Marokko groepsreis 15 dagen

Mooie mix van Moorse en Franse invloeden, Arabisch maar ook Afrikaans. Kleine groep, ervaren Nederlandse reisleiding, zorgvuldig en persoonlijk geselecteerde accommodaties.

Vanaf 1.549,00

Marokko Riads en Kasbahs

Marokko langs Riads en Kasbah’s. Auto-met-chauffeur-reis waarbij wordt geslapen in traditionele en luxe, sfeervolle accommodaties. Maak kennis met de mooiste locaties van Marokko.

Vanaf 1.585,00

Marokko met gezin

Met comfort en avontuur leent Marokko zich prima als vakantie bestemming voor ouders en kinderen. Alle Koningssteden, de Hoge Atlas, de Sahara en Atlantische Oceaan, zijn dan ook in deze route opgenomen.

Vanaf 1.445,00

Marokko en route

De Marokko-en-route route slingert zich door het land en laat je kennismaken met saffrraan,  kasbah’s, lokale gerechten, riads en verse sardientjes. Een bont palet vol geuren en kleuren van een magische bestemming.

Vanaf 1.445,00

Uitgelicht; de Ben Yoessef Madrassa

Wat verscholen in het centrale deel van Marrakesh ligt de grootste Koranschool van Marokko de Ben Yoessef Madrassa. Ooit studeerden hier honderden studenten uit heel de Arabische wereld, momenteel is het een veel bezocht museum. De oorspronkelijke slaapvertrekken liggen rond de binnenplaats en hebben veel weg van kloostercellen. De meeste ruimtes hebben geen raam een enkele kamer heeft een (piep)klein balkon. Studenten hadden in de 16e eeuw voldoende aan een bureautje, slaap- en gebedsmat. De binnenplaats is in de volle lengte gedecoreerd met tegelmozaïeken en pleisterwerk dat overgaat in gesneden cederhout. In het midden is een rechthoekige fontein te vinden. Standaard waren de cellen langs de zijde van de belangrijkste binnenplaats  te vinden, hier zijn groepen van zes, of zeven kamers rond kleinere binnenplaatsen. Hier vond eeuwengeleden het onderwijs plaats uiteraard nam de Koran daar een grote plek in, maar ook werd er aandacht besteed aan wetenschap, geneeskunde en kunst. Marrakesh heeft een veelheid aan interessante gebouwen en niet te vergeten het Djemaa el Fna-plein. Om een completer beeld van deze plaats te krijgen mag de Ben Youssef Madrassa in het rijtje ‘must-do’ niet ontbreken.