Iran rondreis op maat

Heeft u onze individuele voorbeeldreizen in Iran bekeken maar zou u het toch anders willen?  Door onze expertise kunnen we u helpen met een unieke route samen te stellen die aan uw wensen voldoen.

Iran stedentrip Teheran

Korte reis met rechtstreekse vlucht naar de hoofdstad van Iran, het oude Perzië. Musea, bazaars, masoulea, de lokale keuken, paleizen van de laatste Sjah. Oud en nieuw. Maak kennis met een bijzondere stad.

Vanaf 1.185,00

Iran reis 10 dagen

Reis die louter hoogtepunten kent en je in korte tijd veel van Iran laat zien. Natuurlijk reis je naar Shiraz, Yazd en Isfahan, maar je maakt ook kennis met een bevolking die je laat voelen oprecht welkom te zijn.

Vanaf 1.675,00

Iran Noord groepsreis

Noord Iran groepsrondreis naar het noordwestelijk deel. Iran herbergt een schat aan cultureel erfgoed, is landschappelijk gevarieerd en heeft een bonte etnische mix. Een fascinerende regio om te bereizen!

Vanaf 2.145,00

Iran Lost Cities Classic

Architectuur en Iran, klassieke groepsreis met Nederlandse begeleiding, waarbij naast alle hoogtepunten die Iran te bieden heeft extra oog is voor de hoogwaardige bouwkunst, zowel islamitische- als leemarchitectuur.

Vanaf 2.275,00

Iran compleet reis

Reizen in Iran? Complete individuele voorbeeldreis waarin zowel het noordelijke deel, als de klassieke zuidelijke regio zijn opgenomen. Met oog voor detail, reizen in een andere wereld.

Vanaf 2.765,00

Iran Boutique Hotel Tour

Iran Boutique Hotel reis om de charme van Iran te leren kennen. Overnachtingen in sfeervolle authentieke hotels met wat luxe, op super locaties in de mooiste plaatsen van Iran; Kashan, Yazd, Shiraz en Esfahan.

Vanaf 2.765,00

Iran 15 dagen klassiek

Klassieke Iran groepsreis met kleine groep waarbij je eigenlijk alle culturele hoogtepunten die Iran (Perzië) te bieden heeft te zien krijgt. Tijdens de reis zul je je verbazen over de gulle vriendelijkheid van de Iraanse bevolking.

Vanaf 1.875,00

Noord Iran Armenië

Twee minder toegankelijke regio’s die voor het eerst in een groepsreis zijn gecombineerd. Van het sjiitische Iran naar het devote Armenië. Hoe voelt dat als je halverwege de grens passeert?

Vanaf 2.645,00

Beste reistijd Iran

Iran is een enorm groot land met bergen, kuststreken en woestijn. Om die reden is er niet één antwoord op de vraag wat de beste periode om te reizen is. Praten we over de klassieke route met daarin Teheran, Yazd, Esfahan en Shiraz, dan is het antwoord dat de maanden april en mei, en de maanden september en oktober de aangenaamste temperaturen hebben en om die reden is dit de beste reistijd. Het hele jaar door kan er wel eens een buitje vallen, maar het land kent geen regenperiode. De ramadan wordt minder streng gevierd dan in Arabische landen, eten en drinken is ook overdag verkrijgbaar. Deze heilige maand is geen periode die gemeden hoeft te worden.    

Uitgelicht; de bruggen van Isfahan

De Zanjandeh-rivier in Isfahan kent vele bruggen die de oevers met elkaar verbinden. De Khaju - en de Si-o-seh brug zijn de bruggen die door hun vorm en ligging het meest in het oog springen. Het zijn ook de twee bruggen die elkaar in élégance naar de troon steken. De Si-o-sen brug of de ’33 bogen brug’, is de brug die het dichts bij het Grote Imam-plein is gebouwd, het bouwwerk heeft reizigers uit alle tijden weten te verbazen. De brug die, als zo veel bijzonder gebouwen uit de tijd van Sjah Abbas dateert, is de schakel tussen het Ali Qapu-paleis en de Armeense wijk van Isfahan. Ze mag in geen enkele stadswandeling ontbreken. De vijftig jaar later in 1650 gebouwde Khaju brug is meer een boulevard dan een weg die bedoeld is de rivier over te steken. In het midden is een achthoekig paviljoen gebouwd dat in die tijd uitsluitend door de Sjah werd gebruikt. De rivier is erg ondiep, scheepvaart is niet mogelijk, en helaas staat ze met regelmaat droog. Als dit niet het geval zijn de bruggen verzamelplaatsen voor verliefde stellen, families en jongeren die verkoeling zoeken bij het lage water en er op schaduwrijke plaatsen aan het picknicken zijn, of er verpozing zoeken.