rondreis Ethiopie individueel

Ethiopië stammen

Individuele Ethiopië reis van 14 dagen met aandacht voor de tijdloze stammen van de Omo vallei. Maak kennis met de regio, en ontmoet; Hamar met opmerkelijke haarstijl, de beschilderde Karo, Mursi met hun uitgerekte lippen, Borana, Sidamo, Dorze, etc.

Vanaf 2.385,00

Ethiopië reis op maat

Heeft u de voorbeeldreizen die we naar Ethiopië aanbieden bekeken, maar komen ze niet overeen met uw wensen, dan kunnen we in overleg met u een reis op maat maken. U bepaalt het aantal dagen, de route en de accommodatie.

Ethiopie festival

Ethiopië Timkat festival

Het Ethiopisch Timkat festival, dat jaarlijks in januari in meerdere plaatsen in Ethiopië gehouden wordt, behoort zonder twijfel tot één van de meest bijzondere festivals van Oost Afrika.

Vanaf 2.145,00

Ethiopië in vogelvlucht

Korte individuele Ethiopië privé reis met louter hoogtepunten: bekijk de uitgehakte kerken van Lalibela, spot baboons in het Simien Park en dwaal door het Portugees erfgoed in Gondar.

Vanaf 2.445,00

Ethiopië 17 dagen Zuid

Zuid Ethiopië reis met een kleine groep en enthousiaste reisleiding waarbij je traditionele stammen ontmoet, bijzondere wildsoorten spot en Harar, de authentieke Arabische enclave, bezoekt.

Vanaf 2.845,00

Ethiopië 16 dagen

Groepsreis Ethiopië, een must voor echte reizigers. Volg comfortabel, met een kleine groep en ervaren reisleiding, de klassieke route met daarin alle hoogtepunten.

Vanaf 1.985,00

Beste reistijd Ethiopië

Ethiopië is het grootste en bekendste land in de Hoorn van Afrika, een naam die geldt voor het gebied waar de Rode Zee uitmondt in de Indische Oceaan. Anders dan je wellicht zou verwachten kent het land twee regenseizoenen, een lange die loopt van juli tot en met september en een korte in de maanden februari en maart. De hoofdstad Addis Abeba ligt op een hoogte van 2.300 meter en heeft het hele jaar door een aangename temperatuur van rond de 22 graden Celsius. De infrastructuur in het zuiden is gevoeliger voor de regentijd, die van invloed kan zijn op de wegen. Trajecten kunnen niet begaanbaar zijn en het is om die reden regelmatig nodig dat de route wordt aangepast. In het noorden zijn inmiddels nagenoeg alle wegen verhard en kan er heel het jaar door gereisd worden. In het zuiden zijn meerdere stammen te bezoeken, vooral in de Omo-vallei, wil je hier een goede impressie van hebben, dan zul je voor een reis door dit gebied twee weken uit moeten trekken, voor de noordelijke route geldt het zelfde verhaal. Wil je beide routes combineren dan moet je daar ongeveer vier weken voor uit trekken.