Jordanië groepsreis 8 dagen

Groepsreis Jordanië, een van de landen waar de toerist al vele jaren een graag geziene gast is. Reis mee door het Hashemitisch Koninkrijk, de parel in de kroon van het Midden-Oosten.

Vanaf 1.485,00

Jordanië 12 dagen actief

Actieve reis Jordanië. Naast de klassieke hoogtepunten als Petra en Jerash, ook aandacht én tijd tijdens deze groepsrondreis voor twee minder bekende natuurparken en extra lang verblijf in de Wadi Rum woestijn.

Vanaf 1.645,00

Jordanië 12 daagse individuele reis

Bijzondere wandelingen naast het bezichtigen van de klassieke sites als Petra en Jerash. Ruimschoots de tijd en aandacht voor nationale parken. Weg van de gebaande paden in Wadi Feynan. Lopend dicht bij de natuur en twee volle nachten onder de sterren in de weidse Wadi Rum.

Vanaf 1.675,00

Beste reisperiode Jordanië

De beste reistijd om in Jordanië te reizen is het voorjaar en het najaar. Vanaf half maart, april, mei tot begin juni. Ook de maanden in het najaar, september tot en met november zijn de maanden met de beste temperatuur. De dagen zijn warm, maar niet te warm, de zon is warm en helder en de nachten zijn niet te koud. Het weer is meestal goed in Jordanië. Maar houd er rekening mee dat het in de maanden december, januari en februari kan regenen en zelfs een kleine kans op natte sneeuw. Het voordeel van deze periode is wel dat het stukken minder druk is in Petra. De maanden juli en augustus zijn het warmst. Zit u toch aan de zomerperiode vast dan zult u een rustigere reistempo moeten nemen. Vroeg uit de veren en in de middag absoluut niet gaan wandelen. Tijdens de ramadan kan er ook worden gereisd in Jordanië. Wees er dan op voorbereid dat niet alle winkels en restaurants open zijn. Er hangt dan een andere sfeer. In Petra zijn de restaurants tijdens de ramadan wel open. Ook alle toeristische sites zijn gewoon te bezoeken.  

Visum Jordanië en Jordan Pass

Nederlandse en Belgische reizigers hebben een toeristenvisum nodig voor Jordanië. Momenteel is een visum 40 JD. Maar als u een Jordan Pass van te voren online aanschaft heeft u een alles in één pakket. Met de aankoop van de Jordan Pass hoeft u geen visum meer te kopen. Ook geeft deze pas toegang tot 36 verschillende sites. Er zijn 3 verschillende niveaus van de Jordan Pass, en het pakket dat u kiest, hangt af van hoeveel dagen u wilt doorbrengen met het verkennen van de archeologische stad Petra. De entree van Petra zit namelijk ook in de Jordan Pass. Op de site van de Jordan Pass kunt u kiezen uit The Jordan Wanderer (70 JOD) met toegang van één dag in Petra, the Jordan Explorer (75 JOD) met toegang van 2 dagen in Petra and the Jordan Expert (80 JOD) met 3 dagen toegang tot Petra. De volgende rekensom laat zien dat de Jordan Pass de moeite waard is. Als u de kosten van een visum bij aankomst in Jordanië (40 JOD) en van een dagkaart voor Petra (50 JOD) bij elkaar optelt en de basis Jordan Wanderer (70 JOD) koopt, is er al 20 JOD bespaard. Als u via de officiële Jordan Pass de pas bestelt dan ontvangt u de ticket in PDF. Ook is het mogelijk een digitale versie op de telefoon te zetten.