Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis van vol pension.

 

Van dag tot dagOvernachtingen
1 t/m 3 Cairo2 nachten
4 t/m 6 Cruise3 nachten
7 t/m 8 Luxor2 nachten

Vertrek: op maandag, woensdag of zaterdag

 

Egypte, in de ban van de Nijl

Individuele Egypte reis. De klassieke route met de belangrijkste culturele Egyptische plaatsen Cairo, Luxor, Abu Simbel en Aswan zijn in deze reis opgenomen. De prijs is gebaseerd op 4/5* accommodatie met ontbijt en de goedkoopste boekingsklasse bij Egypt Air. Mocht dit tarief niet meer beschikbaar zijn dan nemen we alvorens de boeking definitief te maken, hierover contact met je op. Bekijk het dag tot dag programma. Verlenging aan de Rode Zee kan worden bij geboekt en ook is het eenvoudig enkele dagen toe te voegen. Laat het ons weten, adviseren is ons vak.

 • Vertrek
  Terug
  Prijs
  Personen
   
 • Vertrek
  Terug
  1.599,00
  Per Persoon
   
  Nog boekbaar?6

Inbegrepen:

Internationale vlucht AMS-CAI, binnenlandse vluchten, luchthaventax, alle airconditioned vervoer, genoemde excursies, hotels 4* (Cairo) /5* (Luxor) met ontbijt, Nijlcruise op basis van volpension, diensten genoemde gidsen en Nederlandse organisatie met 30 jaar ervaring in Egypte en dekking door Garantiefonds GGTO.

Niet inbegrepen:

Visum, verzekering, fooien, entrees, boekingsbijdrage, etc.

Eénpersoonskamertoeslag € 185,- *
Boekingskosten € 20,- per factuur
Zakgeldindicatie € 250,- per week

* Beperkt beschikbaar

Visum:
Verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld.


Vluchtschema

Gevlogen wordt met Egypt Air, het schema is als volgt (wijzigingen onder voorbehoud):

Heen
MS 758 – Amsterdam – Cairo – 16.15 – 21.55
MS 383 – Cairo – Aswan – 17.15 – 18.30

Terug
MS 758 – Luxor – Cairo – 07.15 – 08.20
MS 383 – Cairo – Amsterdam – 10.15 – 14.40

RECHTSTREEKSE VLUCHT MET EGYPT AIR NAAR CAIRO

Vertrek naar Cairo. Ooit door een Arabisch 'de Moeder van de Wereld' genoemd. Op het recent geopende vliegveld, de trots van het land, wacht onze lokale agent je op. Nadat je zelf je visum hebt geregeld (even zegeltje kopen), is er een snelle transfer naar het in hotel, hartje stad. 's Avonds is er nog wel het nodige verkeer op straat, maar nog geen files. Het drukke stadsverkeer staat morgen pas op het programma.

 

MET GIDS MUSEUM EN DE PIRAMIDES

In de ochtend staan de piramides van Giza en de Sfinx op het programma. De gids neemt je bij de piramides mee naar het panoramapunt, de enige plek waar de drie wereldberoemde piramides naast elkaar op de foto gezet kunnen worden. Kamelendrijvers worden ondertussen door politieagenten op gepaste afstand gehouden, maar er blijven genoeg Egyptenaren over die je iets willen verkopen. Na voldoende tijd gehad te hebben voor dit wereldwonder uit de oudheid stap je met de gids weer het busje in om over een stoffige weg langs ezelskarren met suikerriet en dadels weer naar de Metropool te rijden. De middag is (indien het is geopend) gereserveerd voor het Egyptisch Museum en de Khan al Khalili bazaar. Het Nationaal Museum is nu nog in het centrum van de stad, het ligt aan het door de revolutie van 2011 bekend geworden Tahrirplein. De verwachting is dat de volledige collectie binnen enkele jaren wordt ondergebracht in het nieuwe museum bij de piramides, dat nog niet geopend is. Deze dag eindigt in de bazaar, en meestal in een van de oudste theehuizen van de stad; Fishawi.

 

MET GIDS NAAR DE STAD EN VLUCHT ASWAN

Opnieuw met de gids de stad in, nu naar de Citadel en het Koptische deel, hier tref je onder andere kerken, kloosters en zelfs een synagoge. Als de tijd het toelaat is er ook nog gelegenheid voor het oude islamitsch deel van Cairo.  Mocht je deze dag nog iets speciaals willen zien laat het dan tijdig aan de gids weten, meestal is er wel gelegenheid voor een aanpassing, of wijziging. Aan het eind van de middag is er de binnenlandse vlucht met Egyt Air naar Aswan, ook wel de 'Poort van Afrika' genoemd, omdat het de meest zuidelijke stad van het land is. Na aankomst is er de check-in op de 5* Cruise, waar je drie nachten op verblijft op basis van vol pension.

 

ASWAN of ABU SIMBEL

Gelegenheid voor een facultatieve excursie naar het ongeveer 300 kilometer zuidelijk midden in de woestijn gelegen Abu Simbel. De monumenten hier worden tot de indrukwekkendste van de wereld gerekend. Door de komst van Lake Nasser waren ze bijna onder de waterspiegel verdwenen. Door ingreep van de UNESCO is dit de tempels echter bespaard gebleven. De cruise ligt deze dag en nacht nog aan de ketting in Aswan. U kunt ook kiezen voor een dag in het mooie Aswan. Er is daar meer dan voldoende moois te zien. De souq, het Nubisch Museum of een onafgemaakte obelisk. Het zijn zo maar wat ideeën.

 

CRUISEN

Eerst heb je gelegenheid nog iets van Aswan te zien, dan gaan de trossen los, stroom afwaarts vaar je over de bekendste rivier van Afrika van Aswan naar Luxor. De boot vaart langs de enorme rotsblokken die de vorm hebben van olifanten (Elephantine Island), de botanische tuin van de Engelse Lord Kitchener en langs diverse tussen palmen verstopte Nubische dorpjes. Je ziet vrouwen die de was in de Nijl doen en mannen met stokken op ezeltjes. Onderweg wordt zowel bij de tempel van Kom Ombo als de Horus tempel van Edfu aangelegd.

 

MET GIDS NAAR DE WEST BANK IN LUXOR

Vroeg op want je gaat op excursie met een lokale gids naar de West Bank van de Nijl. Hier in Thebe vind je de wereldberoemde Koningsgraven, van bijvoorbeeld Toet Ankh Amon en de tempel van Hatsjepsoet. Met de gids kun je overleggen welke site je wilt bekijken, er zijn in totaal meer dan 12 locaties en meestal worden er hier drie van uitgezocht. Na de lunch verlaat je de boot en trek in het comfortabele Sonesta hotel. Het hotel ligt in op loopafstand van de tempel van Luxor, in een omgeving met veel leuke restaurantjes en barretjes.

 

VRIJE DAG LUXOR

Vrij. Een bezoek de tempels van Karnak en Luxor is eenvoudig op eigen houtje te regelen. Ook de bazaar van Luxor is een ervaring op zich, het zijn nodige shopeigenaren die er van alles doen om met je in contact te komen ('Goedkoper dan de Hema'). Een andere optie is een fietsje huren,  op de thee in het Old Winter Palace, een hotel uit 1900 met veel grandeur, of bekijk het plaatsje vanaf de bok van een van de vele calèches. Wie vandaag iets echt speciaals wil doen steekt opnieuw de Nijl over voor een bezoek aan het huis van Howard Carter. De woning, die niet ver verwijderd is van de Kings Valley, staat er bij alsof de bekende archeoloog de deur net dicht getrokken heeft. De inrichting is volledig authentiek en je waant je 100 jaar terug in de tijd. Prachtig! Voor wie dan nog energie over heeft is er het klank en lichtspel dat elke avond bij de grote Karnak tempel wordt opgevoerd, de zoveelste aanrader...

 

VLUCHT NAAR AMSTERDAM, OF BRUSSEL

Laatste dag van deze 8 daagse reis die moeiteloos verlengd kan worden met een bezoek aan Alexandrië, één van de Oases, of enkele dagen aan de Rode Zee. Voor wie dit allemaal niet nodig is vliegt vandaag naar huis. Eerst met een binnenlandse vlucht van Luxor naar Cairo en vervolgens door naar Nederland of België.

Vervoer

Tijdens de Egypte reis gebruiken we voor de kortere afstanden en in de steden een eigen busje met chauffeur. Van Aswan naar Luxor zal er worden gestopt, zoals bij de tempel van Kom Ombo en de tempel van Edfu. De lange afstanden van Cairo naar Aswan (1000 km) en van Luxor weer terug naar Cairo worden gevlogen met binnenlandse vlucht van Egypt Air. De vlucht Amsterdam (of indien gewenst Brussel) – Cairo v.v. is met Egypt Air. Er mag naast handbage 20 kilo aan ruimbagage worden meegenomen.

Accommodatie

Je verblijft over het algemeen in goede 4* hotels,  Houd er wel rekening mee dat in een land als Egypte niet dezelfde maatstaven gelden als in Nederland. De hotels die we gebruiken beschikken over een zwembad en WiFi.

Eten

Alle reizen zijn inclusief ontbijt. De lunches en diners zijn niet inbegrepen. Lunch wordt soms tijdens excursie gebruikt (Cairo). Voor het avondeten weet de gids of chauffeur, of hotelreceptie meestal we een passend restaurant. Er is ook een goede gelegenheid om zelf op pad te gaan en kennis te maken met de Egyptische keuken. Gemiddelde kosten voor een avondmaaltijd mogen niet veel hoger zijn dan zo’n € 12,- p.p.

Begeleiding

Een enkele keer wordt er gebruik gemaakt van de diensten van een Egyptische, Engelssprekende gids (Cairo, Luxor). Daarnaast krijg je waar nodig ook begeleiding van onze lokale agent.

Geld

De munteenheid in Egypte is het Egyptische Pond (LE 1 = ca. € 0,13). Bekijk voor de actuele koers: www.oanda.com/convert/classic. Neem geen Egyptische ponden mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Het beste om mee te nemen zijn cash euro’s (of dollars). Zorg er in ieder geval voor ongeveer €150,- contant, in papiergeld, bij je te hebben.  In Cairo, Aswan, Luxor en Hurghada kun je pinnen. ’n Creditcard kun je over het algemeen gebruiken in hotels en grote winkelketens. Natuurlijk bepaal je zelf voor een groot deel hoeveel je wil uitgeven, maar €250,- p.p. per week voor entrees en maaltijden is misschien een indicatie.

De Egyptenaren maken gebruik van een wijd verspreid fooiensysteem. Voor elke geleverde dienst, hoe klein dan ook, verwacht men een fooi. Richtlijn hierbij is niet veel, maar wel vaak te geven. Richtlijnen hierover ontvang je voor aanvang van de reis.

Reisdocumenten

Paspoort moet bij vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Het visum voor Egypte kun je bij aankomst op het vliegveld kopen. Kosten rond de € 20,- en cash in euro te betalen. Ongeveer een week voor vertrek wordt het e-ticket toegestuurd.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht. Wie absoluut geen risico wil nemen wordt vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Vaccinaties en informatie hierover is te verkrijgen bij een lokale GGD of bij de eigen huisarts. Voor een advies per land kun je deze site bekijken www.lcr.nl. Vooral in de zomer verlies je veel vocht door transpiratie, in combinatie met reizigersdiarree kan dit uitdroging veroorzaken. Aangeraden wordt om altijd een fles water bij je te dragen en zo vaak mogelijk te drinken.

Kleding

Als gast in een land worden lokale gebruiken graag gerespecteerd. In sommige plaatsen kun je je net zo kleden als bij ons. Op sommige plaatsen is men traditioneler maar ook hier wordt over het algemeen geen aanstoot genomen aan de westerse manier van kleden. Wordt er een moskee bezocht dan is gepaste kleding wel noodzakelijk, vrouwen kunnen voor de zekerheid een hoofddoek meenemen. In het voor- en najaar kan een trui of vest ’s avonds aangenaam zijn.

Excursies

Entrees zijn niet bij de totaalsom inbegrepen. Als je er nog voor in aanmerking komt, kun je een internationale studentenkaart meenemen. Daarmee krijg je soms korting op entreeprijzen.

Communicatie

Mobiel telefoneren kan in Egypte nagenoeg over al, er is een ruim netwerk met goede dekking.

Tijdsverschil

Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland.

Voltage

Het voltage in Egypte is 220 volt. Zie ook: http://electricaloutlet.org/type-c

Bagage

Kan het best mee genomen worden in een niet té grote koffer, rugzak of handzame tas. Naast je normale reisbagage (max. 20 kilo) en een reisgids over Egypte verdient het aanbeveling de volgende artikelen mee te nemen:

* geldbuidel (b.v. voor op de heup, of onder je kleren)
* zonnebril, iets voor op het hoofd tegen de zon, zonnecrème
* oordopjes (vooral in Cairo veel lawaai)
* imodium (anti-diarree-middel) en/of entosorbine
* muziek, boek
* slippers (strand, douche)
* zwemkleding
* keeltabletten (airconditioning slaat op de keel)
* reisverzekering + kopie van de polis!!
* EHBO-spulletjes, muggenolie
* (warme)trui/vest/jas; ’s avonds en ‘s ochtends vroeg kan het fris zijn

Beste reistijd

De beste tijd om te reizen in Egypte is het voor- en najaar, dan is het klimaat op zijn best. In de winter is de temperatuur echter nog steeds aangenaam. In de avond koelt het flink af. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn warm. Toch is de hitte draaglijk in deze tijd. De droge lucht zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur dan de thermometer aangeeft. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat en het ’s middags rustig aan doet, dan is reizen in de zomer goed te doen. In de zomer zal het aanzienlijk mind

Ramadan

De Ramadan heeft voor Westerse toeristen ‘leuke en minder leuke kanten’. Waar je in de praktijk mee te maken krijgt is het volgende: overdag is het zeer aan te raden niet (te opzichtig) in het openbaar te eten en te drinken en overdag zal het overal wat rustiger zijn. ‘s Avonds is het juist drukker, er heerst dan een uitgelaten stemming, vooral in de buurt van moskeeën. De openingstijden kunnen aangepast zijn en restaurants kunnen overdag gentleness zijn. Verder zal men in de landen waar alcohol geschonken wordt, ook ’s avonds terughoudender zijn. Musea, kantoren en banken zijn vaak ’s middags gesloten. De sites zijn o.h.a. wel geopend.

Tegen zonsondergang kan het moeilijk zijn een taxi te krijgen omdat iedereen dan op tijd naar huis wil om te eten. Mocht je tijdens de Ramadan willen reizen dan is dat geen bezwaar, we attenderen we je hier op. Tijdens de Ramadan wordt iets meer gelet op gepaste kleding.

Tot slot

We proberen alle reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. Door de bestemmingen die wij aandoen hebben de reizen een avontuurlijk karakter. Dingen veranderen in de loop van het seizoen, visumregels worden aangescherpt, plotseling is er sprake van een onvoorziene belasting, toeslag, etc. Ook kennen we niet alle hotelkamers van de hotels die tijdens de reis gebruikt worden en weten we soms niet van te voren in welke auto/bus gereden gaat worden. Zijn er feiten of dingen die echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z tijdens de reis weten, eerst aan de direct betrokkene(n), als dat niet helpt aan het kantoor in Nederland. Soms is er enkel sprake van miscommunicatie en kan er met weinig moeite een ‘probleem’ worden verholpen.

Accommodatie
Je verblijft over het algemeen in wat luxere hotels en ook de Nijlcruise is 5*  De kamers hebben A.C. en beschikken over een eigen badkamer, soms balkonnetje, dakterras, of tuin. Een eenpersoonskamer is tegen meerprijs boekbaar. Alle hotels beschikken over WiFi, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Hier een impressie van de hotels die doorgaans worden gebruikt.

 

HOTELIMPRESSIES

Cairo Le Meridien Pyramids Mariot
Het grote pluspunt van dit hotel is het uitzicht op de piramides vanaf het terrein van het zwembad en ook bij een aantal kamers. Of zoals één van de gasten schreef; we verbleven in het hotel voor 3 nachten. Onze kamer had het meest verbluffende en adembenemend uitzicht; de grote piramides van Gizeh. Het ontbijtbuffet was erg leuk. We hebben genoten van de verscheidenheid aan mogelijkheden en heerlijk eten. De mini – winkels en een bank in de lobby waren voldoende voor onze eerste behoeften (mobile SIM-kaart en een wisselkantoor)  Kortom het verblijf was perfect.

 

 

Aswan Mövenpick Resort Aswan
Aswan heeft niet heel veel 5* hotels, en zeker niet met een gunstige ligging ten opzichte van de bazaar. Maar dit hotel heeft dat wel. Je moet er met een bootje heen, maar daar hoef je bijna nooit lang op te wachten. Heerlijke tuin en ook hier, waar de Mövenpicks een beetje om bekend staan, mooie tuin met veel bloemen. Vroeger was dit een saai Oberoi, maar daar is niets meer van te bekennen. Lekker strak, mooie plek.

 

 

Luxor  Sonesta St. George Luxor
Het St George hotel is met het Winterpalace een accommodatie in Luxor, met veel reputatie en een lange staat van dienst. De Sonesta keten heeft dit hotel jaren geleden opgekocht en sinds die tijd is ‘Sonesta” aan de naam toegevoegd. Het hotel ligt direct aan de Nijl en op loopafstand van de Luxor tempel. Grote, ruimte kamers, prachtig zwembad dat heel het jaar door te gebruiken is, en het ligt in het trendy deel van Luxor, met veel cafeetjes, theehuizen en restaurantjes. Het hotel zelf heeft meerder restaurants, waarvan het Japanse veel geroemd wordt.

Contact met Rosetta Reizen in Nederland was heel prettig; er werd goed geluisterd en naar oplossingen gezocht. We hebben enorm genoten van de reis. – Vivien Hertogh, mei 2022.


Het was een super ervaring en een heel goed gevuld programma met toffe gidsen en chauffeurs. Bedankt voor je moeite en proficiat want je werkt met goede organisaties in Egypte. – Karel, januari 2022.

——————–

Het contact was prima en prettig er werd goed met ons meegedacht en vlot gereageerd.

Het vervoer en de chauffeurs waren uitstekend. We voelde ons veilig vervoerd in het chaotische verkeer. Hotelaccommodatie was prima. Sonesta in Luxor vonden wij het beste. Er was geen mindere, het hotel in Cairo was ook prima en het verblijf op de boot ook De begeleiding was over het algemeen goed, we werden overal keurig op tijd opgehaald en de begeleiding op het vliegveld zelf was uitstekend (en ook nodig). In Cairo werd het programma in goed overleg met ons iets aangepast. Wij hebben een mooie en afwisselende reis gehad! – Namens het hele gezin Tiny febr. 2020

——————–

Graag wil ik jullie via deze weg bedanken voor de zeer goed georganiseerde reis, de hotels waren super en de locaties prachtig. De gidsen en chauffeurs waren zeer vriendelijk en enthousiast. Ze hebben hun uiterste best voor ons gedaan, ons mooie plekken laten zien en hadden veel kennis over de bezienswaardigheden. Het was echt een top reis, alle complimenten voor de lokale gidsen! Bedankt voor alle moeite, we hebben genoten van Egypte. – Sylvia – mei 2019

——————–

Marianne op 23 november 2018 bestemming: Egypte / Cairo, Luxor, Aswan, reisperiode: november 2018

Deze individuele rondreis was uitstekend georganiseerd. Wij (mijn dochter en ik) wilden op heel korte termijn naar Egypte en men wist dat direct voor ons te regelen. In alle steden waren reisleiders, gidsen en chauffeurs aanwezig die ons begeleidden van en naar de vliegvelden, de hotels en de excursies. Alles klopte en liep gesmeerd. Het vervoer was met autos’s busje en binnenlandse vluchten was in orde.
De gidsen waren zeer vriendelijk en goed opgeleid (archeologen) en spraken goed Engels en wisten veel bijzondere informatie over de sites te vertellen.
De hotels waren voortreffelijk en op loopafstand van de stadscentra.
Volgende keer zou ik zeker weer Rosetta Reizen inschakelen voor Egypte!

++++++++++++++++

De begeleiding bij aankomst in Cairo was goed tot uitstekend: we werden opgevangen voor de douane en geholpen bij de aankoop van het visum en soepele gang door de paspoortcontrole. De gids in Cairo was ook goed en vroeg feedback over wat we wel en niet wilden zien, en was daarin flexibel. In Aswan was de begeleiding adequaat, We hadden wel een goede ingehuurde gids voor  de tempel van Philea, die ook hielp bij zaken als internettoegang en het vinden van de het goede PIN apparaat. Ook in Luxor was de gids sympathiek, De boot blonk uit in persoonlijke benadering en beleving, de maaltijden aan boord waren veel beter dan de hotels  Het Hotel in Luxor was het beste van wege het attente personeel, de locatie aan het water en de toch iets kleinere schaal.  Het was ook leuk om daar te horen dat jullie al zo lang in contact zijn met de mensen daar. Met vriendelijke groet, Joost en Gerard – oktober 2018

+++++++++++++++++

Het vervoer en de chauffeurs waren prima (zeker in Caïro). Het klinkt misschien een beetje raar, maar de boot mocht voor ons zeker minder luxeus geweest zijn. De hotels waren stuk voor stuk hotel dik in orde (heel luxeus met wat wij normaal gewend zijn  Bezienswaardigheden en uitleg door Egyptologen: 10/10 was perfect. Mensen: 7/10 daar wij meestel het gevoel kregen dat we aanzien werden als wandelende eurobriefjes (behalve in Luxor) en zo soms heel opdringering waren (dit kan ook te wijten zijn aan het feit dat Egypte niet meer zo populair is als bestemming). Bij het induiken van de steegjes zijn de gewone mensen dan weer erg vriendelijk. Kortom: heel mooi land en heelveel interessante bezienswaardigheden maar wel pushy verkopers (behalve in Luxor). Nogmaals heel erg bedankt om alles zo short notice te regelen voor ons! Wout en Ciel – juni 2018

++++++++++++++++++++

Contacten naar tevredenheid. Transportmiddelen en personeel prima. Je wordt wel vroeg opgehaald voor de binnenlandse vluchten waardoor het wachten wel wat lang wordt. Het eigenlijke varen op de cruise is niet veel meer dan een dag, daarna is hij op bestemming. Personeel op de boot was heel vriendelijk. Mijn dochter mocht de boot besturen, heel gaaf. Voor de gidsen toch een beetje uitkijken, het zijn wel echte Egyptenaren. Beste hotel was Sonesta in Luxor met super vriendelijke en dienstbare staf. Het zwembad was een verademing en het licht een Little Brittain met goede en ook veel eetgelegenheden op loopafstand en lokale winkels die je eerlijk behandelen. Mooie reis, de opmerkingen zjjn enkel bedoeld om de reis nog mooier te maken – Berend 16 mei 2018

*******************

We hebben een leuke, interessante reis gehad, prima georganiseerd. Opmerkelijk accurate begeleiding, leuke mensen met veel kennis. Goede, bijna te luxe hotels, vooral het Sonesta in Luxor, het cruiseschip en het Pyramisa in Caïro. Het contact in Nederland was goed, we hebben dat als erg behulpzaam ervaren. Soms was er twijfel over b.v. de tickets van de binnenlandse vluchten; we hoefden zelf helemaal niets te doen!  Egypte langs de Nijl is erg de moeite waard. We hebben ons niet onveilig gevoeld. Door de opdringerige verkopers hebben we alleen in Aswan (onder druk) iets gekocht. Jammer, we hebben te weinig cadeautjes nu, terwijl het allemaal erg goedkoop was. Janine – februari 2017