met vele hoogtepunten en uitstekend georganiseerd. M.L. mei 2017

+++++++++++++++++

Het contact was goed en iedereen was erg behulpzaam. Alles is na tevredenheid verlopen. Informatie was toereikend, had het graag ietsjes eerder ontvangen. We reisden met een klein busje met 3 personen. Erg riante zitplaatsen en moderne auto. Hotels waren super! Yousef is een prima chauffeur. Hij vertelde veel over het land en de sites waar we naar toe gingen. Was bijna een volledige gids ipv chauffeur. Als ik  de reis in z’n totaal een cijfer zou mogen geven, een 9. Super reis. Christian – maart 2017

++++++++

Graag wil ik even laten weten, dat wij een mooie reis hebben gehad in Jordanië. De samenstelling en het programma was prima, 6 dagen rondreis en 2 dagen rustiger in de zon. Alles is goed gegaan en was goed geregeld. Het reizen met de chauffeur was plezierig, hij had veel tips en nam ons mee naar zijn favoriete restaurantjes. Met het bezoek aan Petra hadden we erg veel geluk, de dag ervoor was het wegens overstroming ontruimd. Maar wij hadden het droog en  ’s middags zon! Ook Wadi Rum was een belevenis. We hebben hier een jeep tocht gedaan, en bij zonsopgang de kamelentocht. Dit was onvergetelijk. Bedankt voor het regelen. Ook namens mijn zoon, hij heeft gezien en gedaan wat hij graag wilde. Vriendelijke groet,- Anita Beukers.- maart 2016

=========================================

Evaluatieformulier

Ben je tevreden over de manier waarop de reis ter plekke begeleid is? We zijn zeer tevreden. Welk hotel vond je tijdens de reis het beste, en welk het minst.. Als ik iets aan te merken zou moeten hebben, dan misschien op het hotel in Petra, waar de douche wel een erg dun straaltje was (minder goed dan in het Bedoeïenenkamp, waar je dat eerder zou verwachten). Maar wij zijn reizigers van het type dat zich aan dit soort dingen totaal niet stoort. Als je de reis in z’n totaal een cijfer zou mogen geven, wat zou dit zijn op een schaal van 1 tot en met 10? Top: een 10 .Heb je nog opmerkingen die je bij bovengenoemde vragen niet kwijt kon? Nee. We kijken terug op een uitstekende reis.

Robbert Roosenboom – 25 oktober 2015

————————-

Hi Ben –

Thank you for another great trip! Jordan is wonderful. What we missed out in terms of warm & sunny weather, we compensated on off-season deals (we almost had the whole Petra for ourselves!). Our driver Abdullah did a great job, was very informative, always happy to help with arranging activities and recommending places for dinner. Everything went according to the plan despite really snowy weather in the first couple of days. Luckily we did not need to be rescued with helicopters like some of your previous groups.

Overall, Jordan was another great trip and we will have fantastic memories. Thank you!

Anna & Simon – 20/1/2015

=========================

Het het contact met Rosetta Reizen was heel prettig, Benno gaf snelle feedback en accurate informatie daar waar nodig. De informatie was toereikend! Wat ik fijn zou vinden is vooraf weten wat voor tips je moet geven voor hotels, eten, chauffeur, gids etc. Wij weten niet precies hoeveel minimaal gebruikelijk is. Prima busje overal goed vervoer. De accommodatie in Amman, Petra en Wadi rum waren prima. De prijs kwaliteit was goed. Vooral in Amman waren de kamers heel prettig en verzorgd. Ik vond alleen het hotel in Aqaba wat tegenvallen. De openbare ruimtes waren daar prima verzorgd, maar de kamers oud en de ramen en deuren van het balkon gingen nauwelijks open. Daarentegen was dit wel het hotel wat het beste ontbijt van alle hotels had. Zeer uitgebreid en super goed verzorgd. Super reis gehad! Wij hadden een geweldige chauffeur en fantastische gids die heel betrokken was en overal meedacht en het ons zo prettig en comfortabel mogelijk maakte. Dank jullie wel voor het meedenken voor deze reis die werkelijk geweldig was voor ons allemaal. Ik zou iedereen Rosetta Reizen aanraden.

Namens heel de family.

Marcel en Helma – 15-5-2014