Bijzondere wandelingen naast het bezichtigen van de klassieke sites als Petra en Jerash. Ruimschoots de tijd en aandacht voor nationale parken. Weg van de gebaande paden in Wadi Feynan. Lopend dicht bij de natuur en twee volle nachten onder de sterren in de weidse Wadi Rum.

Van dag tot dagOvernachtingen
1 t/m 2 Amman2 nachten
3 Dana1 nacht
4 Feynan1 nacht
5 t/m 7 Petra3 nachten
8 t/m 9 Wadi Rum2 nachten
10 t/m 12 Aqaba2 nachten

Vertrek: dagelijks

 

Wandelend van bedoeïenentent naar Eco Lodge

Te voet door natuurreservaten waarbij ook de hoogtepunten van Jordanië worden meegenomen. Een klassieke rondreis maar nét weer even anders. De wandeling door de Wadi Dana naar het afgelegen eco lodge is ongeveer 4,5 uur.  Met name het verblijf in de eco lodge is een onvergetelijke ervaring. Omringd door de schoonheid van de natuur, zonder stromend water en met kaarslicht van honderden kaarsen zijn de sterren aan de hemel het felst.  De prijs van de reis is gebaseerd op 3* hotels met ontbijt en de goedkoopste boekingsklasse bij Royal Jordanian. Mocht dit tarief niet meer beschikbaar zijn dan nemen we, voordat we de boeking definitief maken, contact met je op.  De reis kan ook heel goed als basis dienen voor een uitgebreidere versie, waar ook niet genoemde plaatsen en locaties in worden opgenomen, of juist ontspannen afgesloten kan worden in een extra goed hotel (beide kan ook) en ook een upgrade hoort tot de mogelijkheden. Jordanië heeft diverse Nationale parken, UNESCO erfgoed en een vriendelijke bevolking, het leent zich meer dan uitstekend voor een afwisselend programma.

 

 • Vertrek
  Terug
  Prijs
  Personen
   
 • Vertrek
  Terug
  1.675,00
  Per Persoon
   

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam – Amman v.v., luchthaventax, hotels op basis van logies en ontbijt, half pension in Wadi Rum, vol pension met activiteiten Eco Lodge, excursies, diensten lokale agent, Nederlandse organisatie met jarenlange en eigen ervaring in Jordanië èn met dekking door Garantiefonds GGTO.

Niet inbegrepen

Visum, boekingsbijdrage, verzekeringen, entrees, fooien, overige maaltijden, etc.

Zakgeldindicatie € 350,- per week

Visum: wordt door Rosetta aangevraagd.


Vluchschema

bij vertrek uit Nederland op woensdag

Heen
Woensdag RJ  Amsterdam – Amman – 15.45 – 21.30

Terug
Zondag RJ  Aqaba – Amman – 08.25 – 09.15
Zondag RJ Amman – Amsterdam – 10.45 – 14.45

AANKOMST IN AMMAN

Vlucht naar Queen Alia airport, de trots van het land. Bij aankomst, voor de douane, staat iemand klaar om je naar Amman city te brengen. Het visum hebben we al voor je aangevraagd. Bagage oppakken en dan is het nog zo'n 40 minuten naar het hotel in het centrum van de stad.

 

EXCURSIE NAAR JERASH EN DODE ZEE

De ochtend is gereserveerd voor de opgravingen van Jerash. Alhoewel er minder dan de helft van deze Grieks-Romeinse stad is blootgelegd krijg je toch een goede indruk van het leven rond het begin van onze jaartelling. In de middag is het tijd voor de Dode Zee. Het zoutgehalte in het water is zo hoog dat je er in kunt drijven. Na alle drukte thuis, heb je wel een relaxmomentje verdiend. Ook kun je je insmeren met modder uit het zoute water, even laten intrekken en je hebt een huidje als een perzik. Voor wie genoeg heeft van het zoute water is er een zoetwaterzwembad. De avond vul je zelf in; de goudsouk, het Romeinse Theater, de Old City? Of de hippe wijk Al Weibdeh? Wil je de lokale keuken leren kennen? Al-Quds en Jabri, zijn klassieke restaurants die heel goed weten wat ze je voor moeten zetten.

 

VIA DE KING'S HIGHWAY NAAR DANA

Bye, bye Amman. Je wordt opgehaald en rijdt over de mooiste route naar het zuiden: de King’s Highway. Onderweg bezoek je onder andere Mount Nebo en Madaba waar de oudste mozaïekkaart van Palestina ligt. De weg voert door een woest berglandschap met diepe kloven. De meest fascinerende canyon in de regio is de Wadi Mujib, Na het kruisvaarders-kasteel in Kerak bekeken te hebben kom je uiteindelijk aan bij het hotel in Dana. Opnieuw realiseer je je dat je ver van huis bent.

 

WANDELEN VAN DANA RICHTING FEYNAN ECOLODGE

Vanuit het eeuwenoude dorp kun je al vroeg starten met de uitgezette trekking over een slingerpad naar de bodem van de vallei. Het mooie van de Dana trail is dat deze route makkelijk zonder gids te doen is. Het eerste uur van de wandeling heeft de meest uitgesproken afdaling. Het is het beste om langzaam te lopen, want je knieën en tenen zullen je later bedanken. Plus, het uitzicht vanaf de top is schitterend. De droge rivierbedding die je gaat volgen is goed te zien. Het langzaam doen is gemakkelijk, want bij elke bocht in het parcours is er een schitterend uitzichtpunt.  Omringd door granieten rotswanden volg je de pijlen. De afstand is ruim 14 kilometer, waar je ongeveer 5 uur over doet.  Onderweg is er een grote kans om veel van de vele verschillende vogelsoorten van het gebied te spotten en afhankelijk van het seizoen ook veel wilde bloemen te zien. Gedurende de wandeling kom je verder nauwelijks mensen tegen. Wel bestaat de kans dat je een bedoeïen ontmoet die met zijn kudde geiten het pad oversteekt. Je laatste stop op de Wadi Dana Trail is Feynan Eco-Lodge, een plaats die door National Geographic in de top 25 eco-lodges ter wereld werd vermeld. Het is moeilijk te bedenken hoe ze milieuvriendelijker zouden kunnen zijn met zonnepanelen, kaarsen die ter plaatse worden gemaakt in plaats van elektrische verlichting (er zijn lampen in de badkamers maar niet in de slaapkamers of gemeenschappelijke ruimtes), een recyclingprogramma en klei flessen om water aan gasten te serveren, waardoor plastic niet meer nodig is.

 

WANDELEN IN FEYNAN EN NAAR WADI MUSA

Er is vandaag nog tijd om te wandelen voordat je ’s middags naar Wadi Musa vertrekt. In de komende drie nachten slaap je in het plaatsje Wadi Musa, aan de rand van Petra. De avond kan gebruikt worden voor een bezoek aan een van de lokale badhuizen. Of relax je liever met een waterpijp met geurende appeltabak? Ook dat is mogelijk.

 

PETRA

Probeer vandaag vroeg naar Petra te gaan zodat je van de stilte en kleurenpracht in de kloof kunt genieten vóór de grote groepen binnenkomen. Petra is natuurlijk dé toeristenstrekpleister van Jordanië, maar er zijn toch nog genoeg plekjes om rustig van de omgeving te genieten. Voordat je oog in oog staat met het beroemde Schathuis (ook wel ‘al Khazne’ genoemd) heb je op de weg ernaartoe al heel wat moois gezien. En dan te bedenken dat de hele dag nog voor je ligt om al het andere te zien! Zo kun je ervoor kiezen door het dal verder te wandelen, of om naar de Hoge Offerplaats te lopen. Of ga je linea recta naar het Klooster waar je een schitterend uitzicht over de Wadi Araba hebt? Gelukkig heb je morgen ook nog de gelegenheid om op deze site rond te dwalen.

 

EXTRA DAG PETRA

Er zijn vast nog wel plekjes in Petra die je wat beter wilt bekijken. Er is genoeg te zien en te wandelen en ook zijn er terrasjes waar je heerlijk van het uitzicht kunt genieten. Dan is er ook nog het minder bekende 'Little Petra'. Omdat bijna alle mensen maar één, of twee nachten in Petra slapen, komen de meesten hier niet aan toe. De extra dag bied je de gelegenheid ook hier een kijkje te nemen, en er  is altijd wel een bedoeïen te vinden die je er wil rondleiden.

 

WADI RUM

In een uurtje rijd je 's ochtends een stukje noordwaarts over de Desert Highway, naar het ruige landschap van de Wadi Rum woestijn waar je twee dagen tussen grillige zandsteenformaties zult wandelen. Daar aangekomen begint de tocht met een lokale bedoeïen. Via de Lawrence Canyon bereik je de lunchplek. Na wat gerelaxt te hebben gaat het verder tussen hoge bergen, onderweg genietend van al het moois om je heen en de oorverdovende stilte... Aan het einde van de middag word je begroet in het 'camp' waar de bagage inmiddels is aangekomen. Nu kun je genieten van een welverdiende bedoeïenenmaaltijd. Er wordt overnacht onder de sterrenhemel.

 

WANDELEN IN WADI RUM

Ook vandaag trek je nog door dit bizarre landschap. Veel rood zand, geweldige panorama’s en Nabateese inscripties, staan je vandaag te wachten. Vroeg in de middag ben je terug bij het kamp waar we je midden in de woestijn toch een 'douche' kunt nemen. Het woestijnavontuur kan worden afgesloten met een met een facultatieve jeeptocht waarbij je het gebied nóg beter leert kennen. ’s Avonds nog één keer genieten van gastvrijheid van de bedoeïenen en de schitterende sterrenlucht.

 

AQABA

Vandaag word je naar Aqaba gereden. Tijd om het roze stof van je af te spoelen in de altijd aangename wateren van de Rode Zee. Voor het snorkelen of duiken tussen het koraal moet je zo’n 10 kilometer verderop zijn, richting Saudi Arabië. De hotelreceptie kan het vervoer er naar toe regelen. Verder is Aqaba een prima plek om een dag door te brengen. Als je niet van zwemmen houdt, maar toch het onderwaterleven wilt bewonderen kun je met een glasbootje het water op of je neemt een taxi naar het aquarium. Tegenwoordig is er zelfs een onderwaterboot.

 

AQABA

Vrije dag in deze badplaats met mediterane uitstraling. Voor souvenirjagers zijn er in het stadje volop winkeltjes en je kunt er genieten in een van de vele restaurants waar meestal ook verse vis op het menu staat.

 

 

TERUGVLUCHT

Vroege transfer naar het vliegveld van Aqaba voor de binnenlandse vlucht met Royal Jordanian naar Amman. Na een overstap vlieg je vervolgens door naar Amsterdam (of welke andere plaats ook gewenst is).

Vervoer

Tijdens deze reis is er sprake van eigen vervoer, auto met chauffeur die rijdt. Op reisdagen wordt er tussen de 4 en 6 uur per traject afgelegd.

Vlucht

Gevlogen wordt met Royal Jordanian (rechtstreekse vlucht Amsterdam – Amman) op woensdag of zaterdag

Heen

RJ 152 – Amsterdam – Amman – 17.00 – 22.40

Terug

RJ 3309 – Aqaba – Amman –  08.45 – 09.30
RJ 151 – Amman – Amsterdam – 11.55 – 16.00

Accommodatie

U verblijft in kleinschalige hotels. Houd er wel rekening mee dat in Jordanië niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotelkamers hebben minimaal een eigen douche/toilet en airconditioning. In Wadi Rum wordt tijdens deze reis in het natuurpark verscholen Bedouin Camp geslapen.

Eten

De reis is inclusief ontbijt en vol pension in de Wadi Rum woestijn. Lunchen gebeurt soms onderweg. Voor het avondeten wordt er meestal een suggestie gedaan voor een bepaald restaurant. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 12,- p.p.

Tijdsverschil

Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland.

Klimaat

De beste tijd om te reizen in is het voor- en najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is de temperatuur echter nog steeds aangenaam. In de avond koelt het flink af. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn warm. Toch is de hitte draaglijk in deze tijd. De droge lucht zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur dan de thermometer aangeeft. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat en het ’s middags rustig aan doet, dan is reizen in de zomer goed te doen. In de zomer zal het aanzienlijk minder druk zijn bij de vele bezienswaardigheden. Bekijk deze website voor het weerbericht:  http://www.weeronline.nl/Midden-Oosten/Jordanie/83.

Programma

Het programma wordt zoveel mogelijk aangehouden als is aangegeven; het kan echter voorkomen dat er toch afwijkingen zijn b.v. dat een programma onderdeel in de middag wordt afgewerkt i.p.v. in de ochtend, of op een andere dag. Soms zijn deze wijzigingen pas tijdens de reis bekend, een enkele maal al voordat de reis begint. Van wezenlijke wijzigingen die bekend zijn voor de reis wordt van te voren melding gemaakt.

Reisdocumenten

Het visum voor Jordanië wordt voor u aangevraagd en door onze lokale partners van tevoren geregeld. Het is niet nodig om het paspoort op te sturen, ook worden hier geen pasfoto’s gevraagd. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, of rugzak. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Jordanië, zie onze literatuurlijst, verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:

* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes, wekker, zaklamp, reserve batterijen
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* slippers (strand, douche)
* zwemkleding (snorkelspul
* handdoek
* lakenzak (voor woestijnovernachting)
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn
* wandelschoenen
* evt. sjaal tegen het stof

Excursies

Alle belangrijke excursies zijn bij de reis inbegrepen! Entrees zijn niet bij de totaalsom inbegrepen.

Geld

De munteenheid in Jordanië is de Jordaanse Dinar (JD). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen dinars mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer € 150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben. In Jordanië is het goed mogelijk om te ‘pinnen’ de beperking “Europa” moet dan opgeheven worden. En dat de pinpas alleen werkt bij banken met het maestro logo. et is handig om gezamenlijk een ‘fooienpot’ te maken. De ervaring heeft ons geleerd dat dit iedereen veel gemak oplevert.

Communicatie

Mobiel telefoneren kan in Jordanië bijna overal. Op veel plaatsen en in de meeste hotels is WiFi.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover zijn te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken: www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Kleding

Als gast in een land worden lokale gebruiken graag gerespecteerd. In de toeristische plaatsen kun je je net zo kleden als bij ons. Korte broeken en hemdjes kunnen voor zowel vrouwen als mannen niet in de steden en dorpen, maar zijn in bv. Petra wel toegestaan. Wordt er een moskee bezocht dan is gepaste kleding wel noodzakelijk, vrouwen kunnen voor de zekerheid een hoofddoek meenemen. In het voor- en najaar kan een trui of vest ’s avonds aangenaam zijn.

Voltage

Het voltage in Jordanië is 220 volt. Naast  ‘onze’ eigen stekkers (in de meeste hotels) zijn in enkele hotels de ‘Zuid-Europa’ en ‘Groot-Brittanië’ stekkers noodzakelijk. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-f.

Ramadan

De Ramadan heeft voor Westerse toeristen ‘leuke en minder leuke kanten’. Waar je in de praktijk mee te maken krijgt is het volgende: overdag is het zeer aan te raden niet (te opzichtig) in het openbaar te eten en te drinken en overdag zal het overal wat rustiger zijn. ‘s Avonds is het juist drukker, er heerst dan een uitgelaten stemming, vooral in de buurt van moskeeën. De openingstijden kunnen aangepast zijn en restaurants kunnen overdag gesloten zijn. Verder zal men in de landen waar alcohol geschonken wordt, ook ’s avonds terughoudender zijn.

Musea, kantoren en banken zijn vaak ’s middags gesloten. De sites zijn o.h.a. wel geopend.

Tegen zonsondergang kan het moeilijk zijn een taxi te krijgen omdat iedereen dan op tijd naar huis wil om te eten.

Tijdens de Ramadan wordt extra gelet op gepaste kleding.

Wij bieden geen reizen aan tijdens de Ramadan.

Links

De volgende websites geven informatie over diverse aspecten van Jordanië (cultuur, natuur, reizen, politiek, praktische tips, etc.):
* www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen
* Streetviews Jordan

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die tijdens de reis echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, eerst aan de direct betrokkene(n), als dat niet baadt aan het kantoor in Nederland. Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

 

Accommodatie

We verblijven over het algemeen in kleinschalige hotels. De hotelkamers hebben waar nodig A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Hier een impressie van de hotels die doorgaans worden gebruikt.

 

Hotel selectie

Amman –   Belle Vue Hotel
Ruime kamers  en ‘Mooi (uit) Zicht op de stad die in cirkels is gebouwd. Maar het hotel heeft bovenal een gunstige ligging namelijk op loopafstand van het populaire Rainbouw Street. Rainbouw Street is de straat waar het allemaal gebeurt, restaurantjes, koofshops, patisserieën, waterpijpje… Modern, strak, schoon, spik en span. Een prima start voor een rondreis door Jordanië. 

 

Wadi Rum – Al Zaweideh camp

Na het uitzoeken van een slaapcabine in één van de zwarte geitenharen bedoeïenententen en het drinken van een glaasje bedoeïenenthee heb je de mogelijkheid de woestijn met haar grillige rotsformaties te voet, per kameel of per terreinwagen te verkennen. ’s Avonds eet je ‘zarb’ een traditioneel gerecht, waarna bij een kampvuur klassieke Arabische liederen voor je worden gezongen. Wil je in de nacht in een ‘duizend sterren hotel’ doorbrengen, slaap dan buiten.

 

Feynan – Feynan ecolodge

Deze eco lodge is zo eco als mogelijk, elektrische tijd vind je enkel op de badkamer, vegetarisch eten (wat de pot schaft) bij kaarslicht, alleemaal zonnepanelen en zonneboilers. Rusige mooie kamers met dit uitzicht, waarvan een flink aantal met balkon. Wandelen in de omgeving en in de avond eerst op het dakterras genieten van de zonsondergang en later van een volle sterrenhemel. De lodge is enkel te boeken op basis van vol pension en door z’n afgelegen ligging alleen wandelend, of per 4-wheel drive te bereiken. Volgens het National Geographic Traveler Magazin hoort ze tot de 25 beste ecolodges ter wereld.

 

Aqaba –    Ra’ed Suites

Niet al te groot hotel met wel ruime kamers en zeer gunstige ligging. Op 10 minuten lopen van het strand en vijf minuten van de stadskern vol restaurantjes en terrasjes (voldoende afstand van ‘nachtelijk vertier’). Vriendelijk en hulpvaardige receptie en prima ontbijt.  Dat gratis WiFi aanwezig is en ook werkt, hoeft in Jordanië bijna niet meer vermeld te worden.

De reis was mooi en prima georganiseerd. Kunt u onze waardering voor Tareq, onze driver, doorgeven? Hij was zeer attent en was altijd op tijd. – Heer en mevrouw Sarbo, maart 2023.

____

Het was fantastisch in Jordanië. Wat een mooi land en vriendelijke mensen. Het was allemaal goed geregeld en met Samir hadden we een uitstekende begeleider. En de beste maaltijd van de week was bij Eisa! – Marike en familie, september 2022.

____

Info en contact in Nederland was prima, De manager van Dana Tower hotel gaf aan dat een gids wel heel handig/aan te bevelen was. Misschien wat naïef van ons, dat we toen een gids genomen hebben, want dit bleek echt niet nodig te zijn. Vervoer was dik in orde, luxe personenauto en hele fijne chauffeur, De Feynan Ecolodge is super! Maar ook Nomads in Wadi Musa is een prima basic Hotel en de tent in het Bedoeïenenkamp was prima. Jordanië is een hele fijne bestemming, mooi land, hele gastvrije mensen en Petra is betoverend mooi! Ik zal het iedereen aanraden. Emma – november 2019

=======================

nmiddels alweer ruim 1 week terug van een prachtige reis naar Jordanië!  We hebben er erg van genoten met z’n vieren. De reis was erg afwisselend en prima in balans. Alles was goed geregeld, af en een ‘’spoorzoeker’.  Chauffeurs prima, waarbij de eerste onze vriendin nog een hele leuke verjaardag heeft bezorgd. Hele vriendelijke behulpzame mannen. Hotels: beste: ecolodge Feynan, is natuurlijk super sfeervol en ook Bellevue hotel in Amman is prima bevallen. Al met al zijn we zeer tevreden en kijken we terug op een onvergetelijke reis en  krijgen jullie van ons een dikke 9 – Alfred – september 2019

========================

Boekje ”Te Gast IN .” was leuk iom te ontvangen. Soms was het een (aangename!) verrasing waar de chauffeurs ons brachten, b.v. Dode Zee resort met zwembad. Auto’s en chauffeurs zijn prima, Speciaal Chauffeur Ahmed (Jerash, Dode Zee, King’s Way) zag kans het ons geweldig naar ons zin te maken! Sommige chauffeurs kunnen nog wel een cursusje Engels gebuiken. Hotels waren redelijk tot goed, vooral de ligging van alle hotels was steeds uitstekend, lekker dicht bij stadscentra en/of de Sites. Ook was men zeer behulpzaam. Wel moesten we een keer dringend vragen om gescheiden bedden, terwijl  tevoren door ons duidelijk was aangegeven dat we gescheiden bedden wensten. We bezochten ook het net een dag tevoren door de Kroonprins geopende nieuwe Petramuseum. Echt een aanrader!!! Het was een fijne reis, waar we met plezier op terugkijken. Moeder en dochter – april 2019

+++++++++++++++++++++

Het contact was naar tevredenheid. Tijdens reis bleek dat we in Wadi Musa een ander hotel zaten dan eerder door jullie aangegeven. Overigens waren we daar erg blij mee omdat we dichter bij de ingang in Petra zaten. Vervoer was prima. Hotels waren prima. Movenpick  Aqaba was helemaal top. Minste was het hotel in Amman. Ben je tevreden over de manier waarop de reis ter plekke begeleid is? Zo niet, wat heb je gemist? Was helemaal goed, betrouwbare chauffeur en gids. We voelden ons veilig en hebben van de chauffeur/gids veel; geleerd over Jordanië. Als je de reis in z’n totaal een cijfer zou mogen geven, wat zou dit zijn op een schaal van 1 tot en met 10?   Een negen. – Thea  –  jan. 2019

———————————————————-

De contacten zijn naar tevredenheid verlopen. Er is snel op mijn e-mail en latere vragen over het verloop van de reis gereageerd. Verrast was ik door het toegestuurde boekje ‘Te gast in Jordanië’. Vervoer was goed, luxe auto. Prima geregeld. Hotels waren grotendeels  in orde. Het was prettig dat er bij het eerste hotel een waterkoker met de mogelijkheid om zelf thee/koffie klaar te maken aanwezig was. Dat was in de andere hotels niet zo en dat was jammer. Als dat is vermeld, kan er evt. rekening mee worden gehouden. Over het hotel in Petra moet ik opmerken dat het enige minpunt daar het chloorgehalte in het zwembad was enorm (de chloordampen, sloegen binnen enkele minuten op mijn ogen). Over de begeleiding ben ik zeer tevreden. De chauffeur sprak goed Engels, informeerde ons over het land, de mogelijkheden v.w.b. de geplande bezienswaardigheden en liet het verder qua tijdsbesteding bij de bezienswaardigheden aan ons. Wij hebben een fantastische reis gehad in een waanzinnig mooi land. Goed georganiseerd waarbij speciaal mijn complimenten voor de chauffeur die was ingehuurd, deze bleek zeer kundig.

Fam. de Groot – nov. 2018

++++++++++++++++++++

De wandelreis door Jordanië is prima ge- en verlopen, leuke plaatsen aangedaan, fijne hotels gehad en vervoer was goed geregeld. Onze chauffeur (Khaled) voegde veel toe aan het programma en we hebben zelfs gegeten bij familie van hem. Kortom het was rachtige reis en zijn zo weer een ervaring rijker. Dit was onze 3e reis met jullie. We gaan kijken naar een 4e. Syl en Piet – september 2018

+++++++++++++++

Contact was prima en duidelijk. Info was uitsteken en leuk reisgidsje Te Gast in Jordanië te krijgen (onverwacht). Prima, grote, auto voor 3 personen. Bellevue Hotel in Amman had prachtig uitzicht, een uitstekende ligging t.o.v. centrum en een prima ontbijt. Het hotel in Wadi Musa had geen wifi op kamers en maar wel in lobby (als bijna alle gasten weg waren). Vriendelijk personeel. Ontbijt ok. Uitstekende ligging overigens. Desert camp. Geen vergelijkingsmateriaal. Fantastische ligging, prima tenten, we waren de enige gasten. Goed verzorgd avondeten. Ra’ad suites in Aqaba was een uitstekend hotel. Goede kamers, bedden, airco, wifi en ontbijt. Sameer Alkhateeb was een uitstekende, betrouwbare en gezellige begeleider. Het was een reis met vele hoogtepunten en uitstekend georganiseerd. M.L. mei 2017

=============

Contact in Nederland was goed, wat niet goed was doorgekomen werd snel en efficiënt opgelost. Het zou ook handig zijn als er vermeld wordt, dat bij de pinpas, de beperking “Europa” moet opgeheven worden. En dat de pinpas alleen werkt bij banken met het maestro logo. Vervoer was prima. Hotel accommodatie was prima. Ik zelf zit wel het liefst zo dicht mogelijk bij, of in,  het centrum. Comfort maakt me niet zoveel uit. Al met al een fantastische actieve avontuurlijke reis gehad. Prachtig land, vriendelijke gastvrije bevolking. Toppie!!!!!!!!   Groeten van Christiane De Backer –

****************************************

Inmiddels alweer ruim 1 week terug van een prachtige reis naar Jordanië!  We hebben er erg van genoten met z’n vieren. De reis was erg afwisselend en prima in balans. Alles was goed geregeld, af en een ‘’spoorzoeker’.  Chauffeurs prima, waarbij de eerste onze vriendin nog een hele leuke verjaardag heeft bezorgd. Hele vriendelijke behulpzame mannen. Hotels: beste: ecolodge Feynan, is natuurlijk super sfeervol en ook Bellevue hotel in Amman is prima bevallen. Al met al zijn we zeer tevreden en kijken we terug op een onvergetelijke reis en  krijgen jullie van ons een dikke 9 – Geert e.a. april 2019

************