Armenië Georgië 15 dagen

Groepsreis naar Georgië en Armenië, twee boeiende landen in de Kaukasus, die beide pretenderen als eerste het christendom te hebben omarmd. Kleine groep, fijne hotels en grote gastvrijheid.

Vanaf 1.985,00

Noord Iran Armenië

Twee minder toegankelijke regio’s die voor het eerst in een groepsreis zijn gecombineerd. Van het sjiitische Iran naar het devote Armenië. Hoe voelt dat als je halverwege de grens passeert?

Vanaf 2.645,00

Armenië Yerevan Tbilisi

Yerevan en Tbilisi, twee onbekende hoofdsteden in voor het toerisme twee nog grotendeels onontgonnen Europese landen: Georgië en Armenië. Kom terug met verhalen waar naar geluisterd wordt.

Vanaf 1.345,00
Armenie-individuele-rondreis

Armenië 8 dagen individuele reis

Individuele Armenië reis waarbij een goede impressie gekregen wordt van het heden en verleden van Armenië en haar bewoners. De privé reis wordt uitgevoerd met auto met chauffeur en kan ook als self-drive geboekt worden.

Vanaf 1.445,00

Armenië 9 dagen groepsreis

Armenië groepsreis. Met een kleine groep van max. 17 deelnemers en deskundige reisleiding reis je door dit vroeg christelijke land, vol kloosters, kerken en kathedralen. Armenië, waar religie het dagelijks leven bepaalt.

Vanaf 1.445,00

Welke periode is het beste om in Armenië te reizen?

Voor bezienswaardigheden en temperatuur zijn in het voorjaar de maanden mei en juni de beste maanden om te reizen. Voor een bezoek in de tweede helft van het jaar geldt dit voor de maanden september en oktober. In het voorjaar zie je de natuur ontluiken. Het landschap is groen, de kleurrijke wilde bloemen bloeien en voor het grootste deel van het land geldt dat de temperatuur nog aangenaam is. Dit kan in de zomer veranderen! Voor wat je hier leest over de eerste maanden van het jaar geldt het tegenovergestelde wat betreft de maanden september en oktober. Het is zeker droger in deze maanden, er zijn veel minder bloemen en een groot deel van het land is wat uitgedroogd en lichtjes verband. Hier staat tegen over dat de herfstkleuren zich aandienen in de gebieden met bos en dit maakt veel goed. Ook het zicht is over het algemeen beter, de Ararat is over het algemeen het best te zien in de maand september. Reis je in de zomer dan kun je er vanuit gaan dat het droog is en de temperatuur in de lage delen van het land eerder boven de 30 graden Celsius komt dan daar onder. In de hogere delen van het land is deze dan weer aangenaam te noemen. Sommige gebieden kunnen in die periode zelfs nog wat besneeuwd zijn. Groenten en fruit zijn in er in overvloed en wordt vaak langs de doorgaande wegen aangeboden, ook honing is zo’n product. De winter geldt als laagseizoen, het kan vriezen en sneeuwen. Er zijn zelfs enkele skigebieden die met name door Russen worden gebruikt. Ook Iraniërs melden zich in deze periode, vooral tijdens het Iraanse nieuwjaar dat op 21 maart gevierd wordt, zijn er hele Iraanse families die accommodatie gereserveerd hebben in Yerevan en andere populaire plaatsen. Samengevat kan gezegd worden dat het land heel het jaar te bezoeken is en de periode waarin dit gedaan wordt sterk afhankelijk is van waar je belangstelling naar uitgaat.